Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Υπόθεση Ζαχόπουλου- Κουκοδήμου


Δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό. Θέλω να γράψω την άποψή μου σχετικά με τα όσα εκβράζονται από το βόρβορο της πολιτικοδημοσιογραφικής διαπλοκής στην Αθήνα.

Έκπληκτος βλέπω κι εγώ, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ότι έχει χαθεί κάθε έλεγχος. Υπάρχει εν τέλει πρόβλημα δημοκρατίας υπό την έννοια ότι δε λειτουργούν οι υφιστάμενοι θεσμοί διότι ει ναι διαβρωμένοι ως το κόκκαλο.

Αδιάφορο είναι σε μένα, και σε άλλους πολλούς, ποιος πήρε μίζες ή ποιος διακίνησε το DVD. Θεωρώ ότι δεν είναι αυτά τα ουσιώδη προβλήματα που πρέπει να μας απασχολούν.

Κορυφαίο κατά την άποψή μου ζήτημα είναι η δράση του Ζαχόπουλου στο υπουργείο Πολιτισμού όπου λειτουργούσε ως υπερυπουργός. Πως και με ποιο τρόπο χρηματοδοτούσε φορείς, συλλόγους, φυσικά πρόσωπα. Με απασχολεί αν τα χρήματα που διατέθηκαν για έργα έπιασαν τόπο ή δεν κατέληξαν στις τσέπες κολλητών ή κουμπάρων.

Μικρή για μένα σημασία έχει αν υποσχέθηκε στην Τσέκου να την μονιμοποιήσει αν την κάνει ερωμένη του. Μεγάλη γυναίκα είναι και προφανώς ζύγισε την αξιοπρέπειά της με την μονιμοποίησή της. Έκανε την επιλογή της.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι πολιτικό. Λειτούργησε χρηστά ο τέως γ. γραμματέας; Αυτό πρέπει να απαντηθεί και μετά θα αξιολογήσουμε και τον Καραμανλή που τον διόρισε στη θέση αυτή.


Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι αυτό του Κουκοδήμου. Ο κύριος αυτός είναι μόλις τρεις μήνες βουλευτής και προφανώς ξέχασε οτι ορκίστηκε να υπηρετεί τους πολίτες στο όνομα των οποίων πρέπει να λειτουργεί τηρώντας τους νόμους του κράτους.

Αδιάφορο είναι αν τον "πούλησε" ή όχι ο φίλος του και δημοσιοποίησε την επίσκεψή του αφενός και την συνομιλία τους αφετέρου.

Το πρόβλημα είναι οτι ο βουλευτής ανέλαβε μια αποστολή για την οποία εξ αρχής γνώριζε ότι ήταν παράνομη. Ανέλαβε να διακινήσει μια εντολή, επιθυμία του Κλαδά, κατά πως λέει ο δημοσιογράφος, ώστε να ΜΗ ΔΕΙ η υπηρεσία του (ΣΔΟΕ) την υπόθεση των πέντε εκατομμυρίων.

Μιλάμε για τραγικά πράγματα που θα έπρεπε να προκαλέσουν κύματα αντιδράσεων. Βλέπουμε σε ζωντανή σύνδεση την κατάρρευση θεσμών και εν πολλοίς το απολαμβάνουμε.


Στα δυο αυτά θέματα πρέπει να επικεντρώσουμε και να ζητήσουμε απαντήσεις και ευθύνες.

Να βγει επιτέλους η κυβέρνηση που κρύβεται και μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ που έπεσε υπό το βάρος των σκανδάλων και δεν μπορεί να συνέλθει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως όπως τον πούλησε ο Θέμος,πουλάει κι αυτός τον Κουκοδήμο;Μήπως ο βουλευτής πήγε να μάθει σχετικά με όσα ακουγόταν;