Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ. 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 1-0


Δεύτερη συνεχόμενη ήττα γνώρισε η ομάδα της Αλεξάνδρειας στο πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Αλεξιάδη έχασαν τρεις βαθμούς μακριά από την έδρα τους κόντρα σε μία ομάδα η οποία έχει γίνει ο κακός δαίμονας των πρασίνων, αυτή του Λιτοχώρου.
Το τελικό 1-0 προήλθε από ένα πέναλτι στο 27ο λεπτό το οποίο κέρδισε ο Αντωνόπουλος και εκτέλεσε εύστοχα ο Κυπαρισσόπουλος.
Να αναζητήσει κανείς δάφνες ποιότητας στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι ανούσιο αφού και στα 90 και κάτι λεπτά οι φάσεις μπροστά στις 2 εστίες ήταν ελάχιστες, οι ωραίες ενέργειες έλαμψαν με την απουσία τους και κυριάρχησαν οι προσωπικές μονομαχίες των ποδοσφαιριστών.
Στο πρώτο μέρος ο αγώνας ήταν αμφίρροπος με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να προηγηθούν με πέναλτι στο 27’ όπως προαναφέραμε. Από κει και πέρα η Αλεξάνδρεια βγήκε μπροστά και προσπάθησε να σπάσει την αντίπαλη άμυνα. Μόνο που οι προσπάθειες αυτές γινόταν με ανορθόδοξο τρόπο. Τα μακρινά γεμίσματα (γιόμες) στην αντίπαλη περιοχή δεν απέδωσαν και οι πράσινοι σημείωσαν 2 στις 2 ήττες από την προηγούμενη Κυριακή μέχρι και το Σάββατο.
Φάσεις και γκολ
12’: Καλοεκτελεσμένο φάουλ του Καφέ και ο Πατρης με υπερένταση αποκρούει. Στη συνέχεια της φάσης απομακρύνουν οι αμυντικοί.
27’: Ο Αντωνόπουλος μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή ανατρέπεται από τον Λιάσκο και ο διαιτητής της συνάντησης δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Κυπαρισσόπουλος και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Χαρίση που την ακούμπησε αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει.
40’: Κάθετη μπαλιά του Κυπαρισσόπουλου στην μεγάλη περιοχή της Αλεξάνδρειας, προτού ο Αντωνόπουλος γίνει επικίνδυνος ο Παπαδόπουλος με σωστή αντίδραση απομακρύνει τον κίνδυνο.
52’: Μακρινό φάουλ του Ντάμτσιου από δεξιά, ο προωθημένος Φάκκας πιάνει την κεφαλιά πιο ψηλά από όλους και ο πορτιέρο των γηπεδούχων μπλοκάρει σταθερά.
83’: Μακρινό φάουλ του Λαμπριανίδη από αριστερά πίσω από την γραμμή του κέντρου, ο Βέτος δεν κάνει καλό κοντρόλ και εξ επαφής με την αντίπαλη εστία στέλνει την μπάλα στην αντίθετη πλευρά της εστίας του Λιτοχώρου.
Πολλά τα λανθασμένα σφυρίγματα του διαιτητή Κορέστη από την Λάρισα όπως πολλές και οι λανθασμένες υποδείξεις των δύο βοηθών Σαχάρου – Γεωργαλά.

ΛΙΤΟΧΩΡΟ: Πατρής, Σαρηγιαννίδς, ΚΑΤΣΑΡΑΣ, Πέτρο, Αδαμόπουλος, ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΑΤΣΑΡΑΣ, Μπεκιάρης (90’ Τσιρόνικος), Καλαμπαλίκης (73’ Βασιούρης), Κούσουρας, Αντωνόπουλος (55’ Γεροντίδης).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Χαρίσης, Παπαδόπουλος, Λαμπριανίδης, Φάκκας, Βαλδήρ, Κιρκιλιανίδης, Λιάσκος (69’ Βέτος), Νατσιούρας (46’ Παππάς), Δούμας, Ντάμτσιος, Καφές (64’ Κίτσας)

Μ. Αλεξιάδης: «Σήμερα για άλλη μία αγωνιστική οι ποδοσφαιριστές μου έδειξαν διάθεση να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι κρίθηκε σε ένα πέναλτι για το οποίο δεν μπορώ να απαντήσω αν ήταν σωστό ή όχι. Νομίζω ότι μπορούσαμε να αποσπάσουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα ειδικά στο 2ο μέρος όπου κλείσαμε τον αντίπαλο στα καρέ του αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ. Θα πρέπει να ανασυνταχθούμε και να πάρουμε τουλάχιστον όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας τα οποία θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ξεχωριστά σαν έναν τελικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: