Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Αγωγή κατά Τζήμερου προαναγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ για σχόλιο κατά Π. Κωνσταντίνου

Ο Θάνος Τζήμερος σε μια επίδειξη κιτρινισμού που ξεπερνά κάθε όριο επέλεξε να στοχοποιήσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Σε κείμενο του αναφέρει τα εξής:


«23 Μαΐου στις 1:54 μ.μ. · Αθήνα

Μουζάλα, τι έγινε λεβέντη μου; Βαρέθηκες να περιμένεις να ωριμάσει η απελπισία των καταληψιών της Ειδομένης; Σας τελείωσαν οι φελλοί που πετούσατε στο βαρέλι με τα ναρκωτικά που παίρνετε όλοι σας; Και αποφασίσατε να εφαρμόσετε ΒΙΑ; Βία εσείς που έχετε στο κέντρο της σκέψης σας τον άνθρωπο; Δηλαδή φτάσατε στο σημείο να διατάξετε τους μπάτσους-γουρούνια-δολοφόνους να βγάλουν από την Ειδομένη σηκωτούς με το ζόρι τα προλεταριακά αδέλφια σας; Πήρες την άδεια του ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ρώτησες τον Κωνσταντίνου; Τώρα που δεν καίει ανθρώπους, είχε όλον τον χρόνο να το συζητήσετε. Είπαν «ναι» οι αλληλέγγυοι; Λίγο ακόμα και θα ωρίμαζε η απελπισία του Αχμέτ από το Μπαγκλαντές που δήλωσε Σύριος. Βιαστήκατε, πολύ βιαστήκατε! Μόνο δύο μήνες κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή; Τι σου είναι δυο ψωρομηνάκια μπροστά στα 99 χρόνια που θα περιμένουμε να ξεχρεώσουμε; Κρίμα ρε γαμώτο, πάει το ηθικό πλεονέκτημα! Τέτοιο ξεπεσμό, φιλάνθρωπε Μουζάλα, από σένα δεν τον περίμενα. Ίδιος Κατρούγκαλος κατάντησες.»

Ο Θ. Τζήμερος συνδυάζει την υποστήριξη του σε ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα κατά των εργαζόμενων με την ανοιχτή εχθρότητα προς το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Οι ρατσιστικές κραυγές κατά των μεταναστών είναι ψωμοτύρι για τον Θ.Τζήμερο.

Η στοχοποίηση του Πέτρου Κωνσταντίνου ως συμπαραστάτη των προσφύγων δεν προκαλεί κατάπληξη για την στάση του Θ. Τζήμερου. Χρόνια τώρα, ως συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, βρέθηκε στο στόχαστρο επιθέσεων των φασιστών και συκοφαντικών εκστρατειών δαιμονοποίησης της δράσης του διότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των προσφύγων και δίνει τη μάχη κατά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Δικαίωμα του Θ. Τζήμερου είναι να μην ασπάζεται ούτε ένα ίχνος των απόψεων της αριστεράς, ωστόσο δεν έχει δικαίωμα να κατασυκοφαντεί σκόπιμα και με φανερό δόλο τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας ως κάποιον που «καίει ανθρώπους».


Δεν είναι δυνατό να θεωρείται «πολιτική κριτική» η ανοιχτή κατασυκοφάντηση με κίτρινα δημοσιεύματα που ξεπερνάνε κάθε όριο και βάζουν στο στόχαστρο επιθέσεων τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας. Αυτά  δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητα. Θα υπάρξει προσφυγή με αγωγή στη δικαιοσύνη κατά αυτού του τύπου των μεθοδεύσεων του Θ. Τζήμερου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: