Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

ΣΗΜΕΡΑ. ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ Ο Υφυπ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Επίσκεψη στην Ημαθία κάνει σήμερα και αύριο ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος Υφυπουργός Γεωργίας Βλαδίμηρος Καϊσεφ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων μας στην αγορά της Ρώσικης Ομοσπονδίας.
Το απόγευμα σήμερα ο κ. Καϊσεφ, συνοδευόμενος από το Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη και συνεταιριστές, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Α.Σ. Μέσης και της VENUS. Οι πρόεδροι των δύο Συνεταιριστικών Οργανώσεων, κ. Παπαφωτίου και Καραϊνδρος αντιστοίχως, ενημέρωσαν το Ρώσο πολιτικό για το ιστορικό των οργανώσεών τους αλλά και τη σημερινή τους κατάσταση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους δύο Προέδρους αλλά και από το Νομάρχη στην πρόσφατη ίδρυση της Κοινοπραξίας και τις προσπάθειες των Ομάδων που συμμετέχουν σ’ αυτήν για την ποιότητα και την ασφάλεια της παραγωγής, με στόχο να πέσει η υπολειμματικότητα στα όρια που θέσπισε η ρώσικη αγορά. Από την πλευρά των δύο Προέδρων και συνεργατών τους τονίστηκαν οι προσπάθειες πιστοποίησης, η ολοκληρωμένη διαχείριση κ.λπ., ενώ ο Νομάρχης τόνισε ότι οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Γεωργίας φέτος θα είναι ιδιαιτέρως αυστηροί ώστε να μην χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται για τα προϊόντα μας στην αγορά της Ρώσικης Ομοσπονδίας.
Από την πλευρά του ο κ. Καϊσεφ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του διαφημίζει και προωθεί το ελληνικό προϊόν στη ρώσικη αγορά λόγω της ποιότητάς του αλλά και των συναισθηματικών δεσμών του με την Ελλάδα, ωστόσο ζήτησε να υποστηριχτεί το προϊόν από τους ίδιους τους παραγωγούς και τις Ομάδες με εξαγωγές εγγυημένων για την ασφάλειά τους προϊόντων.
Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει το πρωί επισκέψεις σε μονάδες της περιοχής Πέλλας, στις 12 το μεσημέρι επισκέψεις σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Νάουσας. Στη 1.15 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί κλειστή σύσκεψη στο Γραφείο του Νομάρχη παρουσία του Έλληνα Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κοντού, του Υφυπουργού κ. Κιλτίδη, του Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Αυγουλά και υπηρεσιακών παραγόντων. Θα ακολουθήσει στις 3μμ επίσκεψη στην ΑΛΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: