Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Όταν πριν από δέκα περίπου χρόνια ιδρύθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας θεωρήθηκε από την ευρύτερη περιοχή ως ένα πολύ σημαντικό βήμα στην θωράκισή της και οι κάτοικοι ένιωσαν ότι προστατεύονται από τις ενδεχόμενες πυρκαγιές.
Δυσαρέσκεια όμως προκαλεί η σημερινή...κατάσταση της Υπηρεσίας αφού πληροφορηθήκαμε ότι έχει παραμεληθεί από την κεντρική διοίκηση με αποτέλεσμα να παρατηρείται λειψανδρία που φτάνει στο σημείο ορισμένες φορές να μην μπορεί η Υπηρεσία να συγκροτήσει επαρκώς τα πληρώματα επιφυλακής.
Πιο συγκεκριμένα, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αλεξάνδρειας προβλέπονται να υπηρετούν 26 πυροσβέστες ώστε να βγαίνουν οι υπηρεσίες, να δίνονται οι άδειες και τα ρεπό κλπ. Στην Π.Υ Αλεξάνδρειας σήμερα υπηρετούν μόλις 16 υπάλληλοι και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορεί να βγει ολοκληρωμένο πλήρωμα για υπηρεσία.
Εσχάτως, δυο πυροσβέστες αποσπάσθηκαν σε άλλες υπηρεσίες, ένας στην Κρήτη και ένας στη Βέροια χωρίς να ληφθεί υπόψη η αποδυνάμωση της Π.Υ Αλεξάνδρειας.
Είναι προφανές ότι το ζήτημα πρέπει να το δει στο σύνολό της η τοπική κοινωνία και οι φορείς της. Ο Δήμος Αλεξάνδρειας όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος αλλά οι άλλοι σύλλογοι θα πρέπει να προτάξουν απέναντι στην κεντρική εξουσία το αίτημα της ενδυνάμωσης της Π.Υ Αλεξάνδρειας ώστε να σταματήσουν τώρα το σενάριο που εξυφαίνεται και που είναι το κλείσιμο της υπηρεσίας και τη μετακίνησή της στη Βέροια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: