Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

*Απειλούνται με οριστικό σφράγισμα πολλά καφέ της πόλης
Με οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους απειλούνται άμεσα πλέον μια σειρά από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αλεξάνδρειας αφού έχουν σωρευτεί δεκάδες μηνύσεων και ο νόμος που υφίσταται δεν μπορεί να παρακαμφθεί.
Αυτός προβλέπει ότι μετά από τρεις διοικητικές ποινές που έχουν προσωρινό χαρακτήρα και συνήθως είναι ένα 10ημερο σφράγισμα οφείλει ο δήμος να προχωρήσει σε οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων που έχουν αρκετές μηνύσεις με συνέπεια να αρχίσουν οι επιχειρηματίες την διαδικασία έκδοσης νέας άδειας...
Το πρόβλημα είναι σοβαρό. Και γι αυτό το λόγο σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος της Αλεξάνδρειας είχε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων (καφέ κλπ) ώστε αφενός να τους ενημερώσει για το πλαίσιο που δημιουργήθηκε και στη συνέχεια να τους πει ότι ο δήμος θα κινηθεί όπως προβλέπεται.
Να σημειώσουμε ότι όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Σ. Κούγκας ένα κατάστημα έχει στην πλάτη του πάνω από 70 μηνύσεις!!! Τούτο σημαίνει οτι ουδεμία κίνηση εκ μέρους του δήμου μπορεί να γίνει στο όνομα της δεινής οικονομικής κατάστασης κλπ. Εξ άλλου, μάθαμε ότι της όλης υπόθεσης την επίβλεψη έχει η προϊσταμένη της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας που είναι η καθ ύλην αρμόδια και αναμένει αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: