Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δυο οικονομικοί εισαγγελείς, οι κύριοι Μουζακίτης και Πεπόνης ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από την θέση του οικονομικού εισαγγελέα.
Ο Γρηγόρης Πεπόνης και ο Σπύρος Μουζακίτης, ζήτησαν την αντικατάστασή τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.....

Είναι δυσαρεστημένοι από την έως τώρα αντιμετώπισή τους, καθώς δεν τους έχουν παρασχεθεί οι αναγκαίες υποδομές για την άσκηση των καθηκόντων τους.

Επίσης αφήνουν σαφείς αιχμές στην παραίτησή τους για οικονομικά συμφέροντα που τελικά δεν τους επέτρεψαν να εκτελούν τα καθήκοντά τους όπως εκείνοι κρίνουν με βάση τη νομιμότητα.


Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

«Παρά το γενικότερα αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της νεοελληνικής πραγματικότητας και του έν Ελλάδι αναπτυσσόμενου οικονομικού εγκλήματος αποδεχτήκαμε ασμένως τον διορισμό μας εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας. Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα τη νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Ήδη με νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία επιχειρείται η αντικατάσταση μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας. Επειδή ουδέποτε επιδιώξαμε θέσεις και αξιώματα δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ´ υπαγόρευση πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωαμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλόνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος.»


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ακόμη ανδρες που ξέρουν για ποιό λόγο φοράνε τα παντελόνια τους!!!

Ανώνυμος είπε...

''Ήδη με νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία επιχειρείται η αντικατάσταση μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας''.Κριμα να αυτοδιασυρονται (για λογους ματαιοδοξιας) ανωτατοι πολιτιακοι παραγοντες.Οταν στον πατριωτισμο στην αξιοπρεπια και στην αξιοπιστια τους ακουμπα η ελληνικη πολιτεια-κοινωνια.