Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ "ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η λαϊκή συνέλευση των συγκεντρωμένων πολιτών στο Σύνταγμα στην Αθήνα αποφάσισε ότι εφεξής το κίνημα τους θα ονομάζεται "ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" αν και έχει καταγραφεί πλέον στη συνείδηση του κόσμου ως κίνημα "αγανακτισμένων πολιτών".
Προφανώς θέλουν να διαφοροποιηθούν από τους Ισπανούς που δήλωναν "αγανακτισμένοι" αλλά, όπως είναι εμφανές, δίνουν και ένα, αρχικό θα έλεγα, πολιτικό περιεχόμενο στην...κίνηση και προσανατολισμό.
Γιατί, η άμεση δημοκρατία, ως μοντέλο διοίκησης προϋποθέτει την συνεχή συμμετοχή των πολιτών στα πράγματα, τη συνεχή λογοδοσία εκείνων που ασκούν την εκ περιτροπής διαχείριση, την εναλλαγή στις θέσεις αυτές, την συνεχή νομιμοποίηση, με τη συμμετοχή όλων, των αποφάσεων που λαμβάνει η γενική συνέλευση κλπ.
Είναι φανερό πως αν αρχίσει να "τσουλάει" αυτή η μορφή οργάνωσης στην πολιτική τότε θα μπορούμε να μιλάμε στην πράξη για το τέλος των υφιστάμενων κομματικών σχηματισμών και όσοι το αντιληφθούν έγκαιρα υπάρχει πιθανότητα να επιβιώσουν πολιτικά.
Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και αν μη τι άλλο δεν μπορεί να υποκατασταθεί ούτε μέσω των κοινωνικών δικτύων που υπάρχουν στο ίντερνετ ούτε οι ψηφοφορίες να γίνονται με ηλεκτρονικά ταχυδρομεία κλπ.
Απαιτεί συμμετοχή διαρκή και έντονο ριζοσπαστισμό που είναι και το ζητούμενο στην σημερινή κρίσιμη περίοδο που περνάμε.
Και είναι ζητούμενο γιατί αρκετοί είναι αυτοί που επιχειρούν να "καπελώσουν" και να προσπορίσουν κομματικά κέρδη από την απρόσμενη κάθοδο των πολιτών στις πλατείες.
Παραδείγματα υπάρχουν αρκετά. Τόσο ορισμένα κόμματα της Βουλής όσο και Κινήσεις όπως η ΣΠΙΘΑ επιχειρούν να στρατολογήσουν πολίτες είτε στηρίζοντας εμφανώς την υπόθεση αυτή να γίνουν αρεστοί και αποδεκτοί πολιτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: