Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση ΣΕΚ: ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ.

πρόταση του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να “μην διαταραχθούν” οι διαπραγματεύσεις με τα κλιμάκια των ‘Θεσμών’.
Ο Τσίπρας μπορεί να κέρδισε την πλειοψηφία στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτή η εξέλιξη δεν νομιμοποιεί ούτε αυτόν ούτε την κυβέρνηση σε απολύτως τίποτα. Πάνω απ’ όλα, δεν τους νομιμοποιεί να συνεχίζουν τον κατήφορο της επιβολής των μέτρων που οδηγούν στο τρίτο Μνημόνιο.
Το Κουαρτέτο ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ-ESM που ήδη ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, άρχισε να ξετυλίγει το βρόμικο κατάλογο των εκβιασμών με νέα προαπαιτούμενα που έρχονται να προστεθούν στα παλιότερα. Πηγαίνει στο Εθνικό Λογιστήριο και την Τράπεζα της Ελλάδας και συναντιέται με υπουργούς προβάλλοντας απαιτήσεις για ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και αεροδρομίων εδώ και τώρα χωρίς καμιά καθυστέρηση, μείωση των μισθών στο δημόσιο, άμεση αύξηση στα 67 της ηλικίας συνταξιοδότησης, νέα χαράτσια στη νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη, απελευθέρωση των απολύσεων, ακόμα πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας, άρση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, μέχρι και μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: