Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Μετάνοιωσε ο φασίστας Σταύρου; Είδε αδιέξοδο και έγινε συστημικός- Άντε και στη ΝΔ όπως ο Βορίδης

Ο συμμορίτης Ηλίας Σταύρου από τη Βέροια έγινε το πρόσωπο των ημερών εξ αιτίας του καρφώματος που έκανε στην αστυνομία και στις ανακρίτριες και "έδωσε" τους μέχρι χτες συνεργάτες του. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να αποκηρύξει την "ιδεολογία" του ναζισμού και του φασισμού και να...
καταδικάσει την βία των συμμοριτών λέγοντας ότι δεν είναι δολοφόνος.

Τα διαβάζει αυτά το πανελλήνιο έχοντας ανάμεικτα αισθήματα. Ο Σταύρου δεν ήταν βουλευτής ούτε και τον είδε ο κόσμος στα κανάλια να πρωταγωνιστεί όπως οι άλλοι συμμορίτες όταν έσπαγαν τους πάγκους μικροπωλητών ή όταν τραμπούκιζαν στον Μελιγαλά και αλλού. Κινούνταν στο παρασκήνιο ή απέφευγε να μπαίνει στην πρώτη γραμμή; Αυτός ξέρει.

Ο Σταύρου είναι Ημαθιώτης. Η καταγωγή του είναι από τη Βέροια και σπούδασε νομικός. Έγινε φασίστας από μικρός και επειδή του έλειπε η σωματική διάπλαση επιχείρησε να την αποκτήσει αργότερα ως φοιτητής στα γυμναστήρια. Είχε βάλει στόχο να γίνει εισαγγελέας, έλεγαν οι φίλοι του.
Με το που εμφανίστηκε η συμμορία της Χ.Α στο πολιτικό προσκήνιο έσκασε μύτη και ο Σταύρου στη Βέροια. Αμέσως μπήκε στο στόχαστρο των αντιφασιστών της πόλης από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και πήρε το μήνυμα ότι δεν τον παίρνει για πολλά πολλά. Όμως, όταν οι συμμορίτες αποφάσισαν να κάνουν "ντου" στο καφενείο του Βραχνή ήταν κι αυτός εκεί. Μαζί με τους άλλους συμμορίτες επιτέθηκαν στο καφενείο και τραυμάτισαν έναν θαμώνα. Στο δικαστήριο που έγινε η αδέκαστη δικαιοσύνη τον αθώωσε και καταδίκασε τον ιδιοκτήτη του καφενείου γιατί έβριζε τους συμμορίτες που έσπαγαν το μαγαζί του!
Ο Σταύρου αθωώθηκε και συνέχισε την δράση του. Ομιλητής σε συγκεντρώσεις της Συμμορίας ανά την Ελλάδα. Επιστημονικός συνεργάτης της συμμορίας στη Βουλή. Χρειάζονται και οι μορφωμένοι βλέπετε για να βοηθούν τους "τσομπάνους" που παριστάνουν τους βουλευτές.

Προβληματίζομαι τις μέρες αυτές για την αιτία της αλλαγής στάσης του συμμορίτη. Είμαι σίγουρος ότι ούτε μετάνοιωσε ούτε είδε το φως το αληθινό και άλλαξε γραμμή πλεύσης. Είμαι σίγουρος ότι είδε ότι η Συμμορία δεν έχει μέλλον και δεν πρόκειται να κάνει καριέρα και αποφάσισε να πηδήξει από το καράβι. Το πρώτο βήμα έγινε. "Έδωσε" τους συνεργάτες του και πέρασε τις πρώτες εξετάσεις του συστήματος. Πλέον ανήκει αμετάκλητα σ΄ αυτό. Θα περάσει λίγος χρόνος και σιγά σιγά θα ενσωματωθεί στο σύστημα μετέχοντας σε κάποιο συστημικό κόμμα όπως η ΝΔ για παράδειγμα. Όπως ο Βορίδης ένα πράγμα. Που ήταν αρχηγός της νεολαίας ΕΠΕΝ και τώρα είναι υπουργός του Σμαρά- Βενιζέλου. Και τίποτα δεν αποκλείει να τον δούμε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Ημαθία σε λίγα χρόνια.
Όλα είναι πιθανά. Ο Ηλίας Σταύρου θα φταίει ή όλοι εμείς που καθόμαστε και παρακολουθούμε το έργο αυτό χωρίς να κάνουμε τίποτα;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά είναι αντισυστημικό κόμμα η ΧΑ γιατί κάτι τέτοιο βγαίνει απο το ρεπορτάζ παίδες!