Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ. ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ


Στον κόμβο της Κουλούρας βρίσκονται από σήμερα το μεσημέρι δεκάδες τρακτέρ που κινητοποίησαν αγανακτισμένοι αγρότες ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας με κύριο αίτημα να πληρωθούν από τις βιομηχανίες κομπόστας την παραγωγή τους.
Η αγάνακτιση και η απογοήτευση των αγροτών από την πολιτική και τους πολιτικούς είναι το κυρίαρχο στις συζητήσεις τους καθώς επίσης και το σάπιο καθεστώς που επκρατεί στο κύκλωμα διακίνησης του προϊόντος που σε πολλές των περιπτώσεων ευθύνονται και οι διοικήσεις των συνεταιρισμών και των διάφορων ομάδων παραγωγών πυο στήνονται σε μια νύχτα.
Ο πρόεδρος της..
"Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών" Τ. Χαλκίδης μίλησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ και τόνισε ότι οι αγρότες πρέπει να πληρωθούν την παραγωγή τους μιας και πέρασε ένα πεντάμηνο από τότε που την έδωσαν στις βιομηχανίες και δεν τους ενδιαφέρει αν έχουν προβλήματα με το κράτος κλπ.
"Δεν έχουμε την δυνατότητα να πληρώσουμε τους γεωπόνους που μας στέλνουν εξώδικα και προχωρούν σε πληστηριασμούς, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε στοιχειώδη καθημερινά ζητήματα, ζητάμε το αυτονόητο να πληρωθούμε αυτά που μας οφείλονται σε μια δόση και πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων"
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
1.Άμεση πληρωμή (23 λεπτά/κιλό) των συμφωνηθέντων στο Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης στην συνάντηση της 24/06/2010
2.Άμεση αποζημίωση των απολεσθέντων κιλών συμπηρήνου ροδάκινου που χάθηκαν λόγω της απεργίας των φορτηγών Δ.Χ. (υπολογίζονται γύρω στους 60.000 τόνους).
3.Ένταξη του ροδάκινου στην απονιτροποίηση.
4.Μείωση του κόστους αγροτικών εφοδίων.
5.Εφαρμογή των σχεδίων βελτίωσης.
6.Προγραμματισμός παραγωγής και διάθεσης για το έτος 2010
ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: