Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

AΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ 2-1 Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΗΡΘΕ ΣΤΟ 87΄

Πολύ δύσκολα η ομάδα της Αλεξάνδρειας επικράτησε μέσα στην έδρα της κόντρα στα Γραμμοχώρια. Το τελικό 2-1 ήρθε μετά από ένα άσχημο ποιοτικά από πλευράς γηπεδούχων παιχνίδι κάτι που στο τέλος αναμέτρησης αποδόθηκε από τον προπονητή των πρασίνων στο άγχος των ποδοσφαιριστών του που προερχόταν από την συντριβή της Κοζάνης.
Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι πριν από την έναρξη αλλά και στο ξεκίνημά του φάνταζε εύκολη υπόθεση για τους γηπεδούχους οι οποίοι μπήκαν πιο «αεράτοι» μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με σχετική άνεση στο 10ο κιόλας λεπτό κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Η υποτίμηση του αντιπάλου όπως συνήθως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο όμως φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν αλλά να πάρουν και τα ηνία του πρώτου ημιχρόνου μέχρι και το τέλος του.
Στο 2ο μέρος η Αλεξάνδρεια ήταν πιο συνειδητοποιημένη και αποφασισμένη αγωνιστικά ωστόσο οι άκαρπες αλλά και κακές επιθετικές επιλογές των ποδοσφαιριστών της δεν έφερναν το πολυπόθητο γκολ. Λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να πάρουν το προβάδισμα στο 61’ και χρειάστηκε η χρυσή αλλαγή του προπονητή της Αλεξάνδρειας που ακούει στο όνομα Βέτος (Σ.Σ. ένας νεαρός και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που δεν έχει πάρει τις ανάλογες για τα προσόντα του ευκαιρίες να παίξει) για να δώσει το νικητήριο γκολ στην Αλεξάνδρεια 3 λεπτά πριν από την λήξη της αναμέτρησης.
Φάσεις και γκολ
9’: Φάουλ του Καφέ από αριστερά. Η μπάλα λίγο πριν καταλήξει στο αριστερό «Γ» της εστίας των φιλοξενούμενων θα αποκρουστεί σε κόρνερ από τον Δημητριάδη.
10’: Σέντρα του Δούμα από αριστερά, στο 2ο δοκάρι ο Καφές με απευθείας σουτ θα στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. (1-0)
15’: Δυνατή εκτέλεση φάουλ για τα Γραμμοχώρια με τον Σάρρα και ο Χαρίσης θα διώξει σε κόρνερ.
30’: Ατομική ενέργεια του Α. Χρήστου από αριστερά, θα παίξει όμορφα το ένα – δύο με τον Σάρρα, θα μπει στην μεγάλη περιοχή της Αλεξάνδρειας και με υποδειγματικό πλασέ θα ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους σε 1-1.
36’: Αντεπίθεση για τα Γραμμοχώρια και πάλι με τον Α. Χρήστου από δεξιά που θα μπει στην μεγάλη περιοχή της Αλεξάνδρειας, θα επιχειρήσει το απευθείας σουτ υπό πίεση και η μπάλα θα φύγει πάνω από τα δοκάρια του Χαρίση.
43’: Ξαφνικό σουτ του Παππά μέσα από την μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων και ο Δημητριάδης θα αποκρούσει σωτήρια.
46’: Ατομική προσπάθεια του Καφέ που στρώνει την μπάλα αριστερά στον Κίτσα, εκείνος κάνει το απευθείας σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων και η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.
49’: Σέντρα του Κίτσα από αριστερά, στο 2ο δοκάρι ο Παππάς στρώνει περίτεχνα την μπάλα στον Καφέ που από κοντά θα νικηθεί από τον πορτιέρο των Γραμμοχωρίων.
61’: Ολομόναχος στην μεγάλη περιοχή της Αλεξάνδρειας ο Α. Χρήστου θα γίνει αποδέκτης της μπάλας, θα κάνει το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής του Χαρίση και ευτυχώς για την Αλεξάνδρεια η μπάλα θα περάσει ελάχιστα έξω.
65’: Ξαφνικό δυνατό σουτ του Α. Χρήστου και η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Χαρίση.
67’: Φάουλ για την Αλεξάνδρεια από δεξιά πολύ κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ. Εκτελεστής ο Νατσιούρας, πρώτος στην κεφαλιά φτάνει ο Δούμας και στέλνει από κοντά την μπάλα πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια.
78’: Ο Δούμας από αριστερά στρώνει την μπάλα στον Κίτσα που μέσα από την αντίπαλη περιοχή δεν καταφέρνει να σημαδέψει σωστά και η μπάλα φεύγει ψηλά έξω.
84’: Φάουλ για την Αλεξάνδρεια από δεξιά με τον Ντάμτσιο, στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά πιάνει ο Δούμας αλλά ο Δημητριάδης ενστικτωδώς διώχνει σε κόρνερ.
87’: Εκ νέου φάουλ για την Αλεξάνδρεια από δεξιά, αυτή τη φορά εκτελεί ο Κίτσας και ο Βέτος βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά λυτρώνοντας την ομάδα του. (2-1)
91’: Φάουλ με τον Νατσιούρα για την Αλεξάνδρεια ο αμυντικός των φιλοξενούμενων στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα θα την στείλει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της ομάδος του.
93’: Αποβάλλεται ο Ντάμτσιος της Αλεξάνδρειας με 2η κίτρινη κάρτα.
Μέτριος ο διαιτητής του αγώνα Κουρίδης από την Θεσσαλία χωρίς κάποιο λάθος σφύριγμα το οποίο να επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Στα ίδια επίπεδα και οι δύο βοηθοί Κρητικός και Τρυφωνίδης.
Μ. Αλεξιάδης: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους γιατί προερχόμασταν από βαριά αλλά ταυτόχρονα πλασματική ήττα στο προηγούμενο παιχνίδι. Σε ακόμα ένα παιχνίδι δεχτήκαμε ένα γκολ από λάθος μαρκάρισμα στην άμυνα. Αυτό μας πήγε λίγο πίσω στην ψυχολογία για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε πιο νωρίς το παιχνίδι. Νομίζω ότι στο 2ο μέρος διορθώσαμε κάποια πράγματα και σίγουρα οι 3 αλλαγές που κάναμε συνετέλεσαν στο να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα ύστερα από μεγάλη πίεση στην αντίπαλη εστία. Το αποτέλεσμα με την εικόνα του αγώνα ήταν δίκαιο. Μας περιμένει δύσκολη εβδομάδα γιατί έχουμε αγώνα και την Τετάρτη και μάλιστα εκτός έδρας. Όπως μέχρι τώρα αποδεικνύεται, κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και εμείς θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο κάθε βαθμός που παίρνουμε από δω και πέρα θα είναι χρυσός για εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: