Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Δήλωση Χαραλαμπίδου για δίκη Αγαπητού: Η δίωξη είναι μέρος μηχανισμού καταστολής

Στις 6/2/2014 δικάζονται ξανά, μετά από έφεση του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, οι τρεις κατηγορούμενοι που έχουν ήδη αθωωθεί για την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση των εργαζομένων ενάντια στην ημερίδα με τον Φούχτελ στην Θεσσαλονίκη στις 15/11/2012.

Η δίωξή τους αποτελεί μέρος ενός μηχανισμού καταστολής των αγώνων των εργαζομένων, μηχανισμού που έφτασε στο αποκορύφωμά του τα τελευταία δυόμιση χρόνια με συνεχείς δικαστικές διώξεις, απολύσεις....
συνδικαλιστών, απειλή πειθαρχικών στο δημόσιο και επιστρατεύσεις απεργών. Όλα τα παραπάνω είχαν ένα ξεκάθαρο πολιτικό στόχο: να τρομοκρατήσουν και να ποινικοποιήσουν μαζικές εκδηλώσεις του λαϊκού κινήματος ενάντια στην μνημονιακή βαρβαρότητα.

Ήδη από την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης αποδείχθηκε ότι η δίωξη αφορούσε αποκλειστικά την συμμετοχή των συγκεκριμένων αγωνιστών στην κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ. Η αθώωσή τους τότε ήταν μια ξεκάθαρη δικαίωση των εργατικών αγώνων και μια νίκη ενάντια στην προσπάθεια καταστολής της έκφρασης συλλογικών διεκδικήσεων.

Μετά την πρόσφατη συνολική καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών, η οριστική αθώωσή τους είναι επιβεβλημένη και θα αποτελέσει ένα σαφές μήνυμα για την επιστροφή των δημοκρατικών δικαιωμάτων στον τόπο μας, ευθυγραμμισμένο με την καταγεγραμμένη έκφραση της λαϊκής βούλησης.

Οι προκλητικές διώξεις των προηγούμενων ετών ενάντια σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές, πολίτες που με οποιονδήποτε τρόπο διαμαρτύρονταν για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, πρέπει να σταματήσουν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: