Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΚΥΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Την επομένη των εκλογών της δεύτερης Κυριακής η απερχόμενη διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας, αναλογιζόμενη προφανώς την βαριά ευθύνη που αναλαμβάνει, αποφάσισε να ενημερώσει τους συμβασιούχους που προσέλαβε προεκλογικά ότι πρέπει να σταματήσουν την εργασία τους.
Η είδηση έπεσε ως κεραυνός στους εργαζόμενους που πίστεψαν ότι έστω και για..
..135 μέρες από την ημέρα που προσλήφθηκαν θα δούλευαν. Όμως, η πραγματικότητα ήρθε και τους προσγείωσε απότομα αφού η αιτιολογία των διοικούντων σε σχετικό ερώτημά τους ήταν: "Δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθείτε".
Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους απολυμένους επισκέφθηκαν τον νεοκλεγμένο σύμβουλο και πρώην αντινομάρχη Γ. Γκιουρτζή που του εξέθεσαν το πρόβλημα αλλά αυτός δήλωσε αδυναμία επέμβασης. Σε ερώτησή του "γιατί ήρθατε σε μένα" η απάντηση ήταν "αυτό μας είπαν από πάνω. Να πάτε τώρα στον Γκιουρτζή να σας βρει δουλειά".
Ο Γ. Γκιουρτζής, με απορία δήλωνε ότι "μα πως είναι δυνατόν να τους απολύσει κάποιος όταν υπάρχει σύμβαση που λήγει στις 31/12/2010".
Επειδή όλα είναι δυνατόν να συμβούν και επειδή μπορεί είτε να μην υπάρχουν συμβάσεις είτε να υπάρχουν μεταχρονολογημένες, δηλαδή να ισχύει αυτό που επισήμανε ο Κίμων Παράσχου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας ότι δηλαδή έπιασαν δουλειά προεκλογικά άτομα που όμως η επίσημη πρόσληψη τους έγινε προ μηνών και πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο.
Για όλα αυτά, καλά θα κάνει η διοίκηση του δήμου και των επιχειρήσεων που πιθανόν να είναι οι φορείς απασχόλησης των προσληφθέντων να δώσουν μια απάντηση ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sovara kirie moxla ? ti mou les .. sigkinithikan !!!!

loulas είπε...

Δεν είναι τυχαίο που οι Δήμοι και οι Δημοτικές επιχειρήσεις φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των παρανομιών και τις διαφθοράς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, και εφόσον το συγκεκριμένο γεγονός είναι πραγματικό, η παρούσα Διοίκηση έχει μεγάλες ευθύνες , τόσο ποινικές όσο και ηθικές. Ποινικές διότι όπως παρανόμως τους προσέλαβε, και παρανόμως τους απέλυσε, και ηθικές διότι σε μια περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης των πολιτών, εκμεταλλεύτηκε για δικό της όφελος την ανάγκη αυτών των ανθρώπων. Όμως ευθύνη έχει και η αντιπολίτευση, δεν φτάνει να καταγγέλλει μόνο το γεγονός για λόγους εντυπωσιασμού, υπάρχουν αρχές, επιθεώρηση εργασίας, περιφέρεια, εισαγγελία, γιατί σιωπούν? Θα πρέπει η νέα Δημοτική αρχή, να ερευνήσει παρόμοια περιστατικά αν υπάρχουν, και να ενεργήσει τα νόμιμα, όπως επίσης και από τους τρείς Δήμους που συνενώθηκαν θα πρέπει να υπάρξει και απογραφή τις οικονομικής κατάστασης ενός εκάστου , διότι τυχόν κουκούλωμα , όπως συνήθως συμβένη, θα είναι ολέθριο λάθος, και προσβολή προς αυτούς που τους ψήφισαν. Ίδωμεν