Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δώδεκα βουλευτές έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενό τους στο οποίο κάνουν λόγο για ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου εκ των έσω, αναφερόμενοι στην αποχώρησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα, ενώ ζητουν να υπάρξει μία νέα ιδρυτική διακήρυξη της κεντροαριστεράς.....
«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να υποδείξει προοδευτικές λύσεις για την κρίση και για το μέλλον της κοινωνίας και της χώρας. Χρειάζεται να συγκροτήσει τη φυσιογνωμία του ως κεντρικού πολιτικού κορμού της Κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα να διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός αστερισμού προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, που θα δίνουν τη δυνατότητα σχηματισμού ενός κυβερνητικού συνασπισμού της Κεντροαριστεράς» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Η Κεντροαριστερά, τονίζεται μεταξύ άλλων, «οφείλει να διαμορφώσει ένα νέο αξιακό σύστημα. Μόνο έτσι θα μετακινηθούμε από τον “πολιτισμό της κερδοσκοπίας” που επέβαλαν οι αγορές, προς τον “πολιτισμό της αλληλεγγύης” και «στο εγχείρημα για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς πρέπει να συμβάλλουν όλοι όσοι κρατούν αποθέματα πίστης στις δυνατότητες του έθνους και των ελλήνων πολιτών. Όλοι όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια αυτού που επιθυμεί να ανατρέψει κάθε τι δυναστικό και απαξιωτικό για την ανθρώπινη ύπαρξη και όχι με τα μάτια του κυνικά συμβιβασμένου. Καλούνται να συμμετάσχουν αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τη διαρκή μάχη για τη βελτίωση της ανθρώπινης μοίρας και όχι αυτοί που την αντιλαμβάνονται ως τεχνική της εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής προνομίων».

Το κείμενο υπογράφουν οι κ. Γιουματζίδης Βασίλης, βουλευτής Πέλλας, Δημητρουλόπουλος Τάκης, βουλευτής Ηλείας, Θεοδωρίδης Ηλίας, βουλευτής Πέλλας, Θεοχάρη Μαρία, βουλευτής Καρδίτσας, Κασσάρας Γιώργος, βουλευτής Δωδεκανήσου, Καστανίδης Χάρης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κυριακοπούλου Μαρία, βουλευτής Αχαΐας, Μιχελογιαννάκης Γιάννης, βουλευτής Ηρακλείου, Μίχος Λάμπρος, βουλευτής Β' Αθηνών, Παραστατίδης Θεόδωρος, βουλευτής Κιλκίς, Τεκτονίδου Κυριακή, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, βουλευτής Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: