Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ. ΕΡΙΞΑΝ ΑΜΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΟΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Νέα, εντυπωσιακή ενέργεια από την Οικολογική Ομάδα Βέροιας σημειώθηκε χτες το πρωί στη Βέροια κατά την διάρκεια της ενημερωτικής σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Γ. Τσιότρας, ο Νομάρχης και οι 12 Δήμαρχοι της Ημαθίας. Ξαφνικά και ταυτόχρονα τα μέλη της Ομάδας πήγαν στο πάνελ και άδειασαν σάκους με αμμοχάλικο στο τραπέζι τους θέλοντας να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο αυτόν για τις συνεχιζόμενες παράνομες αμμοληψίες στον Αλιάκμονα.
Η σύσκεψη διακόπηκε για μια περίπου ώρα και ακολούθως υποβλήθηκαν μηνύσεις κατά των μελών της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας τόσο από τον κ. Τσιότρα όσο και από τους δημάρχους και τον Νομάρχη.
Εκ μέρους της Ομάδας ο Νίκος Ασλάνογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αυτοί που ήρθαν να μας ενημερώσουν για την αειφόρο ανάπτυξη, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την διοικητική και οικονομική ασυδοσία στον ποταμό Αλιάκμονα. Ας μάθουν ότι οι…υπήκοοι δεν υπακούν»
ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΙΟΤΡΑ
«Η σημερινή εκδήλωση στο Νομό Ημαθίας είναι η έναρξη του roadshow, των ενημερωτικών εκδηλώσεων δηλαδή για την Τέταρτη Προγραμματική Περίοδο 2007 – 2013 που θα πραγματοποιήσουμε σε όλους τους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, αρχής γενομένης από τη Βέροια και το Νομό Ημαθίας, ώστε με τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα να υλοποιήσουμε τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή παρέμβαση που έγινε ποτέ στην περιοχή μας, ύψους 4,77 δισεκατομμυρίων ευρώ. Την ώρα που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει προσπάθειες για την ορθολογική, έγκαιρη και διαφανή αξιοποίηση της μεγάλης αυτής πρόκλησης, ορισμένοι με απερίσκεπτες ενέργειες φτηνού εντυπωσιασμού επιχειρούν να δείξουν πως ο διάλογος, η δημόσια διαβούλευση και η κοινωνική συμφωνία δεν τους αφορούν. Αυτό που τους αφορά είναι να δουν τα πρόσωπά τους στις οθόνες των τηλεοράσεων, διεκδικώντας τα 15 δευτερόλεπτα που τους… αναλογούν. Αν νομίζουν πως, πετώντας σάκους άμμου δηλώνουν ή εκπροσωπούν και πρεσβεύουν κάτι, είναι γελασμένοι. Με αθλιότητες κανείς δεν πήγε μπροστά κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπροστά αυτόν τον τόπο και τους κατοίκους τους. Ουδεμία δήλωση, κανένα αίτημα, μόνο μια ποταπή ενέργεια oncamera. Το έχουν ξανακάνει αυτοί οι δήθεν οικολόγοι’ στο γραφείο μου, όταν εισέβαλαν και πέταξαν σάκους με άμμο.
Τότε, αρνήθηκα να ζητήσω ποινική δίωξη ή παρέμβαση εισαγγελέα και να καταθέσω μήνυση, δείχνοντας ανοχή στην απερισκεψία τους. Αυτή τη φορά όμως δε θα καταδικάσω απλώς το γεγονός, αλλά μαζί με το Νομάρχη και όλους τους Δημάρχους Ημαθίας καταθέσαμε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα εναντίον τους και ζητήσαμε την ποινική δίωξή τους. Ο κύριος λόγος που προχωρήσαμε στην κατάθεση της μήνυσης είναι πρωτίστως το γεγονός ότι με αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια προσβλήθηκαν οι τοπικές αρχές και η κοινωνία του Νομού Ημαθίας. Είμαι καλοπροαίρετος απέναντι στη διαμαρτυρία και την αντίθετη άποψη. Είμαι πρόθυμος να τη συζητήσω, όπως καθημερινά κάνω με τους φορείς και τους πολίτες όλης της Κεντρικής Μακεδονίας. Το αποδεικνύει η τετραετής παρουσία μου στη διοίκηση της Περιφέρειας. Ωστόσο, η ανοχή δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως αδυναμία και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δίνει άλλοθι για χυδαίες και ακραίες ενέργειες ορισμένων, που αντί να πάνε για… καφέ ένα πρωινό αποφασίζουν να πετάξουν άμμο μόνο και μόνο επειδή θα τους δείξει η τηλεόραση. Θα επαναλάβω ότι πράξεις όπως η σημερινή χαρακτηρίζουν το ήθος και την ποιότητα των ανθρώπων που τις πραγματοποιούν.
Οι αυτοχαρακτηριζόμενοι οικολόγοι δεν επιδιώκουν την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Άλλωστε γι’ αυτά έχουν εμάς που νοιαζόμαστε. Οι ενέργειές τους είναι απόδειξη έλλειψης παιδείας και αξιοπρέπειας, που αποτελούν και τις μεγαλύτερες πληγές του περιβάλλοντος. Εξάλλου, και την πρώτη ενέργειά τους με την αυθαίρετη εισβολή στο γραφείο μου τον προηγούμενο Ιούνιο, την είχαν καταδικάσει οι επώνυμοι οικολόγοι. Επειδή ούτε να συζητήσουν μπορούν, ούτε να ακούσουν αναφέρω για τους νοήμονες κατοίκους της Ημαθίας μόνο μια σημαντική ενέργεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΠΕΠ στη διάρκεια της Τρίτης Προγραμματικής Περιόδου στο Νομό Ημαθίας για την προστασία του περιβάλλοντος, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για την αποκατάσταση των ανενεργών χωματερών του Νομού, για την οποία η Περιφέρεια και το ΠΕΠ διαθέτουν 1.784.000 ευρώ. Εμείς θα κλείσουμε όλες τις χωματερές και θα απαλλάξουμε το Νομό από την περιβαλλοντική γάγγραινα δεκαετιών. Όμως αυτοί οι κύριοι προτιμούν να μετατρέπουν την αίθουσα ενός ξενοδοχείου σε χωματερή, αντί να συνεισφέρουν στον κοινό αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Κρίθηκαν ήδη από όλους τους φορείς του Νομού Ημαθίας και θα κριθούν πλέον κι από τη Δικαιοσύνη».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΑΜΜΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!!!

Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σας παιδιά. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Όλοι στον Αλιάκμονα να στήσουμε παράγκες. Δεν θα σκάψει ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.