Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΧΡΥΣΟΧΟ"ΙΔΗΣ, Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΚΑΙ Η ΧΑΡΑΜΑΔΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

Έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή είναι μέσα σ΄ αυτή και τη διαχειρίζονται πολύ καλά με αποτέλεσμα να βγαίνουν πάντα κερδισμένοι; Πιστεύω βάσιμα ότι συμβαίνει το δεύτερο, ότι γνωρίζουν να κάνουν άριστη διαχείριση των μαζών και... το αποδεικνύουν.
Ο λόγος που τα γράφω αυτά είναι αυτό που είπε ο Μ. Χρυσοχοϊδης στο Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο. Τι είπε; Είπε ότι "αν ήταν λαός με αυτά που συμβαίνουν θα είχε γίνει επανάσταση".

Ναι, αν ήταν άλλος λαός θα είχε γίνει επανάσταση και θα τους είχε στείλει όλους στα σπίτια τους αλλά η πλειοψηφία της επονομαζόμενης μεσαίας τάξης, των μικροαστών αποφασίζει ότι μπορούν να σκύψουν κι άλλο το κεφάλι.

Έχει δίκιο ο Ψαριανός που λέει ότι ψηφίζουν μαλάκες. Η διαφορά είναι ότι ευελπιστούμε αυτοί οι μαλάκες να έχουν συνειδητοποιήσει τι έχουν κάνει τόσο στον εαυτό τους όσο και στο σύνολο και άλλαξαν. Να αποφάσισαν ότι πρέπει να σταματήσουν να είναι ή να παριστάνουν τους μαλάκες.
Αυτό όμως δεν πρόκειται συμβεί μαζικά γιατί απουσιάζει η Αριστερά. Απουσιάζει το Κίνημα. Απουσιάζει η εναλλακτική πρόταση ανατροπής.

Οι προτάσεις που πέφτουν στην πολιτική πιάτσα είναι γνωστές. Το ΚΚΕ ο κόσμος το αποστρέφεται γιατί το θεωρεί ξεπερασμένο, περίκλειστο, αποστεωμένο.
Τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν τον εμπιστεύεται γιατί αφενός μιλάει τη γλώσσα των μικροαστών και αφετέρου εξυπνακίζει με ατάκες τηλεοπτικού τύπου και τους φοβίζει. Από περιεχόμενο πολιτικής δε διαφέρει κατ΄ ελάχιστο με αυτόν της ΔΗΜ.ΑΡ. και απορώ γιατί διασπάστηκαν.

Υπάρχει και η επαναστατική Αριστερά που όμως δεν έχει καταφέρει να μιλήσει απλά, κατανοητά. Χάνεται στη διαδικασία και την κατατρέχει η κατάρα των συνεχών διασπάσεων. Πιθανολογώ ότι θα υποστεί σοβαρή ήττα αν κάνει το λάθος να μετάσχει σε μετωπικό σχήμα με τον ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ για ευνόητους λόγους.

Τη μόνη ορατή διέξοδο που βλέπω ότι μπορεί να κινήσει την ιστορία προς όφελος του εργάτη είναι ο λεγόμενος αντιεξουσιαστικός χώρος. Ένας χώρος με μεγάλη ποικιλία οργανώσεων που όμως έχουν ένα κοινό στόχο. Την κατάλυση του κράτους και την εξαφάνιση κάθε έννοιας εξουσίας. Παλεύουν δηλαδή για μια αταξική κοινωνία και το κάνουν με κάθε τρόπο ή όπως ο καθένας μπορεί.

Ο αντιεξουσιαστικός χώρος είναι ίσως ο χώρος εκείνος που χωρίς φιοριτούρες και χωρίς διαμεσολαβητές μπορεί να δώσει μια πνοή στο Κίνημα της ολικής ανατροπής του σάπιου συστήματος που πλέον δεν επιδέχεται καμιάς επιδιόρθωσης και φτιασιδώματος.

Ας μην απορούμε λοιπόν που καθημερινά βλέπουμε να ξεπηδάνε καταλήψεις, να στήνονται αντιεξουσιαστικά στέκια, να γίνονται συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην επαρχία.

Όσο για τον Χρυσοχοϊδη και τους ομοίους του αυτό που τους σώζει είναι ότι όντως, υπάρχουν πολλοί μαλάκες ακόμα...


-Χαρακτηριστικό δείγμα: Οι χαλυβουργοί στην Ελευσίνα απεργούν κοντά 40 μέρες. Δε δέχονται μειώσεις μισθών και λιγότερες μέρες εργασίας.
Αντιθέτως, οι συνάδελφοί τους στο Βόλο υπέγραψαν κανονικά και σήμερα δουλεύουν βγάζοντας τη δουλειά του ίδιου αφεντικού.
Κανένα "αριστερό" κόμμα δεν καταδίκασε, δεν ξέχεσε τους εργάτες του Βόλου που λειτούργησαν ως πέμπτη φάλαγγα. Κανείς δεν τους ξεμπρόστιασε.
Γιατί άραγε; Σε ποια ταξική ενότητα άραγε αυτοί ξεπουλάνε έναν αγώνα και στο όνομα ποιας αλληλεγγύης τα "αριστερά" κόμματα τους καλύπτουν;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλα θα κανει ο μιχαλακης να μη μιλαει. καποτε αποκαλεσε προβατα τους συγχωριανους του στο νησι σε φαρμακειο κουμπαρου του τα οποια προβατα θα τα επιβαλει να ψηφισουν οτι αυτος θελει. Ο δειλος που εφυγε απο το υπουργειο μολις εγινε το περιστατκο με το δεμα και την πληρωσε την νυφη απλος και τιμιος υπαλληλος δεν δικαιουτε να μιλαει.Καποτε εδινε εντολη οι αγροτες να πληρωθουν με χρηματα της ευρώπης μετα απο μεγαλο χρονικο διαστημα αφοτου παρεδιδαν τις παραγωγές τους για να καπηλευτει την ψηφο τους ε α ι σικτιρ μιχαλακι εισαι τυχερος που κρυβεσαι στην αθηνα ελα αν τολμας ημαθια