Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Να φύγει το καθεστώς της ΕΠΣΗ

Στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣΗ τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Νάουσα και Αγκαθιά θα λύσουν τις διαφορές τους προς το τέλος του πρωταθλήματος μέσα στην Αγκαθιά σε ένα ματς όλα τα λεφτά.
-Αξιοσημείωτα όμως είναι και τα εξής: Ομάδες που στο πρόσφατο παρελθόν ήταν πανίσχυρες τώρα φυλορροούν και είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της ανικανότητας των ανθρώπων που διοικούν το ποδόσφαιρο της Ημαθίας και βέβαια αναφέρομαι στην ηγετική ομάδα της ΕΠΣ Ημαθίας.
-Γιατί, αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι το επίπεδο του ποδοσφαίρου στο νομό υποβαθμίστηκε για πολλούς λόγους, οι παράγοντες εξέλιπαν διότι τόσα χρόνια τώρα μόνο χρήματα έβαζαν και οι κύριοι αυτοί που ήταν εντεταλμένοι να βοηθήσουν, να ανοίξουν νέους δρόμους δεν έκαναν τίποτα απολύτως.
-Ο Καραμελίδης και η παρέα του βρίσκονται στο τιμόνι της ΕΠΣ Ημαθίας πάνω από 10 χρόνια. Εκτός της κατασκευής του γηπέδου στα Παλατίτσια που εγκαινιάστηκε με πομπώδη τρόπο και με την παρουσάι του Πλατινί δεν έκανε αυτή η διοίκηση τίποτα απολύτως.
-Για του λόγου το αληθές, μπείτε στο site της ένωσης και θα το διαπιστώσετε από μόνοι σας.
-Για το μόνο που ενδιαφέρονται οι κύριοι αυτοί είναι να παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι απλό: Γιατί;
Αφού οι θέσεις τους είναι χωρίς μισθό και προφανώς δεν έχουν κίνητρο ένα επιπλέον εισόδημα. Γιατί παραμένουν; Ως τι παραμένουν; Ως επιτυχημένοι;
Δεν κουράστηκαν τόσα χρόνια να υπηρετούν το ποδόσφαιρο; Τόσα μεγάλα αποθέματα προσφοράς και ανιδιοτέλειας έχουν;
-Πέρα από το τι πιθανόν να πιστεύει ένας έκαστος πρέπει κάποτε να τελειώσει αυτή τραγική κατάσταση. Το καθεστώς που υπάρχει στην ΕΠΣ Ημαθίας πρέπει επιτέλους να ανατραπεί. Πρέπει τα σωματεία επιτέλους να καταλάβουν ότι πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.
-Επίσης, θα πρέπει οι βουλευτές της Ημαθίας να πάρουν δημόσια θέση σχετικά με την κατάσταση αυτή. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και απασχολεί τη νεολαία, τους ενήλικους, όλους μας.
Επιβάλετε να έχουν άποψη και οι εκπρόσωποι των πολιτών στη Βουλή για το αν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι της ΕΠΣΗ ή όχι. Στα γήπεδα παγαίνουν οι Βουλευτές και είναι αυτονόητο ότι έχουν άποψη αλλά δεν αρκεί μόνο να έχεις άποψη αλλά να την δημοσιοποιείς και να προσπαθείς να την περάσεις με δημοκρατικό τρόπο.
-Οι βουλευτές οφείλουν να πάρουν θέση, τα κόμματα επίσης και ας αφήσουν κατά μέρος τις όποιες δικαιολογίες και προφάσεις.
-Στο τέλος θα είναι συνυπεύθυνοι για την ακόμα πιο τραγική κατάσταση θα προκύψει εξ αιτίας της ανικανότητας της ηγετικής ομάδας της ΕΠΣ Ημαθίας.
-Θα πρέπει να κάνουν μια στοιχειώδη έρευνα στο χώρο και να διαπιστώσουν το κλίμα που έχει εγκαθιδρυθεί. Κλίμα απαξίας, παραίτησης, φυγής από παράγοντες και παίχτες. Ο κόσμος απουσιάζει από τα γήπεδα, οι διαιτησίες είναι συνήθως προβληματικές, οι φασαρίες στην ημερήσια διάταξη, οι φήμες για φιλικά ματς πάνε κι έρχονται.
- Και για όλα αυτά οι διοικούντες δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Το μόνο που κάνουν είναι να εισπράττουν ευρώ από τις ποινές που βάζουν στα σωματεία και στους παράγοντες…- Είναι κρίμα να υπάρχει αυτή η κατάσταση στην Ημαθία, στο νομό που κάποτε έβγαζε σωρηδόν ταλέντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: