Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: «Η δίκη μας είναι πολιτική»

"Πολιτική" χαρακτήρισαν τη δίκη τους με τις σημερινές τοποθετήσεις τους επί του κατηγορητηρίου οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας"...Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου -στο οποίο περιλαμβάνονται κατηγορίες για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκρήξεις, προμήθειες, κατασκευές και κατοχές εκρηκτικών υλών και διακεκριμένες φθορές- έλαβαν τον λόγο οι κατηγορούμενοι. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πράξεις της οργάνωσης είχαν στόχο να καταστρέψουν θεμελιώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένες δομές της χώρας και να βλάψουν κομμάτι του πληθυσμού.

Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Μαζιώτης υποστήριξε: "Αυτή η δίκη είναι πολιτική, στην οποία δικάζονται επαναστάτες που θέλουν να ανατρέψουν τον καπιταλισμό. Το δικαστήριό σας είναι Ειδικό Δικαστήριο, τη σύσταση του οποίου επέβαλαν Αμερικανοί και 'Αγγλοι. Κρίθηκε ανεπαρκές το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που δικάζουν και πολίτες. Μας αναγνωρίζετε έμμεσα ως πολιτικούς αντιπάλους. Αντίστοιχα, οι αντάρτες του ΕΛΑΣ λοιδωρήθηκαν και καταδιώχθηκαν ως συμμορίτες. Εμείς καταδιωκόμαστε ως τρομοκράτες. Τρομοκράτες είναι η σημερινή χούντα των σύγχρονων δοσίλογων. Αυτοί που θα έπρεπε να κάτσουν στο εδώλιο και να απολογηθούν για εγκλήματα σε βάρος του λαού είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, που υπέγραψαν μνημόνιο για την καταλήστευση του λαού, είναι η προηγούμενη κυβέρνηση, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ο Τρισέ, ο Μπαρόζο, ο Στρος-Καν (...). Εσείς είστε οι συνεργοί και οι υπηρέτες όλων αυτών των εγκληματιών. Είστε μέλη μιας εξαιρετικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, που λέγεται κράτος. Θα μας δικάσετε για λογαριασμό όλων αυτών των καθαρμάτων, τους οποίους ο λαός θα έπρεπε να δει κρεμασμένους στο Σύνταγμα. Εμείς, ως επαναστάτες, δεν έχουμε λόγο να απολογηθούμε για τίποτα. Ο ένοπλος αγώνας είναι πιο επίκαιρος από ποτέ".

Η Παναγιώτα Ρούπα, από την πλευρά της, είπε: "Από μόνο του το κατηγορητήριο αποδεικνύει ότι πρόκειται για πολιτική δίκη και ότι εμείς είμαστε πολιτικά υποκείμενα με πολιτικούς στόχους. Δεν παραδέχεστε ότι ο Επαναστατικός Αγώνας είναι μια οργάνωση που πρεσβεύει μια άλλου τύπου κοινωνική οργάνωση (...). Αν κατάφερνε ο Επαναστατικός Αγώνας να ανατρέψει το σύστημα, αν ήμασταν νικητές, θα μας αναγνωρίζατε ως πολιτικά όντα. Είναι η κουλτούρα του νικητή, οι αξίες της κοινωνίας είναι ποιος νικάει. Ο Επαναστατικός Αγώνας είναι μία καθαρά πολιτική οργάνωση με βαθιά πολιτικά και ταξικά χαρακτηριστικά (...). Πιστεύω θα καταδικαστούμε και για την αρχηγία (σ.σ. η ίδια, ο Μαζιώτης και ο Γουρνάς βαρύνονται για τη διεύθυνση της οργάνωσης) και για τις ενέργειες. Έχετε εντολή να μας καταδικάσετε και να μας ρίξετε εκατοντάδες χρόνια".

Ο Κώστας Γουρνάς υποστήριξε: "Στέκομαι απέναντί σας και δηλώνω περήφανος για τον Επαναστατικό Αγώνα, για τους συντρόφους μου και για τους αγώνες μας. Δεν έχω ν' απολογηθώ για τίποτα, δεν είμαι εγώ ο εγκληματίας ή ο τρομοκράτης. Θεωρώ πως οι ενέργειες της οργάνωσης ήταν πραγματικά επωφελείς για την κοινωνία. Το δικαστήριό σας είναι ταξικό και δικάζει με το δίκαιο του ισχυρού. Είμαστε δύο εμπόλεμες δυνάμεις. Σκοπεύετε να μας λοιδωρήσετε. Στην ταξική σύγκρουση, που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα εντός και εκτός της αίθουσας, εμείς θα νικήσουμε".

"Αρνούμαι στο σύνολο και επιμέρους το κατηγορητήριο. Η δίωξή μου οφείλεται στην πολιτική μου ταυτότητα και στο ότι είμαι αναρχικός", είπε ο Χριστόφορος Κορτέσης, ενώ και ο Ευάγγελος Σταθόπουλος δήλωσε: "Αρνούμαι τις κατηγορίες, η δίωξή μου είναι πολιτική".

Ο Σαράντος Νικητόπουλος υποστήριξε: "Από την πρώτη στιγμή αρνούμαι τις κατηγορίες. Η δίωξή μου είναι πολιτική και οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, από την εφηβεία μου, είμαι συνεπής στις απόψεις μου για τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Είμαι μπροστά σας με ένα αβάσιμο και διάτρητο κατηγορητήριο. Αυτό που δικάζετε είναι το εξής: Υπερασπίζομαι τους αγώνες μου στον αντιεξουσιαστικό χώρο, υπερασπίζομαι τη δράση μου με τον σύντροφο και φίλο μου Λάμπρο Φούντα. Τρομοκρατία είναι η φτώχεια και η πείνα".

Ο Κωνσταντίνος Κάτσενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και τη συμμετοχή του στην οργάνωση. Η Μαρία Μπεραχά είπε: "Αρνούμαι τις κατηγορίες, δεν είμαι μέλος της οργάνωσης, η δίωξή μου είναι εκδικητική, επειδή είναι σύζυγός μου ο Κώστας Γουρνάς".

Μετά τις τοποθετήσεις των κατηγορουμένων ο πρόεδρος του δικαστήριο, Νίκος Δάβρος, τους είπε: "Θέλω να ξέρετε ότι αν από τη διαδικασία κάποιοι αποδειχθούν αθώοι, αυτό όχι μόνο θα το πούμε, αλλά και θα το φωνάξουμε ότι είναι αθώοι

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: