Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες....

Για «σημαντική απόφαση για την Ευρώπη με θετικές επιπτώσεις και για την Ελλάδα», έκανε λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, αναφορικά με την απόφαση της συνόδου κορυφής, ενώ τόνισε ότι αρκετές από τις αποφάσεις που ελήφθησαν αποτελούσαν και προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Με σκληρά λόγια μίλησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία έκανε λόγο για αντιδραστικότατη συμφωνία που θα επιφέρει νέα και σαρωτικά μέτρα σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ιδιωτικοποίηση των πάντων.

«Το ΚΚΕ δικαιώθηκε πλήρως στην εκτίμησή του ότι τελικά θα επιτυγχάνονταν συμφωνία», δήλωσε η κ. Παπαρήγα, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ότι λέει ψέματα όσον αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας. Σημείωσε δε, ότι είναι λογικό να νοιώθει ικανοποίηση ο πρωθυπουργός αφού του αναγνωρίστηκαν τα βάρβαρα μέτρα που έχει πάρει, ενώ δεσμεύθηκε και για τα μέτρα που θα πάρει στο εξής.

Το ερώτημα για το ποιος θα διαχειριστεί την νέα ευκαιρία που δόθηκε στην Ελλάδα διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Από την Ευρώπη μπορεί να μην πετύχαμε το μάξιμουμ των επιδιώξεων μας, αλλά πήραμε πολλά περισσότερα από ό,σα υπολόγιζαν οι πεσιμιστές. Το θέμα είναι τώρα ποιος θα διαχειριστεί τη νέα ευκαιρία που μας δόθηκε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

«Καλό είναι να μη βιαστούν όσοι θέλουν να πανηγυρίσουν. Διότι η επιμήκυνση των 110 δις ήταν κάτι το αυτονόητο για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν από εμάς ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Επιπλέον, ότι θα τα πάρουν μέσα στα επόμενα 7,5 χρόνια με πολύ υψηλούς τόκους», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η επιμήκυνση των 110 δις δίνεται ως αντάλλαγμα με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και με νέα Μνημόνια και νέα βάρη στον ελληνικό λαό», επεσήμανε ο κ.Τσίπρας.

«Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και η μείωση του επιτοκίου, παρά το ότι αναμένονταν να είναι μεγαλύτερης διάρκειας και μεγαλύτερου εύρους αντιστοίχως, αποτελεί θετική εξέλιξη. Αρνητική όμως εξέλιξη συνιστά η εξακολούθηση της απόρριψης έκδοσης του ευρωομολόγου. Το μείζον όμως ζήτημα παραμένει στο περιεχόμενο του "Συμφώνου για το Ευρώ"», ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

«Οι χθεσινές εξελίξεις δικαίωσαν τη Δημοκρατική Συμμαχία που έλεγε ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η Ευρώπη θα μας βοηθήσει. Θέλω όμως να είμαστε ξεκάθαροι. Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει, μόνοι μας πρέπει να σώσουμε τον εαυτό μας, δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: