Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Η "ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" ΣΤΟ ΕΚΘ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ Mercedes-Benz Μ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Θεσσαλονίκη 29/12/201

Η Γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης καταγγέλλει την επιχείρηση  -ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, 8ο χιλ. Εθν. οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, η οποία με πρόσχημα την οικονομική κρίση και εκμεταλλευμένοι τους αντεργατικούς νόμους που...ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αφού υποχρέωσε τους περίπου 50 εργαζόμενους της επιχείρησης:
• Για το διάστημα από 1/1/2011 έως τις 30/6/2011 να εργάζονται για 6 ώρες την ημέρα αντί του νομίμου ωραρίου των 8 ωρών ημερησίως.
• Για το διάστημα από 15/9/2011 έως τις 31/12/2011 να εργάζονται με καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας 4 ημερών την εβδομάδα.
Τώρα τους υποχρεώνει να υπογράψουν νέα ατομική σύμβαση εργασίας και υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986, θεωρημένη μάλιστα από τα ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής του εργαζόμενου, σύμφωνα με την οποία καλούνται οι εργαζόμενοι να υπογράψουν ότι αποδέχονται να αμείβονται με το ημερομίσθιο της Ε.Σ.Σ.Ε. αντί της κλαδικής συλλογικής σύμβασης του Μετάλλου ( μείωση 396 ευρώ τον μήνα, για τους εργατοτεχνίτες).
Η Γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης στο ΕΚΘ , ενημέρωσε ήδη την Περιφερειακή Διεύθυνση Κοινωνικών Επιθεωρητών Εργασίας Κεντρικής Μακεδονίας, για την παράνομη αλλαγή των συμβάσεων εργασίας που προωθεί η επιχείρηση , και απαιτεί την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου τμήματος του ΣΕΠΕ για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
Καλούμε επίσης το Ε.Κ.Θ., την Ομοσπονδία Μετάλλου και το Συνδικάτο Μετάλλου Θεσσαλονίκης, να παρέμβουν αποφασιστικά, ώστε να αποτραπεί ο στόχος της επιχείρησης , που είναι η κατάργηση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης Μετάλλου.
Η Γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης στο Ε.Κ.Θ. καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν την αλλαγή των συμβάσεών τους , να μην αποδεχτούν την κατάργηση της συλλογικής τους σύμβασης και μην υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό της επιχείρησης .
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: