Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ

Τις ικανότητες του Δρούτσα δεν τις γνωρίζω. Όμως, ο υπουργός Εξωτερικών έγινε ευρέως γνωστός χτες όταν βγήκε και είπε το αυτονόητο. Είπε ότι η θητεία των βουλευτών θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη, πρότεινε δυο θητείες, και στη συνέχεια να κάνουν ένα διάλειμμα κι αν θέλουν να ξαναβάλουν...υποψηφιότητα.
Είπε επίσης ότι οι βουλευτές δε χρειάζονται κρατικά αυτοκίνητα και ως συμβολική κίνηση να τα επιστρέψουν.
Τι ήταν να τα πει αυτά; Βγήκαν ο Πρωτόπαπας και ο Πεταλωτής και τι είπαν; Είπαν ότι ο Δρούτσας δεν έχει επαφή με το λαό διότι είναι διορισμένος Υπουργός και δεν είναι εκλεγμένος. Μιλάμε για επιχείρημα που διεκδικεί βραβείο εξυπνάδας. Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους οι βουλευτές και τα προνόμια που τους εξασφαλίζει η θέση τους είναι ικανοί να ρίξουν την Κυβέρνηση. Είναι ικανοί να συνεργαστούν διακομματικά και να απαιτήσουν να φύγει ο Δρούτσας που τους χαλάει την καριέρα τους.
Είναι φανερό ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας και ιδίως αυτό των κομμάτων εξουσίας είναι απαξιωμένο πλήρως στο σύνολό του. Η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν πλέον οι βουλευτές αυτοί είναι να αποχωρήσουν πριν αναγκαστούν να φύγουν νύχτα από τη λαϊκή πίεση που ολοένα και διογκώνεται.
Εδώ ο κόσμος πεινάει, δεν έχει δουλειές, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις βασικές του υποχρεώσεις και αυτοί σκέφτονται τα προνόμιά τους, την ακριβοπληρωμένη δουλειά τους, τις εξουσίες που πηγάζουν από τη θέση τους.
Έχουν μεταβληθεί σε ακριβοπληρωμένους υπάλληλους του συστήματος, των οικονομικών παραγόντων που κερδοσκοπούν ασύστολα δεκαετίες τώρα. Έχουν κριθεί από τους πολίτες οι βουλευτές και οι Κυβερνήσεις και έχουν κριθεί οριστικά ως ανεπαρκείς. Καιρός είναι να το καταλάβουν έγκαιρα γιατί η ιστορία θα τους καταγράψει με μαύρα γράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: