Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ



Σήμερα Τρίτη 01 Μαρτίου διανύουμε την 36η ημέρα απεργίας πείνας των μεταναστών και ο αριθμός των νοσηλευόμενων απεργών έχει ανέλθει συνολικά στους 59, ενώ για το σύνολο των μεταναστών απεργών πείνας κάθε ώρα που περνάει είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την υγεία τους αλλά και για τη διατήρησή τους στη ζωή. Πέντε από αυτούς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο είναι σε προκωματώδη κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι είναι με συμπτώματα βαριάς αφυδάτωσης, ανουρίας και νεφρικής ανεπάρκειας.Οι γιατροι που τους παρακολουθούν τονίζουν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνοςγια ορισμένους να μείνουν ανάπηροι, να χάσουν τα νεφρά τους ή ακόμη τη ζωή τους.
Για το σκοπό αυτό, σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, διοργάνωσε συγκέντρωση και παραχώρηση συνέντευξης τύπου, έξω από τη Βουλή επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Η Κυβέρνηση στο πλαίσιο του δόγματος της μηδενικής ανοχής, αποφάσισε να τους κατεβάσει με τη βία από το δρόμο, ώστε να μην "ασχημαίνουν" την όψη της Βουλής. Μεταξύ των χτυπημένων είναι και ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης, τις δηλώσεις του οποίου μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.


Η συνέντευξη τύπου, πραγματοποίηθηκε τελικά στο...δρόμο πάνω στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Την Παρασκευή, σε μια κίνηση κλιμάκωσης του αγώνας τους απέναντι στη μέχρι σήμερα παντελώς αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, 64 απεργοί αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία χωρίς ζάχαρη και αλάτι ενώ άλλοι 36 αποφάσισαν να κόψουν και το νερό! Από αυτούς 18 μεταφέρθηκαν επειγόντως την Κυριακή από το Μέγαρο Υπατία στο Ιπποκράτειο, το «Αµαλία Φλέµινγκ» και τον Ερυθρό Σταυρό. Ο νεφρολόγος Γιώργος Μπουγάτσος ήταν ένας από τους γιατρούς που υποδέχτηκε τέσσερις στο «Ιπποκράτειο». Τους χορηγήθηκε ορός. «Το µόνο που είπαν ήταν: «όχι βιταµίνες». Θεωρούν ότι η βιταμίνη είναι υποστήριξη και ακυρώνει τον αγώνα τους», είπε ο κ. Μπουγάτσος. «Χωρίς νερό µπορεί να αντέξει κάποιος το πολύ µία εβδοµάδα», είπε ο Θανάσης Καραµπέλης, µέλος της οµάδας ιατρικής υποστήριξης των απεργών που τους εξέταζε χθες στο Μέγαρο Υπατία.

Την ίδια στιγμή, με πρακτικές που φέρνουν στο νου την περίοδο της Χούντας, αστυνομικοί πηγαίνουν στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται οι μετανάστες απεργοί πείνας και ζητάνε από το νοσηλευτικό προσωπικό τα ονόματα τους.

Την τρομοκρατική αυτή τακτική της αστυνομίας που παραβιάζει βάναυσα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και φέρνει στο νου τα χρόνια της δικτατορίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας.

Στην ανακοίνωσή της Πρωτοβουλίας η πρωτοβουλία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η τρομοκρατική τακτική της αστυνομίας παραβιάζει βάναυσα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και φέρνει στο νου τα χρόνια της δικτατορίας. Για να κάνουν μάλιστα το αίσχος ακόμα πιο επαίσχυντο, οι αστυνομικοί πήραν τα στοιχεία των γιατρών του Ερυθρού Σταυρού και του Αμαλία Φλέμινγκ όταν αυτοί αρνήθηκαν να τους δώσουν τα στοιχεία των νοσηλευόμενων απεργών πείνας.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας καταγγέλλει τη νέα κυβερνητική αθλιότητα. Καλούμε τους γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύονται ή θα νοσηλευτούν απεργοί πείνας, να τιμήσουν τον όρκο του Ιπποκράτη και τις βασικές αρχές του πολιτισμού».



ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ 300.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα την προώθηση διάταξης σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε τουλάχιστον 120 ένσημα από τα 150 που απαιτούνται σήμερα για την έκδοση παραμονής και εργασίας στη χώρα και από 80 ένσημα σε 50 για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προκειμένου να διευκολυνθούν οι Έλληνες και οι μετανάστες εργαζόμενοι να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες της κρίσης. Πρόταση στην οποία ακόμα και η ΓΣΕΕ είχε αντίρρηση, θεωρώντας την ανεπαρκή για την αντιμετώπιση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι ότι τα ένσημα κατά ανώτατον πρέπει να είναι 100 και ότι το περιθώριο της 12ετίας που προβλέπεται στο νόμο πρέπει να γίνει 5ετία. Πέραν του ότι πρόκειται για ένα μέτρο "ασπιρίνη" ουσιαστικά, η ανακοίνωσή του τη Δευτέρα (35η μέρα της απεργίας) έρχεται μάλλον να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά σε σχέση με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την υπόθεση ζωής-θανάτου πλέον των μεταναστών απεργών πείνας και δίψας.


Η κα. Νταλάρα, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τους απεργούς πείνας είπε ότι όσοι εντάσσονται στις συγκεκριμένες κατηγορίες θα ικανοποιηθούν, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί εξάμηνη παράταση της διαδικασίας απέλασης ώστε να εκτονωθεί η κρίση, κάτι που όμως είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τόσο ο κ. Κουτρουμάνης όσο και η κ. Νταλάρα τόνισαν ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά υπάρχουν νόμοι, οι οποίοι πρέπει να εφαρμοστούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: