Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Ε ΣΥΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ "12"

Επίθεση στη Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ για το θέμα της εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην θέση 12 εξαπέλυσε η Νομαρχιακή του Συνασπισμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Σιγήν ιχθύος τηρεί έως τώρα η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αναφορικά με τη στάση των τριών «πράσινων» δημάρχων των τριών μεγάλων δήμων του Νομού μας στην υπογραφή της λεόντειας σύμβασης για τη ΜΕΑ – ΧΥΤΥ. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν και όσο κι αν προσπαθεί να τα κρύψει κάτω από το χαλί η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, εμείς θα επιμένουμε:
·Ποια η θέση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας για τη χωροθέτηση της ΜΕΑ – ΧΥΤΥ στην περιβόητη θέση 12;
·Ποια η θέση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας για τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία; Εξυπηρετεί αυτή τα συμφέροντα των Ημαθιωτών;
·Πώς μπορεί να είναι σύμφωνη η στάση των Δημάρχων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας με όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τις πρόσφατες επισκέψεις τους στο Νομό μας, αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης σε παλιότερη ερώτηση του στη Βουλή για τη θέση 12 και για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, των υδάτινων όγκων του νερού που πίνουν και χρησιμοποιούν οι πολίτες του Νομού μας και της Θεσσαλονίκης;
·Σκοπεύει η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας να τους επιβραβεύσει γι’ αυτή τους τη στάση δίδοντάς τους εκ νέου το χρίσμα στις επόμενες Νομαρχιακές & Δημοτικές εκλογές;
Ειδικά για το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Γκιόνογλου, εάν πιστέψουμε τα λεγόμενά του για τη δυνατότητα αποστολής των σκουπιδιών στην Κοζάνη με 33 ευρώ τον τόνο, τότε η υπογραφή της σύμβασης (που και ο ίδιος υπέγραψε) συνιστά μέγα σκάνδαλο, αφού ανεβάζει το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων 2 έως και 3 φορές περισσότερο;
Περιμένουμε από τον κ. Γκιόνογλου και από τους άλλους Δημάρχους να συγκαλέσουν τα δημοτικά τους συμβούλια και να επανεξετάσουν αν η υπογραφή αυτής της σύμβασης εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.
Όσο για τους διάφορους παράγοντες της ΝΔ που προσπαθούν να υπαγορεύσουν στους Δημάρχους τη στάση που πρέπει να ακολουθήσουν στο καυτό θέμα της ΜΕΑ - ΧΥΤΥ, τους καλούμε να πάψουν να πατρονάρουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με υποδείξεις και να σεβαστούν την αυτονομία της»

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ, ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ , ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΖOYN ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΨΑΡΕΨΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΑ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΤΗ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ 35€ ΑΝΑ ΤΟΝΟ.
ΘΑ’ΛΕΓΑ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ. ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΟΝΟ 1€ ΑΝΑ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ. ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΛΟΚ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ (ΜΗ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ) ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ. ΗΔΗ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ . ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΟΝΟ 100€ Ο ΤΌΝΟΣ ΑΝΤΙ 87€ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΟΜΩΣ ΕΝΤΕΧΝΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΠΕΠΛΟ ΣΙΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΚΟΚΑΛΩΜΑΤΟΣ»* ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ… ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΑΘΙΑ ΤΕΛΙΚΑ….

Ανώνυμος είπε...

Θλιβερός είσαι εσύ έμμισθε κοντυλοφόρε, που το μόνο σου μέλημα εδώ και μήνες είναι η φτηνή και άθλια προπαγάνδιση της αποικιακής σύμβασης, αλλά σε πήραν χαμπάρι όλοι πια ότι όλο αυτό το κάνεις για ιδίον όφελος.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΚΡΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΑΡΗ ΖΩΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.
ΜΙΚΡΕ ΥΒΡΙΣΤΗ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΟΥΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 "ΚΟΚΑΛΙΝΑ"* ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ Ο ΤΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΚΑΙ ΔΙΩΞΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΥΣ.ΜΗΝ ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΠΟΘΟ ΣΟΥ.ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΚΕΔΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΤΟ ΣΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΣΤΟ ΚΙΝΟ ΤΟΣΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ .ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

ίδιος, ιδία, ίδιον. Πάντα λάθη κάνεις, είσαι αδιόρθωτος.Ακόμα και τον αποστολέα μπερδεύεις.Κρίμα που χάνω την ευκαιρία και τη δόξα.Αναγκάζομαι να αντιπαρέλθω και να μη συγκρουστώ με την ευφυία σου.Δεν πειράζει, ίσως κάποτε γίνω κι εγώ αναγνωρίσιμος υβριστής.

Xronika είπε...

Βλέπω και πάλι να ξεφεύγει η κατάσταση. Στέλνετε σχόλια που σε καμιά περίπτωση δεν θα αναρτήσω. Δεκτή η αντιπαράθεση αλλά βρείτε τρόπο να αποφεύγετε τους υβριστικούς, μειωτικούς,απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Δεν πάσχουμε από ύβρεις, από επιχειρήματα και έλλειψη διαλόγου πάσχουμε. Και στην τελική, ας δείξουμε ανωτερότητα όλοι εμείς που κατατάσσουμε τον εαυτό μας στην Αριστερά.
ΧΑΡΗΣ ΜΟΧΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ας το παραδεχτούμε για αρχίσει μια συζήτηση χωρίς ύβρεις, όπως ζητάει και ο Χάρης.
Υπάρχουν δυο λογικές στην υπόθεση αυτή. Και οι δυο έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Η πρώτη αναγορεύει σε υπέρτατη λύση την τεχνολογία που πουλάει η εταιρεία Χ που κατέχει την τεχνογνωσία και λογικό είναι να αναμένει κέρδη από τη δουλειά αυτή.
Η δεύτερη άποψη κλείνει προς την κατεύθυνση ότι τα απορρίμματα πρέπει να διαχειριστούν από μόνα τους και παράλληλα να φροντίσουμε να μην ρυπαίνουμε το περιβάλλον.
-Το περιβάλλον δεν πρέπει να το ρυπαίνουμε ούτε να απειλούμε την ύπαρξή του κατασκευάζοντας μονάδες όπου βρούμε αδειανό χώρο. Είμαι αντίθετος στην θέση¨"12" και δεν είναι του παρόντος να πω τους λόγους.
Είμαι υπέρ της διαχείρισης των σκουπιδιών μας και όταν αποδεδειγμένα δεν μπορεί αυτή τη δουλειά να την κάνει η Αυτοδιοίκηση τότε θα πληρώσουμε τον ιδιώτη.
Εκτός και αν μπορούσαν να την κάνουν τη δουλειά οι δήμοι και δεν το έλεγαν οπότε τότε προκύπτει και ένα άλλο θέμα που πρέπει να εξεταστεί.
ΥΓ: Όντως, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας άρχισε να λέει ενδιαφέροντα πράγματα. Κάποιος πρέπει να αναδείξει αυτά στη Βέροια που θα κληθούμε να πληρώνουμε, είπε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, γύρω στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Η Χαρούλα μας τι λέει επ αυτού; Αυτή δεν ήταν που έλεγε ότι δεν θα βάλει θηλειά στους δημότες της; ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΤΩΡΑ;

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αλήθεια ότι η σύζυγος του Γ. Δάλλα 'εχει δ΄θο φωτοβολταϊκά που τα κατασκεύασε η γνωστή εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ; Ερώτηση κάνουμε γιατί κάτι τέτοοιο κυκλοφορεί στην πιάτσα.
Μία στις χίλιες να αληθεύει...

«ΔΑΛΛΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΑΙ GO HOME!»

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΑ.
ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΥΖΥΓΩΝ.ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ.ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ!

Xronika είπε...

Στο προηγούμενο σχόλιο αντέδρασε με τηλεφώνημά του ο δήμαρχος Γ. Δάλλας και είπε ότι πρόκειται για επχείρηση λάσπης που στήθηκε από μένα εναντίον του. Επίσης τόνισε ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα από κανέναν και έκλεισε με την επισήμανση ότι η σύζυγός του είναι επιχειρηματίας από το 1991.
Χ. Μόχλας

Ανώνυμος είπε...

Ρε Χάρη φίρμα με έχει κάνει ο ανώνυμος υβριστής μου και πίσω από κάθε έναν που λέει αλήθειες για τη διαχείριση (και όχι για τη θέση 12 που θέλει να κρατά τη συζήτηση) βλέπει έναν "πληρωμένο δημοσιογράφο".
Δεν γνωρίζω ποιος έγραψε τα παραπάνω - πολύ ορθά και αληθινά - για τη διαχείριση αλλά θα ήταν χρήσιμο να τα υπογράφει γιατί δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.
Χάρη σου έγραψα και τις προάλλες ότι υβριστικά - συκοφαντικά σχόλια που έρχονται ανώνυμα οφείλεις να τα κόβεις, γιατί οι κουκουλοφόροι αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του μπλόγκ σου, το οποίο πρέπει να είναι ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης απόψεων με σεβασμό προς όλους.
Σκόνη πέτρες λάσπη, δεν μπορεί να αιωρούνται πάνω από κανέναν.
Είναι ντροπή να γράφονται τέτοιες συκοφαντίες για έναν Δήμαρχο και να μη μπορεί να αντιδράσει γιατί εσύ επιτρέπεις την ανωνυμία στα λαμόγια με την κουκούλα που έχουν βρει χώρο να υβρίζουν και να λασπώνουν πρόσωπα.
Φώτης Αργυρίου
Υ.Γ.
Το γεγονός ότι υπονοούν πως εγώ είμαι πληρωμένος δημοσιογράφος, το αντιπαρέρχομαι γιατί γνωρίζω ποιοι τα γράφουν και αυτοί γνωρίζουν ότι δεν έχουν άλλο τρόπο να με αντιμετωπίσουν πέραν της συκοφαντίας.
Χρόνια τώρα κρατά αυτή η κολόνια.

Ανώνυμος είπε...

EΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ.

ΔΥΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΥΖΥΓΩΝ.
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ.
ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ!
ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΙΞΙΕΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΥΤΑ.