Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!

Η Ρένα Δούρου είναι ηγετικό στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και αυτή την ώρα βρίσκεται στην εκπομπή της ΝΕΤ όπου παρουσιάζει τις θέσεις του κόμματός της για την κρίση και την έξοδο από αυτή.
Η κ. Δούρου είπε μόλις πριν από λίγα λεπτά ότι "είμαστε από τις δυνάμεις εκείνες που πιστεύουμε ότι η έξοδος της...χώρας μας από το ευρώ και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν έχει τίποτα να προσφέρει στους εργαζόμενους. Αντιθέτως..".Είναι προφανές ότι η θέση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε. και από μέσα να πιέσει για τη συνολική μετατόπιση της ΕΕ προς "αριστερές" πολιτικές κλπ.
Αλήθεια, σε τι διαφέρει η θέση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με αυτή που έχει η ΔΗΜ.ΑΡ.;Μήπως στον τρόπο εκφοράς του πολιτικού λόγου; Μήπως στο ότι οι της ΔΗΜ.ΑΡ. το λένε φόρα παρτίδα ότι είναι ένα αριστερό κόμμα εντός του συστήματος; Μήπως γιατί θέλουν κι όλας να το διαχειριστούν από κυβερνητικές θέσεις;
Ας σταματήσουμε την πλάκα. Θεωρώ ότι η θέση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ε.Ε. είναι απολύτως ταυτισμένη με των υπολοίπων κομμάτων του Κοινοβουλίου που ούτε θέλουν να ακούν για έξοδο από την Ε.Ε και την έξοδο από το ευρώ.
Συνεπώς, για ποια ενότητα της Αριστεράς μπορούμε να μιλάμε όταν υπάρχει αυτή η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ των κομμάτων που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερά. Χρειάζεται το προφανές να απαντηθεί; Νομίζω πως όχι...

Χάρης Μόχλας

3 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ειναι εμφανες πλέον οτι Ο ΣΥΝ προσπαθει να πατησει σε δυο βαρκες και με τον χωροφυλακα(ευρω) και με τον αστυφυλακα. Και ξερεις κ Χαρη τι παθαινει οποιος παταει σε δυο βαρκες....

Ανώνυμος είπε...

Επίσης εμφανές είναι πώς ο μεγάλος καημός του αρθρογράφου (Χάρης Μόχλας) είναι μην τυχόν και βρουν κοινά σημεία οι δυνάμεις της αριστεράς και ενωθούν έστω σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα.

Ανώνυμος είπε...

κ.Ανώνυμε,

καλά εσείς πατάτε σε δυο βάρκες.Γιατί θέλετε κι εμάς μαζί σας?

Δεν καταλαβαίνετε οτι αυτοί που λένε μέσα στην ΕΕ κι αυτοί που λένε έξω απ' την ΕΕ και το ευρώ, δεν μπορούν να κάνουν "κοινό πρόγραμμα" ?