Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΖΑΝΗ- Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν το Δημαρχείο- Αντιδρούν στο Μνημόνιο Νο3

Υπό κατάληψη βρίσκεται το Δημαρχείο Κοζάνης από τις 12 το μεσημέρι και μετά, στα πλαίσια κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ μέχρι το τέλος του...


ωραρίου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε στάση εργασίας.
«Αντιδρούμε στις απολύσεις εργαζομένων ορισμένων ειδικοτήτων , σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που έχει έρθει από το Υπουργείο. Πρόκειται για τους διοικητικούς υπαλλήλους αορίστου χρόνου. Για το λόγο αυτό κρατάμε κλειστό το γραφείο προσωπικού» επεσήμανε σχετικά μιλώντας στο Kozanimedia ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κοζάνης Γ. Τριανταφύλλου.
Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα κατάληψης των εργαζομένων ενώ παρόμοιες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Κοζάνης και αύριο, σε ένδειξη αντίδρασης στην εφαρμογή του Μνημονίου 3, σε ό,τι αφορά τις απολύσεις. Το Δημαρχίεο Κοζάνης θα βρίσκεται υπό κατάληψη και αύριο Τετάρτη από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε κατάληψη επ’ αόριστον του δημαρχείου Εορδαίας βρίσκεται από τις 7 σήμερα το πρωί, έπειτα από σχετική απόφαση του σωματείο εργαζομένων στον δήμο, αντιδρώντας στην απόφαση για την υπαγωγή υπαλλήλων στο καθεστώς διαθεσιμότητας καθώς θεωρούν ότι είναι προάγγελος απολύσεων.
Eπίσης, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, σε στάση εργασίας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού

http://kozanimedia.gr/?p=105097

Δεν υπάρχουν σχόλια: