Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Πελετίδης (ΚΚΕ) και Κατωπόδης (ΣΥΡΙΖΑ) προσλαμβάνουν με 5μηνα / Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

Κατωπόδης - Πελετίδης
Όσο βρίσκονται εκτός εξουσίας λένε λόγια παχιά, λόγους αγωνιστικούς. Όταν αναλαμβάνουν θεσμικές θέσεις και καλούνται να πάρουν αποφάσεις εντός του συστήματος τότε αυτές είναι όπως και των προηγουμένων, όπως αυτές που ασκούσαν κριτική.
Ο λόγος για δημάρχους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ τα κόμματά τους έκαναν κριτική στις...
προσλήψεις εργαζομένων με μισθούς φιλοδωρήματα που ευτελίζουν την εργασία τώρα που οι ίδιοι διοικούν προχωρούν σε λήψη ίδιων αποφάσεων αναπαράγοντας το καθεστώς αυτό.

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του δήμου Πάτρας είναι χαρακτηριστική. Διαβάστε την:

Την στιγμή που η Συγκυβέρνηση – Τρόϊκα γενικεύει την επίθεση της για 6.500 απολύσεις, την ίδια στιγμή προωθεί μέσω ΟΑΕΔ την πρόσληψη πεντεμηνιτών με μισθούς 489 € για τους άνω τω 25 χρόνων και 420 € για τους κάτω των 25, χωρίς άδειες & αναρρωτικές χωρίς δικαιώματα.
Αποδεικνύεται έτσι ότι το ζητούμενο για το πολιτικοοικονομικό σύστημα είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Δεν μιλάμε για εργασία αλλά για ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ!!!

Δεν μιλάμε για μισθούς αλλά για ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ!!!

Δεν τους ενδιαφέρει ποιο θα είναι το Δημοσιονομικό κόστος αρκεί να καταφέρουν να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στο Δημόσιο. Την εργασία χωρίς Σύμβαση, βοηθήματα της Ε.Ε. αντί για μισθούς, την εργασία χωρίς δικαιώματα γενικότερα.

Αυτή η κατεύθυνση υπηρετήθηκε πιστά όλα τα προηγούμενα χρόνια από την ΚΕΔΕ και σχεδόν από  όλους τους Δημάρχους, με το επιχείρημα «τι να κάνουμε; είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε ένα κομμάτι ψωμί», αφήνοντας έτσι στα συρτάρια της υπηρεσίας ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Άλλωστε η πρόσληψη των πενταμηνιτών εξυπηρετούσε και τις δικές τους ρουσφετολογικές εκτός των άλλων επιδιώξεις.

Δυστυχώς όμως και οι νέες Δημοτικές Αρχές υπακούοντας στην ίδια λογική σπεύδουν να δώσουν ιδεολογικό και πολιτικό άλλοθι στην παραπαίουσα Κυβέρνηση και στο ιδεολογικό πολιτικό σύστημα που υπηρετεί, με την πρόσληψη πενταμηνιτών, την πιο εξευτελιστική και υπερεκμεταλευτική μορφή εργασίας που υπάρχει.

Καλούμε τον Δήμαρχο, όπως ήταν αρωγός  στην «Αξιολόγηση και τον Επανέλεγχο των συμβάσεων» σ΄ένα κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους,  για την ματαίωση των προγραμμάτων ελαστικής – εξευτελιστικής εργασίας, γιατί αυτή η εργασία στοχεύει στην ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
Διάλυση που είναι προϋπόθεση για  την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.

Να κάνει πράξη τις μαχητικές – αγωνιστικές θέσεις που εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στον εξευτελισμό της εργασίας (πενταμηνίτες). 

Περιμένουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Πάτρας, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ που θα έχει ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ χαρακτηριστικά και θα φθάνει στις ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με τις παραπάνω πολιτικές.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που της δίνει η νομοθεσία και:
-να προγραμματίσει ΤΩΡΑ την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αναλογικά με τις συνταξιοδοτήσεις
-να προβεί άμεσα σε προσλήψεις αορίστου χρόνου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες αφού δεν βαρύνουν το κρατικό προϋπολογισμό και
τέλος αφού υπάρχουν άμεσες ανάγκες και για να μη διαλυθούν οι υπηρεσίες του Δήμου ως έσχατη λύση  να προχωρήσει σε πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου που αμείβονται όμως με ΜΙΣΘΟ και όχι με ΒΟΗΘΗΜΑ της Ε.Ε.. Αμείβονται με τη σύμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και έχουν όλα τα δικαιώματα που έχουν & οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΜΙΣΘΟ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.Το Δ.Σ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να αναρτηθει παρομοια ανακοινωση του σωματειου,σε προγενεστερες ενεργειες αυτου του ειδους. δεν βρηκατε?γιατι καλε? κι ενα ακομα συμπερασμα.ο πελετιδης δε θα κανει την επανασταση για το λαο,χωρις το λαο.ουτε γραφικος ειναι,ουτε τρελλος. ειναι πρωτοπορος.μεχρι εκει.ας αποφασισει κι ο λαος τι θελει να ειναι,μπας και δουμε ασπρη μερα. γιωργος