Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΟΥ ΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χτες το απόγευμα στην Αλεξάνδρεια. Νεαρός που επέβαινε σε μοτοσικλέτα συγκρούσθηκε έξω από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας με μικρό φορτηγό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο Μ. Β., ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.Στο σημείο βρέθηκαν άντρες της τροχαίας Αλεξάνδρειας οι οποίοι διενεργούν την προανάκριση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ-ΣΧΕΔΙΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ


αποκλειστικό


Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένη πληροφορία η πλευρά Βενιζέλου στο Πασόκ δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς το διάστημα αυτό, μέσα στο καλοκαίρι, ενεργοποιώντας τους πυρήνες που είχαν δημιουργηθεί εν όψει της μάχης της 11ης Νοεμβρίου 2007.

Δεν θα κάναμε καμιά αναφορά αν αυτή η υπόθεση αφορούσε στελέχη είτε εκτός Ημαθίας είτε στελέχη σε κεντρικό επίπεδο. Μάθαμε εγκύρως ότι περί τα 15 στελέχη της Ημαθίας προ ολίγων ημερών επισκέφθηκαν στο πολιτικό του γραφείο έναν πασίγνωστο βουλευτή του Πασόκ, στενό συνεργάτη του Βενιζέλου.
Μαζί του συζήτησαν για την πορεία του κόμματος που ο ίδιος χαρακτήρισε αδιέξοδη και ότι "οδηγούμαστε σε εκλογική πανωλεθρία στις ευρωεκλογές". Επίσης, μεγάλη ήταν η αναφορά από τους συνομιλητές στην ηγεσία του κόμματος και ειδικότερα του Γ. Παπανδρέου. Άπαντες, και ο βουλευτής κυρίως, είπαν ότι υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας, ότι ο ΓΑΠ είναι απολύτως συγκεντρωτικός.
Τέλος, ο γνωστός βουλευτής νομού της Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να γίνουν οι κινήσεις που απαιτούνται ώστε να μην αφεθεί το Πασόκ να πάει προς τις Ευρωεκλογές και ηττηθεί μεγαλοπρεπώς. Τότε, είπε, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.
Να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη στο πολιτικό του γραφείο έγινε με τρία ΙΧ και η επίσκεψη "κλείστηκε" από γνωστό πολιτικό πρόσωπο της Ημαθίας...
*Περισσότερα θα πούμε στις επόμενες μέρες

ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!


Διαβάστε εδώ: http://xronikasport.blogspot.com/ το αναλυτικό ρεπορτάζ για την χτεσινή συνέλευση παρωδία που έγινε στην αίθουσα του δήμου Αλεξάνδρειας παρουσία μόλις 25 ατόμων.

Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και άπαντες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

7χρονος απο Αγκαθιά παρασύρθηκε απο τουριστικό λεωφορείο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, 7χρονο αγόρι το οποίο τραυματίστηκε από διερχόμενο λεωφορείο.
Το περιστατικό συνέβη σήμερα στις 1 η ώρα το μεσημέρι στην Αγκαθιά Ημαθίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το λεωφορείο είναι τουριστικό από τη Χαλκιδική και μετέφερε Γερμανούς τουρίστες με προορισμό τη Βεργίνα. Αναφέρεται ότι το 7χρονο αγόρι πετάχτηκε από την αριστερή πλευρά του δρόμου, πιθανόν κατά τη διάρκεια κάποιου παιχνιδιού ή από απροσεξία, με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και αμέσως μετά στο Νοσοκομείο Βέροιας. Εκεί κρίθηκε η κατάστασή του ιδιαίτερα σοβαρή και για το λόγο αυτό διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται.
Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξάνδρειας

Α.Τ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΔΙΩΞΗ Ή ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ;


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι δρομολογήθηκε από τα πάνω, κεντρικά λένε οι πηγές, η μετάθεση αξιωματικού της αστυνομίας που υπηρετεί εδώ και ένα χρόνο περίπου στο ΑΤ Αλεξάνδρειας. Και η έκπληξή μας συνίσταται όχι γιατί γίνονται μεταθέσεις αξιωματικών και υπαλλήλων της αστυνομίας αλλά για το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως η μετακίνηση δεν είναι υπηρεσιακής μορφής…
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Αναφερόμαστε στον Θέμι Σιδηρόπουλο, αξιωματικό στο ΑΤ Αλεξάνδρειας που ομολογουμένως έχει υπηρεσιακή συνέπεια και αποδοτικότητα. Στο διάστημα που υπηρετεί στην Αλεξάνδρεια το δείγμα γραφής του φάνηκε και είναι θετικό. Βεβαίως ο συγκεκριμένος αστυνομικός θα πρέπει να «χάλασε» σε κάποιους συνήθειες χρόνων και σημειώθηκαν αντιδράσεις.
Αντιδράσεις που φαίνεται ότι έχουν φτάσει αρμοδίως και σε ώτα ευήκοα που έσπευσαν αμέσως να «προβιβάσουν» τον εν λόγω στέλνοντάς τον ως διοικητή στο Τμήμα Συνοριοφυλάκων στους Γεωργιανούς. Όσο πιο μακριά δηλαδή τόσο το καλύτερο.
Δεν γνωρίζω πως το έχει εκλάβει το γεγονός αυτό η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας και αν συμφωνεί με την μετακίνηση τη στιγμή που στο ΑΤ Αλεξάνδρειας υπηρετούν λιγότεροι από την δύναμη που προβλέπεται. Αναρωτιέμαι αν ο ίδιος ο διευθυντής θα έπρεπε να παρέμβει ώστε να αποκαταστήσει τα πράγματα στην σωστή και λογική τους βάση.
Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν αφεθούν τα πράγματα να κυλήσουν όπως έχουν δρομολογηθεί «αρμοδίως», θα είναι όλο αυτοί οι θεσμικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες υπόλογοι απέναντι στην τοπική κοινωνία που της στερούν έναν αξιωματικό που γνωρίζει την πόλη και την γύρω περιοχή άριστα.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το σχόλιο αυτό αβίαστα προκύπτει για έναν αστυνομικό που πέρσι τέτοια εποχή με «ζωγράφισε» από την κορφή ως τα νύχια δικαίως. Συνεπώς, ας μην ακούσω σχόλια που δεν θα έχουν βάση.

ΣΗΜΕΡΑ Η Γ.Σ ΤΗΣ Α.Ε ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Σήμερα το βράδυ, στις 8, στην αίθουσα του δήμου Αλεξάνδρειας θα γίνει η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ και από το αποτέλεσμά της θα εξαρτηθεί αν θα συνεχίσει να υφίσταται με την σημερινή της μορφή ή θα διαλυθεί.
Η διοίκηση Κολοθά παραιτήθηκε και παραμένει ως σήμερα για να λειτουργεί το τμήμα. Όλοι εύχονται να βρεθεί λύση και μάλιστα λύση με προοπτική. Εκφράσαμε την άποψη ότι είναι μονόδρομος η ανάληψη της διοίκησης από τον Γιάννη Απατσίδη σε προηγούμενο δημοσίευμα. Ακούσαμε χτες από το στόμα του απερχόμενου αντιπροέδρου Γ. Θεοχάρη ότι ενδιαφέρον εξέφρασαν οι επιχειρηματίες Δημήτρης Λαφαζάνης (φωτ.) και Νίκος Τάκης σε σχετική συζήτηση μαζί του και θα το επαναδιατυπώσουν και σήμερα.
Επίσης, πληροφορήθηκα ότι ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ομάδας Δημ. Παπαδημητρίου θα μεταφέρει την θετική άποψη του γνωστού ποινικολόγου Αλ. Κούγια να αναλάβει την ομάδα.
Όλα αυτά της τελευταίας στιγμής αποπνέουν κάποια αισιοδοξία και νομίζω ότι τελικά θα βρεθεί λύση γιατί θα είναι μεγάλη απώλεια να διαλυθεί η ομάδα που με τόσο κόπο στήθηκε και σταθεροποιήθηκε επί οχταετία στην Δ΄ Εθνική. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το καλοκαίρι είμαστε θεατές στο ίδιο, κακόγουστο και χιλιοπαιγμένο έργο της όξυνσης των περιβαλλοντικών προβλημάτων της χώρας μας αλλά και του νομού μας ειδικότερα.

Διαβάστε τη συνέχεια της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας εδώ: http://xronikagr.blogspot.com

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ Leader ΗΜΑΘΙΑΣ

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ενημέρωσης και διαβούλευσης για το σχεδιασμό του τοπικού προγράμματος LEADER 2009- 2015, η ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. αναμένει εγγράφως το οποιοδήποτε επενδυτικό ενδιαφέρον να υποβληθεί μέχρι την Δευτέρα 4/8/2008 στα γραφεία της ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. – Θεσσαλονίκης 46, Βέροια.
Η εκδήλωση αυτή ενδιαφέροντος για εφαρμογή επενδυτικού σχεδίου θα συντελέσει στην αποτελεσματικότερο σχεδιασμό και σύνθεση του προγράμματος.
Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή της προσέγγισης LEADER αφορά στους Δήμους Πλατέος, Αλεξάνδρειας (εκτός του Δ.Δ. Αλεξάνδρειας), Αντιγονιδών, Απ. Παύλου, Μελίκης (μόνο το Δ.Δ. Μελίκης), Βέροιας (μόνο τα Δ.Δ. Αγ. Βαρβάρας, Ασωμάτων και το Τ.Δ. Άμμου), Δοβρά (εκτός του Δ.Δ. Φυτειάς), Ανθεμίων, και Ειρηνούπολης.

Tετραήμερο κάμπινγκ του Δικτύου Υπεράσπισης Κοινωνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων

Με τετραήμερο κάμπινγκ, από την Πέμπτη 28 Αυγούστου ως και την Κυριακή 31 Αυγούστου, το Δίκτυο Υπεράσπισης Κοινωνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων αποχαιρετά το καλοκαίρι και συνεχίζει τη δράση του στο Δημοτικό Κάμπινγκ Στομίου, στην παραλία Τεμπών.
Θέματα που θα συζητηθούν:
v Ευρώπη και μετανάστευση.
v Εθνικισμός – Πατριωτισμός – Διεθνισμός και αριστερά.
v Παγκόσμια επισιτιστική κρίση.
v Βιοκαύσιμα και ιδιωτικοποίηση του νερού.
v Κρίση του πολιτικού συστήματος.
v Κοινωνικό κίνημα και αριστερά.
Παράλληλα τα βράδια διοργανώνονται πάρτι.
Τιμή διανυκτέρευσης: 7,5 € η σκηνή. Πληροφορίες: Λάζαρος Παπαχρυσοστομίδης – κιν.: 6972876606

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Νέες καλαίσθητες και χρηστικές είναι οι πινακίδες που τοποθετεί ειδικό συνεργείο από χτες στην Αλεξάνδρεια. Οι πινακίδες αυτές αναφέρουν το όνομα του δρόμου και τοποθετούνται στις γωνίες των δρόμων επί του πεζοδρομίου και όχι επί των οικοδομών, ώστε ο διερχόμενος να έχει άμεση πρόσβαση- απάντηση στο ερώτημά του "πως λέγεται αυτός ο δρόμος".
Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ Α.Ε ΑΛΕΞΑΝΔΕΙΑ. MONH ΛΥΣΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ

Το σωματείο της Α.Ε Αλεξάνδρειας περνάει μια μεγάλη κρίση. Δεν έχει διοίκηση αφού αυτή παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και παραμένουν ορισμένοι ώστε να μην διαλύσει το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Η κρίσιμη μέρα είναι η αυριανή αφού έχει προγραμματιστεί για τις 8 μμ Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του δήμου Αλεξάνδρειας.
Η μοναδική, κατά την άποψή μου, λύση είναι ο σχηματισμός διοίκησης με πρόεδρο τον Γιάννη Απατσίδη, πρώην πρόεδρο της ομάδας που επι θητείας του η Αλεξάνδρεια ανέβηκε στην Δ΄ Εθνική.

Διαβάστε εδώ: http://xronikasport.blogspot.com/

ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε στην Αθήνα. Προ ημερησίας διάταξης έθεσε υπ’ όψιν του Δ.Σ. το θέμα της χρηματοδοτήσεως του Δήμου όσον αφορά στις δαπάνες μισθοδοσίας των σχολικών φυλάκων.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και το Δ.Σ. συμμερίστηκαν την αγωνία του δημάρχου και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις διεκδικήσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας, καθώς αυτές αγγίζουν όλους τους Δήμους της Ελλάδας.
Με πρόταση του νομικού συμβούλου της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και με τη σύμφωνη γνώμη σύσσωμου του Δ.Σ, ο Δήμος Αλεξάνδρειας και όλοι οι Δήμοι, οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί οικονομικά από τις διεκδικήσεις των σχολικών φυλάκων, θα κινηθούν με ένδικα μέσα κατά του Δημοσίου, από το οποίο θα διεκδικήσουν τα οικονομικά ποσά που τους έχουν επιδικαστεί.

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης δόθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας. Με ανακοίνωση του την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης γνωστοποίησε στους κατοίκους των Τρικάλων ότι, άρχισε η τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης του οικισμού με νερό άριστης ποιότητας από νέα γεώτρηση. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο περίπου χρόνια, μετά την ανίχνευση Αρσενικού στο νερό της παλαιάς γεώτρησης των Τρικάλων, που βρέθηκε σε συγκεντρώσεις υψηλότερες από την προβλεπόμενη από την νομοθεσία επιτρεπτή τιμή για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης, οι κάτοικοι του οικισμού αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα και προσέφευγαν για την κάλυψη των υδρευτικών τους αναγκών είτε σε εμφιαλωμένο νερό είτε στη χρήση ιδιωτικών γεωτρήσεων.

Τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας επισκέφθηκε ο διευθυντής της ΕΛΒΙΖ

Την Παρασκευή (25/7) επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας ο Γενικός Διευθυντής της Ε.Λ.Β.Ι.Ζ., κ. Τσιμερίδης Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα γενικού ενδιαφέροντος της Ε.Λ.Β.Ι.Ζ. και ο κ. Τσιμερίδης ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου Αλεξάνδρειας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς. Ο Δήμαρχος, Γκιόνογλου Χαράλαμπος, έδωσε την υπόσχεσή του να ενεργοποιήσει τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Λ, ώστε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
*Φωτ.: Ο δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου αριστερά και δεξιά ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΛΒΙΖ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Ο Χρ. Αλευράς, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Ημαθία το 2007, καταθέτει την άποψή του για την πολιτική που εφαρμόζεται στο νομό για το νερό.
Διαβάστε εδώ: http://xronikagr.blogspot.com

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

ΤΑ "ΒΡΗΚΑΝ" ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Σε συμφωνία κατέληξαν τελικά ο δήμος Αλεξάνδρειας και τα σωματεία πωλητών λαϊκών αγορών αναφορικά με την λειτουργία της λαϊκής αγοράς της πόλης. Όπως ει ναι γνωστό, οι πωλητές είχαν αποφασίσει και εξαγγείλει ότι αύριο Σάββατο θα κάνουν τη λαϊκή στην οδό Βιζυηνού Ωστόσο, σήμερα συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Μπ. Γκιόνογλου, τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας και κατέληξαν από κοινού ότι αύριο Σάββατο η λαϊκή θα λειτουργήσει στον γνωστό χώρο και στη συνέχεια θα γίνουν προσπάθειες ώστε να επεκταθεί ο χώρος των πάγκων μπροστά από την Εθνική Τράπεζα.
Αυτή η εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί θετική για τις δυο πλευρές και απομακρύνει τον κίνδυνο να σημειωθούν εντάσεις και επεισόδια

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ Α.Ε ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Διοικητικό κενό στην Α.Ε Αλεξάνδρεια. Ο πρόεδρος Θόδωρος Κολοθάς παραιτήθηκε και η διοίκηση τελεί υπο παραίτηση. Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ: http://xronikasport.blogspot.com

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΒΙΖ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Επίσκεψη στην ΕΛ.ΒΙ.Ζ. (Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών ) θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα κλιμάκιο του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΚΚΕ αναφέρει: «Την Δευτέρα 28 Ιούλη, 11:30 πμ, αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Ημαθίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Φίλιππο Γεωργουδάκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοστάσιο ΕΛ.ΒΙ.Ζ. (Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών) στο Πλατύ Ημαθίας».

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ

Ο Δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης γνωστοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου (27η συνεδρίαση της 17.07.2008, 44ο θέμα) ενέκρινε την πρόταση του Δήμου Πλατέος για την χρηματοδότηση του έργου: «Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης αστικών λυμάτων Οικισμού Ο.Ε.Κ. "ΠΛΑΤΥ Ι" στο Δήμο Πλατέος του Νομού Ημαθίας".

Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επεξεργασία, διαχείριση και διάθεση των παραγόμενων αστικών λυμάτων από τις 80 οικογένειες συμπολιτών μας που θα εγκατασταθούν στον οικισμό Ο.Ε.Κ. "Πλατύ Ι", ενώ η αρχική πρόβλεψη της μελέτης κατασκευής του οικισμού ανέφερε ότι η διάθεση των λυμάτων θα γινόταν σε στεγανούς βόθρους. Σύμφωνα με την προμελέτη του έργου, το κόστος κατασκευής εκτιμάται στο ποσό των 685.812,24 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα καλυφθεί από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και η κατασκευή του έργου, που χωροθετείται σε δημοτική έκταση που βρίσκεται πλησίον του οικισμού των εργατικών κατοικιών, θα γίνει με ενέργειες του Δήμου Πλατέος, στα πλαίσια σύμβασης που θα συναφθεί μεταξύ των δύο μερών σύμφωνα με τον Ν. 1641/1986 (άρθρο 19 παρ. 1) που παρέχει την δυνατότητα στον Ο.Ε.Κ. "με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του, να συμβάλλεται με δήμους και να χρηματοδοτεί έργα κοινωφελή, για την εξυπηρέτηση των εργατικών οικισμών, τα οποία θα δημοπρατούνται και θα εκτελούνται από τους δήμους για λογαριασμό του".

Εγκρίθηκε η β' φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου

Μετά από πολύμηνη εργασία των δύο ομάδων έργου που ασχολήθηκαν με τη σύνταξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος, της Δημοτικής Ομάδας Έργου αφενός και της επιστημονικής ομάδας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Εργαστήριο Περιφερειακών Οικονομικών Αναλύσεων) αφετέρου, ολοκληρώθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2010 του Δήμου Πλατέος. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την έγκριση -τον περασμένο Μάρτιο- της α' φάσης του Επιχειρησιακού που αφορούσε στη διατύπωση του στρατηγικού σχεδιασμού, ενέκρινε ομόφωνα και την β' φάση που περιλαμβάνει τον επιχειρησιακό και οικονομικό προγραμματισμό καθώς και τους δείκτες παρακολούθησης και αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος. "Η αναγκαιότητα σύνταξης και εφαρμογής ενός επιχειρησιακού προγράμματος για το Δήμο μας, δεν είναι μία γραφειοκρατικού τύπου διαδικασία, που απλώς μας επιβλήθηκε ως υποχρέωση από τον νόμο, αλλά μία κορυφαία πολιτική λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου, το οποίο διαμορφώνει στρατηγική ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Μία στρατηγική ανάπτυξης που βασίζεται στην επιλογή συγκεκριμένων έργων και δράσεων που περιγράφονται αναλυτικά στη β' φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος, με αναφορά σε φορείς υλοποίησης, προϋπολογισμούς, πηγές χρηματοδότησης και μετρήσιμα αποτελέσματα, κοινωνικά και οικονομικά. Μία στρατηγική ανάπτυξης που έλαβε υπόψη της τα διαμορφωμένα στην ευρύτερη περιοχή δεδομένα για τη σύνθεση της παραγωγικής και κοινωνικής δομής του Δήμου μας, τα δημογραφικά στοιχεία καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης δραστηριοτήτων στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα", τόνισε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος. Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Πλατέος έχουν περιληφθεί συνολικά 159 δράσεις και έργα, ομαδοποιημένα σε μέτρα και άξονες προτεραιότητας. Οι 135 δράσεις έχουν ως φορέα υλοποίησης τον Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα, εκ των οποίων 40 δράσεις χαρακτηρίζονται ως υψηλής προτεραιότητας και 95 μέσης προτεραιότητας. Επίσης αναφέρονται άλλες 24 δράσεις που η υλοποίησή τους ανήκει σε υπερκείμενα επίπεδα διοίκησης. Ωστόσο επειδή από την υλοποίηση αυτών των δράσεων θα προκύψουν θετικές επενέργειες στην ανάπτυξη της περιοχής, κρίθηκε απαραίτητη η συμπερίληψή τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Τέτοια έργα αναφέρονται σε δράσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, σε διαδημοτικές δράσεις, καθώς και (κυρίως) σε δράσεις που ανήκουν στην αρμοδιότητα Υπουργείων προκειμένου να υλοποιηθούν, όπως το αεροδρόμιο Παλαιοχωρίου, το φυσικό αέριο, η μεταφορά πόσιμου νερού από τις πηγές του Βερμίου για την ύδρευση των κατοίκων, η ίδρυση ιατρείου ΙΚΑ, η συντήρηση και ανάδειξη του αρχαίου μνημείου ("Ρωμαϊκό τόξο γέφυρας") στο Κλειδί, κ.ά.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Ν.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τις θέσεις του ΚΚΕ για δυο βασικά ζητήματα, το περιβάλλον και το νερό παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος, στην Βέροια. Την κεντρική παρουσίαση έκανε η γραμματέας Ιωάννα Σοφρόνοφ. Αναφορικά με το περιβάλλον τονίστηκαν τα εξής: «Τα οξυμμένα προβλήματα του περιβάλλοντος προστίθενται στα άλλα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, της λιτότητας, της ακρίβειας, των ιδιωτικοποιήσεων των απολύσεων, της κατεδάφισης κοινωνικών δικαιωμάτων κλπ. Και στο ζήτημα του περιβάλλοντος και της προστασίας του συγκρούονται δύο απόψεις.

Το νερό

Για το θέμα του νερού η κ. Σοφρόνοφ τόνισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια σε όλη τη χώρα και στην Ημαθία για το ζήτημα του νερού είναι τεράστια. Βεβαίως υπάρχουν αιτίες: ανεξέλεγκτη λειτουργία χωματερών (μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα), ανυπαρξία αποχετευτικών συστημάτων και βιολογικών καθαρισμών, ρύπανση ποταμών από αποχετεύσεις βιομηχανικών λυμάτων, απαρχαιωμένα δίκτυα ύδρευσης (συνεπάγεται απώλειες και επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία). «Λέγεται ότι οι αγρότες σπαταλάνε νερό όμως δεν ακούγεται το πιο απλό, πως νερό υπάρχει και θα υπήρχε πιο πολύ αν γινόταν τα απαραίτητα έργα.

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ- ΒΕΡΟΙΑΣ- ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κλειστό παρέμεινε το δημαρχείο της Αλεξάνδρειας, όπως επίσης και τα δημαρχεία της Βέροιας και της Νάουσας, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη καταβολή των υπεσχημένων χρηματικών κονδυλίων από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να πληρώνονται οι σχολικοί φύλακες και να μην υπόκεινται σε μεγάλη οικονομική επιβάρυνση τα ταμεία των δήμων που ούτως ή άλλως είναι σε κακή κατάσταση.

Η απόφαση του κλεισίματος των τριών μεγαλύτερων δήμων της Ημαθίας σήμερα έστειλε ένα πρώτο μήνυμα στην κεντρική εξουσία αφού δυο μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια ασχολήθηκαν με το θέμα και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν ανάλογες αντιδράσεις και από άλλους ΟΤΑ της χώρας μιας και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται από δεκάδες δήμους.

Ο δήμαρχος της Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου δήλωσε πως αυτή η κινητοποίηση είναι η αρχή της συντονισμένης αντίδρασης των τριών δήμων και πως θα ακολουθήσουν και άλλες αν δεν λυθεί το πρόβλημα.

Να σημειώσουμε πως οι τρεις δήμαρχοι την Δευτέρα επισκέφθηκαν τον περιφερειάρχη Κεντρ. Μακεδονίας κ. Τσιότρα και τον ενημέρωσαν σχετικά. Ο περιφερειάρχης είπε πως βρίσκει δίκαιο το αίτημά τους και πως θα μεταφέρει τον προβληματισμό τους στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη με τον οποίο θα έχει τις επόμενες μέρες συνάντηση.

Στην κινητοποίηση στην Αλεξάνδρεια πήραν μέρος όλοι οι υπάλληλοι του δήμου και οι σχολικοί φύλακες. Παρόντες ήταν εκτός του δημάρχου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σ. Μουστάκας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Κ. Ναλμπάντης, οι αντιδήμαρχοι Ν. Ανεσίδης και Μαρία Βουλγαροπούλου.

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

TON ΤΣΙΟΤΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ- ΒΕΡΟΙΑΣ- ΝΑΟΥΣΑΣ

Με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κ. Γ. Τσιότρα, συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, οι Δήμαρχοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, Τάσος Καραμπατζός και Χαράλαμπος Γκιόνογλου. Οι Δήμαρχοι, ενημέρωσαν τον Γενικό για τους λόγους που τους οδηγούν στο κλείσιμο των Δήμων τους προειδοποιητικά, σήμερα Τετάρτη και ζήτησαν την συμπαράστασή του, ενώ παράλληλα του παρέδωσαν τις αποφάσεις των τριών Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας που είναι οι μόνοι Δήμοι στο Νομό που απασχολούν σχολικούς φύλακες. Ο Περιφερειάρχης, άκουσε με κατανόηση τα ζητήματα που τέθηκαν και υποσχέθηκε πως όλα τα έγγραφα που του δόθηκαν θα τα παραδώσει με τη σειρά του στα χέρια του Υπουργού των Εσωτερικών κ Προκόπη Παυλόπουλου, με τον οποίο άμεσα θα συναντηθεί στην Αθήνα. Τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, αργά το μεσημέρι, οι Δήμαρχοι παρέδωσαν και στο γραφείο του Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο, την Πέμπτη θα παραστούν στην Αθήνα στη συνεδρίαση του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Με πολλά προβλήματα (διοικητικά) άρχισε χτες Δευτέρα η προετοιμασία της ΑΕ Αλεξάνδρειας.
Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ: http://xronikasport.blogspot.com

ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Την απόφασή τους να καταλάβουν το ερχόμενο Σάββατο την οδό Βιζυηνού και να στήσουν εκεί την λαϊκή αγορά ως διαμαρτυρία, γνωστοποίησαν με επιστολή τους προς τους Βουλευτές Ημαθίας, το Νομάρχη και το Νομαρχιακό συμβούλιο, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας, τον προϊστάμενο του Τμήματος Εμπορίου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών, τα Περιφερειακά Συμβούλια Λαϊκών Αγορών και τον τύπο, οι πωλητές λαϊκών αγορών Ημαθίας.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σχετικά με το ζήτημα της μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς Αλεξάνδρειας σας ανακοινώνουμε ότι μετά τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που ήδη πραγματοποιήσαμε τα προηγούμενα Σάββατα (ημερομηνία διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς Αλεξάνδρειας) και τις άκαρπες συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς (δηλαδή εσάς ή ορισμένους από εσάς) διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μία γενικευμένη αδιαφορία και επικρατεί η άποψη ότι εμείς κάνουμε τις κινητοποιήσεις μας επειδή «γκρινιάζουμε» απλώς επειδή «ξεβολευτήκαμε» και ότι κάποια στιγμή θα παραιτηθούμε και θα «συμμορφωθούμε» με την απόφαση μετακίνησης και άνοιγμα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας και το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Επειδή όπως φαίνεται κανείς από εσάς τους τοπικούς εμπλεκομένους ή μη τοπικούς φορείς και άρχοντες δεν έσκυψε στο πρόβλημά μας με σεβασμό ούτε έλαβε υπόψη του τις θέσεις που διατυπώσαμε επανειλημμένα και εγγράφως μαζί με εναλλακτικές προτάσεις ότι ο συγκεκριμένος χώρος που ορίστηκε είναι εντελώς ακατάλληλος και ότι εμείς είναι αδύνατον να λειτουργήσουμε σε αυτόν τον χώρο. Επειδή τα ανωτέρω δεν έγιναν από κανέναν από εσάς αντιληπτά και για να καταλάβετε ότι το ζήτημα για εμάς είναι σοβαρό και ότι δεν παίζουμε με την εργασία μας και το ψωμί μας αποφασίσαμε και σας ανακοινώνουμε ότι ως ένδειξη διαμαρτυρίας το Σάββατο 28-7-2008, με την πλήρη επίγνωση και αναλαμβάνοντας το όποιο κόστος θα λειτουργήσουμε τη Λαϊκή Αγορά της Αλεξάνδρειας σε έναν εκ των προτεινόμενων από εμάς εναλλακτικών χώρων διεξαγωγής, ειδικότερα την οδό Βιζυηνού, αφού την καταλάβουμε, ενώ εγκαίρως θα ειδοποιήσουμε για αυτό και τους καταναλωτές της περιοχής. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, ακόμη και εάν έρθουν τα ΕΚΑΜ για να μας διώξουν. Δεν έχουμε άλλη λύση, ενώ προτιθέμεθα ακόμη να μεταφέρουμε τη Λαϊκή Αγορά της Αλεξάνδρειας σε άλλη πόλη. Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και των τριών Σωματείων μας υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας και θα καταθέσουμε στο Τμήμα Εμπορίου τις επαγγελματικές μας άδειες. Όλοι πρέπει να αντιληφθείτε, από τον τελευταίο πωλητή έως τους βουλευτές μας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σας καλούμε όλους τους τοπικούς άρχοντες να πάρετε δημόσια θέση στο ζήτημα και να μην κρύβεστε, ούτε να λαμβάνεται αβίαστα με ευκολία παρόμοιες με την συγκεκριμένη, αποφάσεις, χωρίς να μας δείτε ως ανθρώπους πρώτα και κατόπιν ως βιοπαλαιστές που προσπαθούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, αλλά αντίθετα χρησιμοποιώντας μας ως πιόνια για να χτίσετε τις πολιτικές σας καριέρες. Σας παρακαλούμε δείτε με προσοχή και σεβασμό το ζήτημα».

ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ Ο ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Το Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη επισκέφτηκαν την Παρασκευή στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Γκιόνογλου Χαράλαμπος συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ. της ομάδας μπάσκετ Αλεξάνδρειας «ΑΛΚΕΤΑΣ», προκειμένου να ζητήσουν τη συνδρομή του Νομάρχη και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για εξοπλισμό του κλειστού γυμναστηρίου τους, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου αλλά και της ανόδου της ομάδας σε άλλη κατηγορία.
Ο Νομάρχης δήλωσε πως η βοήθειά του θα είναι άμεση και ουσιαστική στα πλαίσια των δυνατοτήτων της Ν.Α. αλλά και της γενικότερης κατεύθυνσης των ομάδων και των αθλητικών σωματείων.
Αφού συνεχάρη τα μέλη του Δ.Σ. για την άνοδο της ομάδας τους, συζήτησαν για τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο του αθλητισμού και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.
Τέλος, ο Νομάρχης ευχήθηκε με προσπάθεια και θέληση να πετυχαίνουν πάντοτε το ποθητό αποτέλεσμα, συνεχίζοντας την παράδοση που εδώ και χρόνια θέλει το Νομό Ημαθίας στην πρώτη γραμμή των αθλητικών δρώμενων.

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΠΝΙΓΜΟΣ 77χρονης ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΣΙΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ

Πνίγηκε γυναίκα ετών 77 κάτοικος Καβασιλας, στην παραλία Κορινού όπου είχε πάει ημερήσια εκδρομή με το ΚΑΠΗ του Δήμου Αντιγονιδών. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε πνιγμένη γύρω στις 11 π.μ σε απόσταση περίπου 500 μ. μακρυά από το σημείο της παραλίας που ήταν οι άλλοι εκδρομείς. Οι πληροφορίες μας λένε οτι πρόκειται για ανακοπή. Η 77χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κατερίνης για νεκροψία.

ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΡΟΒ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Απο το πρωί της Παρασκευής θα βρίσκεται στο νομό Ημαθίας ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής του Πασόκ θα επισκεφθεί κατ΄ αρχάς τη Βέροια όπου και θα έχει συνεργασία με τη νέα Ν.Ε του κόμματος και ακολούθως θα επισκεφθεί τη Νάουσα όπου κυριαρχεί το πρόβλημα των απολυμένων εργατών των κλωστηρίων.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ- Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, με θέμα "δαπάνες μισθοδοσίας Σχολικών Φυλάκων". Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,Από τα σοβαρά και άμεσα προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας, είναι η πληρωμή των δαπανών μισθοδοσίας των Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι προσελήφθηκαν με σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και στη συνέχεια μονιμοποιήθηκαν με βάση το Π.Δ. 164/2004 το 2007. Κατά το πρώτο διάστημα της μονιμοποίησής τους, οι δαπάνες μισθοδοσίας καλύπτονταν εξ? ολοκλήρου από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις Σας. Τους τελευταίους όμως μήνες, αυτές οι χρηματοδοτήσεις έπαψαν να αποστέλλονται στους Δήμους μας, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν επιβαρυνθεί οι Προϋπολογισμοί των παρακάτω Δήμων ως εξής: - Δήμος Αλεξάνδρειας: 10 εργαζόμενοι 400.000 ευρώ
- Δήμος Βέροιας: 26 εργαζόμενοι 700.000 ευρώ
- Δήμος Νάουσας: 7 εργαζόμενοι 250.000 ευρώ.
Επίσης πρόσφατα κοινοποιήθηκαν σχετικές Δικαστικές Αποφάσεις, με τις οποίες οι ανωτέρω εργαζόμενοι δικαιώθηκαν περαιτέρω ποσά, τα οποία συνολικά αγγίζουν 500.000 ευρώ για τους τρεις Δήμους και αφορούν αναδρομικά, επιδόματα κλπ. για το προ της μονιμοποίησής τους χρονικό διάστημα απασχόλησης. Μετά την κοινοποίηση των αποφάσεων, απειλούνται κατά των Δήμων, κατασχέσεις για την πληρωμή των επιδικασθέντων ποσών. Tα ήδη πενιχρά έσοδα των Δήμων, δεν αντέχουν αυτή τη σημαντική οικονομική επιβάρυνση, αν και έχουν προϋπολογισθεί οι αντίστοιχες δαπάνες, καθόσον υπήρχε η διαβεβαίωση από το Υπουργείο ότι αυτές θα καλυφθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Tο σοβαρό αυτό ζήτημα ταλανίζει όχι μόνο τους τρεις Δήμους, αλλά το σύνολο των Δήμων της χώρας, που απασχολούν Σχολικούς Φύλακες.
Tα ποσά, τα οποία ήδη έχουν πληρώσει από τα Ίδια Έσοδα οι Δήμοι προορίζονταν για προϋπολογισμένες δαπάνες, (λειτουργικές δαπάνες, προμηθευτές κλπ.) καθώς επίσης και για διάφορα έργα στερώντας αυτά, από τους δημότες.
1. ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με τις διατάξεις του Νέου Κώδικα 3463/2006 αρθ.158 παρ 1β. οι κάθε είδους αποδοχές του προσωπικού συνιστούν υποχρεωτικές δαπάνες για τους ΟΤΑ α΄ βαθμού. 2. ΕΠΕΙΔΗ η ως άνω κατάσταση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο, τόσο τους σχολικούς φύλακες και τις οικογένειες τους στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα δυο μηνών καθώς και αναδρομικά επιδικασμένων, όσο και στους Δήμους, οι οποίοι με τα πενιχρά τους έσοδα καλούνται να καλύψουν την δαπάνη της μισθοδοσίας τόσων εργαζομένων που εσείς έχετε προσλάβει.
ΕΡΩΤΑΤΕ λοιπόν ο Υπουργός
Προτίθεται να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες έτσι ώστε να
1. Να γίνει η άμεση απόδοση των δεδουλευμένων καθώς επίσης και των αναδρομικών επιδομάτων κ.τ.λ. στους εργαζομένους, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις.
2. Να υπάρξει ρύθμιση ώστε οι δαπάνες μισθοδοσίας των εργαζομένων (σχολικοί φύλακες) να καλύπτονται στο σύνολό τους από τον κρατικό προϋπολογισμό».

EKTAKTH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο το μεσημέρι για να λάβει απόφαση κλεισίματος του δήμου. Η απόφαση αυτή έρχεται ως απόρροια της δημόσιας καταγγελίας των τριών δήμων της Ημαθίας, Αλεξάνδρειας- Βέροιας- Νάουσας- αναφορικά με την μη καταβολή από το κράτος των χρημάτων για να πληρωθούν οι σχολικοί φύλακες.
Αύριο επίσης συνεδριάζουν με το ίδιο θέμα και τα συμβούλια των δήμων Βέροιας και Νάουσας.

Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

ΠΛΗΡΗΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΦΗΜΩΝ(;) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΩΝ

Διαβάστε εδώ: http://xronikasport.blogspot.com τι συμβαίνει στην ομάδα της Α.Ε Αλεξάνδρειας. Τα πάντα έχουν νεκρώσει εξ αιτίας φήμης (;) για διοικητική μεταβολή. Τι ισχύει; Σήμερα Σάββατο ξεκαθαρίζει η κατάσταση αλλά σε λίγες μέρες αρχίζει η προετοιμασία...

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

ΚΡΙΤΙΚΗ Ν.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΝΔ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ, των τριών βουλευτών της στο νομό Ημαθίας και του νομάρχη Κ. Καραπαναγιωτίδη εξαπολύει σήμερα η Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΕ Ημαθίας του Πασόκ εδώ: http://xronikagr.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑΝΝΗ ΖΙΩΓΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ

Την Παρασκευή 4/7/2008 ο επ. καθηγητής του ΑΠΘ και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΚΚΕ, νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους, εκπρόσωπο της οικολογικής ομάδας Βέροιας επισκέφθηκε τις πηγές «6 βρύσες», τις πηγές «ακ –σου» όπως και τις πηγές στις δεξαμενές της ΔΕΥΑ Βέροιας.
Ο βουλευτής μιλώντας για το νερό των πηγών τόνισε ότι έχουμε ένα τεράστιο πλούτο , άριστης ποιότητας, που δεν τον αξιοποιούμε προς όφελος του λαού κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση, που πρέπει να μας προβληματίσει όλους.
Το ΚΚΕ σαν κόμμα έχει αποδείξει στη πράξη ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε αντίστοιχα ζητήματα και ο ίδιος είναι υποχρεωμένος όχι απλά και μόνο να φέρει το θέμα στη βουλή των Ελλήνων, αλλά με όσες δυνάμεις διαθέτει να αγωνισθεί για τη υδροδότηση των κατοίκων της Ημαθίας με υγιεινό πόσιμο νερό από τις πηγές του Βέρμιου. Είναι ανάγκη είπε τελειώνοντας η δημιουργία ενός διαφορετικού, από το υπάρχον, θεσμικού πλαισίου που θα αντιμετωπίζει το νερό ως φυσικό πόρο που ανήκει στο λαό
Η γραμματέας της Ν.Ε του ΚΚΕ, Ιωάννα Σοφρόνωφ είπε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το σπαταλά όταν χιλιάδες κάτοικοι του κάμπου το στερούνται και πίνουν νερά από γεωτρήσεις. Με συνεχείς παρεμβάσεις δήλωσε, θα αγωνισθούμε να σταματήσει αυτή η κατάφωρη αδικία που γίνεται στους ανθρώπους ενός μεγάλου μέρους του νομού Ημαθίας.
Ο νομαρχιακός σύμβουλος Χρήστος Τρεμπελής υποσχέθηκε να φέρει το πρόβλημα για άλλη μια φορά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Ο Νίκος Ασλάνογλου είπε ότι απαιτείται να ενταθεί η δράση ομάδων πολιτών, ώστε να ανατραπεί η άρρωστη επικρατούσα κατάσταση.
Ο Χρήστος Αλευράς επισήμανε ότι είναι ύποπτη η στάση των αρμοδίων, και η επιμονή τους στα νερά των γεωτρήσεων.

ΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΦΩΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΝΑΡΑ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Ο βουλευτής της ΝΔ της Ημαθίας Ηλίας Φωτιάδης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστή τη θέση του αναφορικά με το ζωτικής σημασίας για τη Νάουσα επικείμενο κλείσιμο του εργοστασίου του Λαναρά.
Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ: http://xronikagr.blogspot.com

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΛΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008 ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία δύο επιμορφωτικά προγράμματα κοσμήματος από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) της Διεύθυνσης Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας. Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν στους Δήμους Βέροιας και Αποστόλου Παύλου με επιμορφώτρια την κ. Βασιλική Σιδηροπούλου – Καραμήτσου. Η διάρκεια του κάθε προγράμματος ήταν 75 ώρες. Η επιμορφώτρια Βασιλική Σιδηροπούλου – Καραμήτσου ευχαρίστησε το Νομάρχη Ημαθίας για τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση που παρείχε κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος. Ο Νομάρχης συνεχάρη τις εκπαιδευόμενες και την επιμορφώτρια, καθώς και τα στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτισμού για το τελικό αποτέλεσμα και τέλος δεσμεύθηκε ότι η υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων θα συνεχιστεί.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΦΟΛΚΛΟΡ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Συνάντηση με τους χορευτές και τα μέλη της Διοίκησης του τούρκικου φολκλορικού συγκροτήματος που συμμετέχει στο φετινό 20ο φεστιβάλ Cioff-Πυρσού Νάουσας είχε την Τρίτη ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Ο Νομάρχης καλωσόρισε τα μέλη της αποστολής στην Ελλάδα και την Ημαθία, έδωσε το στίγμα του Νομού μας και αναφέρθηκε στο έργο και τη συμβολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Τόνισε πως οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να διατηρηθούν φιλικές, γιατί μόνο καλό μπορεί να προσφέρει η συνεργασία και ειρηνική συμπόρευση δύο γειτονικών χωρών. Θύμισε, τέλος, τη βοήθεια που πρόσφερε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας κατά τη διάρκεια των σεισμών που έγιναν στην Τουρκία.
Με τη σειρά τους χορευτές και μέλη της διοίκησης του τούρκικου συλλόγου ευχαρίστησαν το Νομάρχη για τη φιλοξενία αλλά και για τα αναμνηστικά δώρα της Ημαθίας που τους μοίρασε.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

9 Ιουλίου: μέρα πανελλαδικής κτηνοτροφικής διαμαρτυρίας.
Το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των Κτηνοτρόφων.
Όταν το κόστος εκτροφής έχει διπλασιαστεί από πέρσι , οι τιμές των ζωοτροφών και των καυσίμων ακολουθούν ιλιγγιώδη άνοδο και την ίδια στιγμή οι χαμηλές τιμές για το γάλα και το κρέας που «απολαμβάνουν» οι παραγωγοί συμπιέζονται ακόμα περισσότερο από την ασύδοτη δράση των καρτέλ και των κυκλωμάτων αισχροκέρδειας, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδιάφορη την κατάρρευση της ελληνικής κτηνοτροφίας, μοιράζοντας μόνο υποσχέσεις και ημίμετρα.
Έχει άμεση υποχρέωση να στηρίξει ουσιαστικά τους κτηνοτρόφους με άμεση οικονομική ενίσχυση, εθνική επιδότηση των ζωοτροφών, αύξηση των τιμών παραγωγού ,επιστροφή του φόρου κατανάλωσης καυσίμων και καταπολέμηση των καρτέλ γάλακτος και κρέατος.
Η διασφάλιση του μέλλοντος της ελληνικής κτηνοτροφίας απαιτεί ριζική αλλαγή στην ασκούμενη αγροτική πολιτική και εφαρμογή ενός εναλλακτικού ριζοσπαστικού μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης και ανόρθωσης της υπαίθρου, που θα προστατεύει τους μικρομεσαίους παραγωγούς και θα εξασφαλίζει ποιοτικά, ασφαλή και προσιτά τρόφιμα στους καταναλωτές.
Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΛΑΤΕΟΣ ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Ξεκάθαρη ήταν η θέση του δημάρχου Πλατέος στην άτυπη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Ημαθίας σχετικά με το θέμα που ανέκυψε εκ νέου και αφορά στην απόφαση της κεντρικής διοίκησης της ΔΕΗ να κλείσει τα γραφεία της επιχείρησης στην Αλεξάνδρειας και στη Νάουσα με αποτέλεσμα να αναγκάζονται χιλιάδες πολίτες- καταναλωτές να προσφεύγουν στην Βέροια για να εξυπηρετηθούν.
Ο κ. Δημητριάδης ζήτησε, και έγινε αποδεκτό, να υποβληθεί αίτημα της ΤΕΔΚ προς την ΔΕΗ, για επαρκή στελέχωση των τμημάτων εξυπηρέτησης χρηστών δικτύου στα Πρακτορεία Αλεξάνδρειας και Νάουσας (τα οποία τώρα λειτουργούν μια φορά την εβδομάδα), ώστε να εξυπηρετούνται χωρίς ανάγκη μετακίνησης-τους στην Βέροια οι κάτοικοι των αντίστοιχων περιοχών.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

Απόντος του νομάρχη που ήταν στην Αθήνα συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας την Τετάρτη. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που απασχόλησαν το σώμα ήταν "θέματα ρουτίνας" και αυτά που είναι άξια αναφοράς είναι οι παρατηρήσεις των νομαρχιακών συμβούλων.
· Ο Δημήτρης Μούρνος άσκησε κριτική στον Νομάρχη για την συνέντευξη τύπου όπου παρουσιάστηκε η δρομολόγηση ορισμένων μεγάλων θεμάτων του νομού. «Ας περιμένουν ξεκινήσει να λειτουργεί κάτι ή να ενταχθεί κάποιο έργο και μετά να δώσουν συνέντευξη τύπου» σημείωσε. Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση» κατηγόρησε το νομάρχη για ουδέτερη στάση στο θέμα του ροδάκινου και για παράβαση καθήκοντος στο θέμα της απόφασης μεταφοράς φαρμακείου από τη Νάουσα στη Βέροια.

Ο αντινομάρχης Πρόδρομος Ισαακίδης ως αναπληρωτής νομάρχη απάντησε ότι από τις καθόδους του Νομάρχη στην Αθήνα έχουν διεκπαιρεωθεί σημαντικά θέματα όπως η κατασκευή του διοικητηρίου και η επέκταση του Νοσοκομείου. Για το θέμα του Φαρμακείου ο κ. Ισαακίδης υπογράμμισε ότι βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
· Ο Σάββας Γαβριηλίδης έθεσε δυο ζητήματα. Το πρώτο αφορά το Τμήμα Πολιτικής Γης της Νομαρχίας, το οποία έχει να συνεδριάσει πολύ καιρό και οι υποθέσεις πολιτών έχουν συσωρευτεί. Το άλλο ζήτημα που έθεσε αφορούσε την Περιφερειακή Αγορά της Κουλούρας. «Ελπίζουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμιά φωτογραφική διάταξη που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα που διαφεντεύουν τον τόπο μας διότι θα το καταγγείλουμε» σημείωσε. Για το τμήμα Πολιτικής Γης ο κ. Ισαακίδης τόνισε ότι το πρόβλημα ήταν η έλλειψη προσωπικού ενώ για την αγορά της Κουλούρας σημείωσε ότι αναμένονται εξελίξεις.
· Ο Χρήστος Κούτρας έθεσε το θέμα της μόλυνσης που προκαλείται από τοξικά απορρίμματα οδοντιατρείων (υλικά σφραγισμάτων) απουσία ορθού τρόπου διαχείρισής τους, την δημιουργία βάσης δεδομένων για τα υδάτινα αποθέματα και την ποιότητά τους και τέλος την αλλαγή τρόπου κατασκευής του διοικητηρίου διότι με την μέθοδο ΣΔΙΤ θα καθυστερήσει πολύ. Για το ζήτημα του διοικητηρίου η απάντηση του κ. Ισαακίδη ήταν ότι το θέμα έκλεισε. Για τα οδοντιατρικά απορρίμματα σημείωσε ότι είναι ένα μεγάλο θέμα που συμπεριλαμβάνει και τα νοσοκομειακά απόβλητα. Για τα υδάτινα αποθέματα ο κ. Ισαακίδης δήλωσε ότι και αυτό είναι πολύ μεγάλο θέμα που απασχολεί και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Αντιγονιδών», η οποία υλοποιήθηκε με αφορμή την ένταξη του Δήμου στη Νέα Ψηφιακή εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-government). Εγκαινιάστηκε η νέα εποχή με την έναρξη της λειτουργίας της νέας, πλήρως ανανεωμένης και διαδραστικής ιστοσελίδα του Δήμου http://www.dimos-antigonidon.gr/. Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, η οποία εντάσσεται στο έργο των Δημοτικών Διαδικτυακών Πυλών, ο Δήμος Αντιγονιδών πλέον έχει:
· Πλήρη παρουσία της ταυτότητας του στο Διαδίκτυο
·Παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους δημότες
·Εξωστρεφή χαρακτήρα
· Ένα φιλικό και διαδραστικό κανάλι εξυπηρέτησης προς τον πολίτη
· Αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες μέσω των ψηφοφοριών και τα ηλεκτρονικά fora προάγοντας το e-Democracy
· Οικονομικές συναλλαγές με τους πολίτες
Οι Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες επιτρέπουν τη δυναμική πληροφόρηση του πολίτη, την παροχή αλληλεπιδραστικών υπηρεσιών, όπως ηλεκτρονικές αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, αιτήματα και καταγγελίες πολιτών, ενημέρωση δικαιούχων κλπ., καθώς και υπηρεσιών ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως πληρωμή δημοτικού φόρου, πληρωμή προστίμων ΚΟΚ, πληρωμή τελών ύδρευσης κ.ά. Πέραν των άμεσων ωφελειών, το έργο καθιστά τους Δήμους κοινωνούς μιας σειράς συγκριτικών πλεονεκτημάτων που θα προκύψουν από στρατηγικές και επιχειρησιακές συνέργιες με άλλα τρέχοντα ή και προβλεπόμενα έργα. Για το λόγο αυτό, έχει στηθεί περίπτερο, στο Δημαρχείο Αντιγονιδών στον Εξωτερικό Χώρο, όπου όλοι οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τη Δημοτική Διαδικτυακή Πύλη κατά τις πρωινές ώρες (7:30-14:30). Το έργο υλοποιείται με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ’ ΚΠΣ) Έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%.

Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

ΔΥΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ

Το κλείσιμο των γραφείων και των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΗ Αλεξάνδρειας και η απαξίωση του Κέντρου Υγείας της πόλης είναι δυο ζητήματα που θα αναδειχτούν τις επόμενες μέρες.
Όπως πληροφορούμαστε η ΔΕΗ ήδη έχει δρομολογήσει το σφράγισμα του καταστήματος της Αλεξάνδρειας όπως και αυτό της Νάουσας και την σύμπτυξη των υπηρεσιών της σε ένα κεντρικό, της Βέροιας. Τούτο σημαίνει οτι 45 χιλιάδες άνθρωποι που εξυπηρετεί το κατάστημα θα αναγκάζονται να προσφεύγουν στην πρωτεύουσα του νομού και για τις πιο στοιχειώδεις δουλειές ή εξυπηρετήσεις τους.
Το θέμα αυτό έθεσε υπόψιν του δημάρχου Αλεξάνδρειας το ΔΣ του σωματείου των ηλεκτρολόγων Αλεξάνδρειας και ο Μπ. Γκιόνογλου δεσμεύτηκε ότι θα το θέσει ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου τον ερχόμενο μήνα.
Επίσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας Μανόλης Πλατσάς δήλωσε στα "ΧΡΟΝΙΚΑ" ότι "είμαστε αντίθετοι σε όποια σκέψη ή απόφαση μεταφοράς ή κλεισίματος του καταστήματος της ΔΕΗ της Αλεξάνδρειας. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης είναι προφανείς. Θα σταθούμε απέναντι σε όποια εξέλιξη υποβαθμίζει ή απαξιώνει την αγορά της πόλης μας".
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
Καμπανάκι χτύπησε ο Δ. Παράσχος προ ημερών όταν είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι το Κέντρο Υγείας της Αλεξάνδρειας υπολειτουργεί και αν δεν υπερέβαλαν εαυτόν οι εργαζόμενοι τότε η κατάσταση θα ήταν τραγική. Ραντεβού κλείνονται μετά από μήνες και γενικώς δεν εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι.
Πρότεινε να κληθεί ο διοικητής του ΓΝΝΒέροιας Αργ. Γκαμπέσης και όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του λαού ώστε να γίνει μια ανοιχτή σύσκεψη και να αναδειχτεί το πρόβλημα.

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΔΗΜΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΝΑΟΥΣΑΣ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Φτάνει πια ο εμπαιγμός. Θα κλείσουμε τους δήμους αν δεν στείλει τα χρήματα που οφείλει η κυβέρνηση

Αποφασισμένοι να κλείσουν τους δήμους τους είναι οι δήμαρχοι Βέροιας- Νάουσας και Αλεξάνδρειας εξ αιτίας της συνεχούς παλινδρόμησης της κυβέρνησης να αποστείλει τα χρήματα που οφείλει ώστε να πληρωθούν οι σχολικοί φύλακες.
Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης οι δήμοι έχουν περιέλθει σε ένα οικονομικό κραχ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες τους.
Η κ. Ουσουλτζόγλου, δήμαρχος Βέροιας, ο κ. Καραμπατζός, δήμαρχος Νάουσας και ο κ. Ανεσίδης, αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας κατήγγειλαν την κυβέρνηση της ΝΔ για την στάση που κρατά και έχει δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα. «Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα αντιδράσουμε. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» τόνισαν οι τρεις αιρετοί και είπαν ότι αν ως την Τετάρτη 16 Ιουλίου δεν πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται τότε θα κλείσουν τους δήμους τους ως διαμαρτυρία.

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων που θα στοχεύουν στην πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών ουσιών ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του Νομάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη με τον Πρόεδρο της «Πρόσβασης» Νίκο Αντωνιάδη, παρουσία του Αντινομάρχη Υγείας Πρόδρομου Ισαακίδη.
Όπως συμφωνήθηκε από όλους, ο τομέας της πρόληψης είναι ο πιο σημαντικός στο θέμα των ναρκωτικών και εκεί πρέπει να συντείνουν οι προσπάθειες των αρμόδιων αρχών και της Πολιτείας.
Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε η «Πρόσβαση» και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από κοινού, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, να εντείνουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές τους στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα χρήσης ναρκωτικών, μέσα από ημερίδες, εκδηλώσεις, έντυπο υλικό, αλλά και άλλες στοχευμένες δράσεις προληπτικής πολιτικής ιδιαιτέρως στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.
Κορύφωση αυτής της συνεχούς δραστηριότητας θα είναι η θεσμοθέτηση ενός επταημέρου πρόληψης και ενημέρωσης κατά της χρήσης των ναρκωτικών, αρχής γενομένης από τον προσεχή Σεπτέμβριο, με ποικίλες δράσεις σε όλο το Νομό και στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλων των Ημαθιωτών στην κοινή προσπάθεια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Η Κυβέρνηση σας εύχεται καλό καλοκαίρι με αυξήσεις!
Μέρα με τη μέρα το εισόδημα του Έλληνα πολίτη, του καταναλωτή, του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του αγρότη συρρικνώνεται. Αιτία η τιμολογιακή πολιτική της Κυβέρνησης του κ.Καραμανλή.
- ΔΕΗ: αύξηση 21,30% από τον Αύγουστο του 2007
-ΟΤΕ: αύξηση 50% στο πάγιο την τελευταία τετραετία
-Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: αύξηση 77% την τελευταία τετραετία
-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: αύξηση έως και 220% από το 2004
-ΤΑΞΙ: αύξηση 75%
-Διόδια: αύξηση 96% (διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη)
-ΕΡΤ: αύξηση 45%
-Τιμές προϊόντων και υπηρεσιών: αυξήσεις έως και 50% από την αρχή του 2008.
-Καύσιμα: εδώ έχουμε χάσει τον έλεγχο!!!
…και ο κατάλογος, καθημερινά, εμπλουτίζεται.
Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας τεράστιας φτώχειας. Και για όλα αυτά ευθύνεται η παντελή έλλειψη κυβερνητικής βούλησης να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα για την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων.
Το ΠΑΣΟΚ προτείνει υπεύθυνα:
*Μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, ξεκινώντας από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ
*Δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής για την αντιμετώπιση των καρτέλ
* Άμεση ενίσχυση και αναδιάρθρωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ανάπτυξη αποκεντρωμένων υπηρεσιών σε ολόκληρη τη χώρα
*Εθνική συμφωνία για τη μείωση των τιμών στα τρόφιμα και στα είδη σούπερ μάρκετ
*Χρήση των υπερεσόδων από το φόρο πετρελαίου για στοχευμένες εισοδηματικές ενισχύσεις
*Ονομαστικές αυξήσεις που θα καλύπτουν τον πληθωρισμό
*Καταβολή του επιδόματος θέρμανσης
*Αναμόρφωση της φορολογικής κλίμακας και επαναφορά του κατώτατου φορολογικού συντελεστή στο 15%
*Επανεξέταση των ρυθμίσεων στην φορολογία της κινητής και ακίνητης περιουσίας, με στόχο να αρθούν οι άδικες φοροαπαλλαγές, οι αδικίες για τους μικροϊδιοκτήτες και να φορολογείται η πραγματικά μεγάλη περιουσία
Για να σταματήσει η Ελλάδα να έχει την πιο… ακριβή ακρίβεια στην Ευρώπη!
Για τη ΝΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου
Κουκουρίκου Αρίστη

ΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Πέντε νέα γεωθερμικά πεδία -μεταξύ των οποίων της Αριδαίας και της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, της Άρτας και του Σπερχειού- θα προστεθούν από φέτος στη λίστα των 25 "βεβαιωμένων και πιθανών" πεδίων της Ελλάδας, σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), Ανδρέα Γεωργακόπουλο, ο οποίος μίλησε σε ενημερωτική εκδήλωση του υπουργείου Ανάπτυξης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ). Από το σύνολο των 25 πεδίων τα 23 είναι χαμηλής θερμοκρασίας, ενώ το συνολικό αναγνωρισμένο δυναμικό ανέρχεται σε 220.000 τόνους ισοδύναμου πετρελαίου (ΤΙΠ), έναντι 180.000 ΤΙΠ το 2002. Το αξιόλογο -και ανανεώσιμο- γεωθερμικό δυναμικό της Ελλάδας συγκεντρώνεται σε Κ. Μακεδονία, ανατολική Μακεδονία-Θράκη, σε Β. Αιγαίο και ηφαιστειακό τόξο Ν. Αιγαίου. Δύο σημαντικά πεδία υψηλής θερμοκρασίας έχουν βρεθεί σε Μήλο και Νίσυρο -όπου, όμως, η προσπάθεια εκμετάλλευσης από τη ΔΕΗ προσέκρουσε στις αντιδράσεις των κατοίκων. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ερευνά για νέα πεδία στη Λέσβο. Σύμφωνα με τον κ.Γεωργακόπουλο, οι εφαρμογές της γεωθερμικής ενέργειας για ηλεκτροπαραγωγή είναι μηδαμινές στην Ελλάδα, παρά τον υπάρχοντα πλούτο. Ο ίδιος επισήμανε ότι το ΙΓΜΕ έλαβε από το Γ' ΚΠΣ χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ το δυναμικό που βρέθηκε από τις έρευνές του, "μεταφράζεται" σε περισσότερα από 30 εκατ., βάσει των σημερινών τιμών υδρογονανθράκων. Ο γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να υπάρξει: αύξηση τιμής παραγόμενης MWh από γεωθερμική ενέργεια, στα 150 ευρώ από 74 σήμερα (κάτι που ήδη συζητιέται στην ΕΕ), χορήγηση κινήτρων σε ιδιώτες και απλοποίηση του Ν.3175.
*Η φωτογραφία είναι απο την επίσκεψη προ πενταετίας περίπου, στο χώρο την γεώτρησης των Γ. Σπάρτση, τότε νομάρχη, του Μπ. Γκιόνογλου δημάρχου Αλεξάνδρειας και του Σάκη Κούγκα αντιδημάρχου της Αλεξάνδρειας

ΛΟΓΩ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ Περιορισμούς στην άρδευση αποφάσισε ο ΤΟΕΒ Νάουσας

Μετά την δραματική μείωση των πηγών της Αράπιτσας (25 Ιουνίου, 738 lit/sec) και μετά την συνεχιζόμενη ανομβρία, η ομαλή και συνεχής άρδευση των καλλιεργειών στην περιοχή μας έχει γίνει αδύνατη.
Ήδη ο κύκλος άρδευσης στις καλλιέργειες που αρδεύουν από το κλειστό δίκτυο (μπεκάκια), έχει ξεπεράσει τις15 ημέρες,
Ήδη το νερό δεν επαρκεί για να τροφοδοτούνται όλες οι περιοχές,
Ήδη οι βραδινές περιπολίες για την αστυνόμευση της άρδευσης έχουν γίνει τακτικότερες.
Ήδη από τα Υδρονομικά Όργανα έχουν υποβληθεί 36 μηνύσεις (μόνο στο τελευταίο 10ήμερο) σε ασυνείδητους κτηματίες που συλλαμβάνονται να ποτίζουν αυθαίρετα ή να σπαταλούν το νερό.
Ο Οργανισμός έχοντας υπόψη του όλα τα παραπάνω και προκειμένου με τις υπάρχουσες συνθήκες να εξασφαλιστεί η άρδευση με το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες, αποφασίζει την εφαρμογή των παρακάτω μέτρων.
-Από σήμερα Τετάρτη 2-7-2008 αρχίζει η εκ περιτροπής διακοπή της άρδευσης (για 2-3 μέρες) σε κάθε περιοχή.
-Σταματά η τροφοδοσία των ανοιχτών δικτύων (αυλακιών) σε όλες τις περιοχές που υπάρχει κλειστό σωληνωτό δίκτυο.
-Με δεδομένο ότι ο κύκλος άρδευσης στα κλειστά δίκτυα έχει ξεπεράσει τις 15 μέρες, Για όσα αγροτεμάχια αρδεύουν ακόμη με κατάκλιση στις παραπάνω περιοχές, ο κύκλος άρδευσης τους θα είναι το λιγότερο ανά 30 ημέρες.
-Μειώνετε και κατά μία ώρα η άρδευση όλων των αρδευόμενων εκτάσεων που αρδεύουν από το κλειστό δίκτυο με μπεκάκια. (από 6ωρα σε 5ωρα).
-Στην περιοχή «Δαλαμάρι» μειώνεται η άρδευση από 1 ώρα το στρέμμα σε 45 λεπτά το στρέμμα.
-Στην περιοχή «Γεώτρηση Τζουμέλα» μειώνεται η άρδευση από 45 λεπτά το στρέμμα σε 30 λεπτά το στρέμμα.
Κτηματίες που συλλαμβάνονται να σπαταλούν το νερό με διαρροές στους δρόμους, ή να μην κλείνουν τις παροχές νερού στην προβλεπόμενη ώρα, θα διακόπτεται άμεσα η τροφοδοσία τους με νερό από τα Υδρονομικά Όργανα και παράλληλα θα επιβάλλεται μηνυτήρια αναφορά. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η άρδευση κτημάτων που δεν είναι γραμμένα στο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
Για το Δ.Σ. του Οργανισμού Ο Πρόεδρος Παπαστόϊκας Ιωάννης

ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ: Κάποιοι επιχειρηματίες δεν βάζουν μυαλό..

Κάποιοι επιχειρηματίες δεν το καταλαβαίνουν και θα τους φερθούμε σκληρά. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε στους πολίτες το πεζοδρόμιο που τους ανήκει. Όσοι δεν συμμορφωθούν θα τους αφαιρεθεί και η άδεια όχι μόνο 10ημερο κλείσιμο. Πίστευα και πιστεύω στον διάλογο, έκανα πολλές επαφές με τους επιχειρηματίες των συγκεκριμένων μαγαζιών αλλά ορισμένοι εξ αυτών δεν καταλαβαίνουν.
Δεν είμαστε αντίθετοι στα μαγαζιά, όταν λειτουργούν αυτά τα μπαρ οι νέοι μας κάθονται στην πόλη μας και έτσι αποφεύγουμε την πιθανότητα ατυχημάτων που γίνονται κατά κόρον τα βράδια.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. Ι.Σ.Η.

Ανακοινώνεται ότι μετά τις εκλογές που διενεργήθηκαν στις 25/05/2008 και την Α.Π. 4679/4-6-2008 απόφαση επικύρωσης των αποτελεσμάτων του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Ι.Σ.Η. συνεδρίασε στις 01/07/2008 και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Ισαακίδης Πρόδρομος
Αντιπρόεδρος: Σαζακλίδη Σταύρο
Γεν. Γραμματέα: Ρόμτσου Στέλλα
Ταμίας: Διαμαντοπούλου Βασίλειος
Μέλη: Αθανασιάδου Χριστίνα, Βογιατζής Ιωάννης, Ζωγράφου Μοσχιανή, Κούτρας Χρήστος, Κόλβατζης Θεοχάρης, Παπαδημητρίου Γεώργιος, Χ’’ Αθανασίου Τηλέμαχος

ΠΛΑΤΥ: Νέο δάνειο της Επιχείρησης Ανάπτυξης. Σημαντικές ανακοινώσεις του Δημάρχου Φ. Δημητριάδη

Η λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων βεβαιωμένων οφειλών της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης προς το Δημόσιο, η συμμετοχή του Δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε., η αποδοχή επιχορήγησης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η ανάθεση διαφόρων έργων και εργασιών του Δήμου στη Δημοτική Επιχείρηση Κατασκευών και η ενημέρωση του Δημάρχου για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης 1 Ιουλίου.
Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης ενημέρωσε το συμβούλιο για τα αποτελέσματα των προσφάτων επισκέψεων που είχε σε Υπουργεία και Οργανισμούς στην Αθήνα καθώς και για το θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και συζήτησαν για την δημοπράτηση του βρεφονηπιακού σταθμού στα Τρίκαλα, που, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, αναμένεται να προκηρυχθεί το Σεπτέμβριο και το έργο να ξεκινήσει στις αρχές του 2009. Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με σκοπό να προχωρήσει το έργο του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων του οικισμού των εργατικών κατοικιών στο Πλατύ, συνολικού κόστους 644.000 ευρώ. Το έργο θα υλοποιήσει ο Δήμος με χρηματοδότηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, στα πλαίσια σύμβασης που θα συναφθεί από τα δύο μέρη. Παράλληλα ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι, μετά τις επαφές που είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών, εξασφάλισε επιχορηγήσεις ύψους 600.000 ευρώ για διάφορα έργα του Δήμου και αναμένει τις σχετικές αποφάσεις στις επόμενες μέρες. Επισκέφθηκε επίσης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ και συζήτησε το θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Μαΐου. «Ήταν αναγκαίο να παρουσιάσουμε τεκμηριωμένες θέσεις για να πείσουμε ότι το ζημιογόνο αίτιο εξακολουθούσε να υφίσταται και μετά την 15η Μαΐου, δεδομένου ότι μέχρι την ημερομηνία αυτή καλύπτονται με βάση τον κανονισμό του ΕΛΓΑ αποζημιώσεις από βροχοπτώσεις. Αυτό δεν ήταν εύκολο, αλλά τα καταφέραμε» τόνισε ο Δήμαρχος.
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 2008

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα λειτουργήσει ο Θερινός κινηματογράφος. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως και Πέμπτη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

- INDIANA JONES 4 από 07-07-2008 έως 10-07-2008
- HORTON από 14-07-2008 έως 17-07-2008
- RAMBO 4 από 21-07-2008 έως 24-07-2008
- IRON MAN από 28-07-2008 έως 31-07-2008
- ASTERIX από 04-08-2008 έως 07-08-2008
- SHARK BAIT από 11-08-2008 έως 14-08-2008
- NO COUNTRY FOR OLD MEN από 18-08-2008 έως 21-08-2008
- NIM’S ISLAND από 25-08-2008 έως 28-08-2008
- P.S. I LOVE YOY από 01-09-2008 έως 04-09-2008

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. : Κυκλοφοριακές διευθετήσεις σε θέσεις της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα «Βέροια-Κουλούρα-Κλειδί»

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει ότι από το Σάββατο 21 Ιουνίου 2008 έως 10 Ιουλίου 2008, θα γίνονται εργασίες κατασκευής αντιολισθηρού τάπητα, στις περιοχές «Πρασινάδας» (Γέφυρα ΟΣΕ) και «Αγία Κυριακή».
Κατά το διάστημα αυτό, η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα γίνεται σε μία (1) λωρίδα στον κλάδο κυκλοφορίας με κατεύθυνση «Κουλούρα-Κλειδί» και συνιστάται στους οδηγούς των οχημάτων, που διέρχονται από τις περιοχές αυτές, να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις πινακίδες κυκλοφορίας ή τις οδηγίες των τροχονόμων.

Tην Δευτέρα στην Aλεξάνδρεια

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ-MΑΡΚΕΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την περασμένη Δευτέρα στις 6.10 το απόγευμα στο επί της οδού Aριστοτέλους 17 κατάστημα Σούπερ Mάρκετ Aρβανιτίδης στην Aλεξάνδρεια. H Πυροσβεστική Yπηρεσία της Aλεξάνδρειας που ειδοποιήθηκε από το προσωπικό του καταστήματος έφθασε αμέσως στον τόπο του συμβάντος με 5 υδροφόρα και 5 επιβατικά αυτοκίνητα κι αφού προηγουμένως εκκένωσε την 4όροφη οικοδομή στην οποία στεγάζεται το Σούπερ Mάρκετ, κατάφερε γύρω στις 10 το βράδυ να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και δύο ώρες αργότερα να την κατασβήσει πλήρως. Πάντως άνδρες της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας της Aλεξάνδρειας παρέμειναν έξω από το κατάστημα μέχρι το πρωί για το φόβο τυχόν αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς. Aπό την πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον ημιόροφο (πατάρι) και τα αίτια της οποίας εξετάζονται, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, ενώ στην επιχείρηση πήραν μέρος άνδρες και οχήματα από την Aλεξάνδρεια, τη Bέροια και τη Θεσσαλονίκη. Tην ευθύνη της επιχείρησης της κατάσβεσης της πυρκαγιάς είχε ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας κ. Kελεσίδης, ενώ πήραν μέρος 15 πυροσβέστες με επικεφαλής τον Πυραγό κ. Iωάννη Aμανατίδη.

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ «ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ»

Μία πολύ όμορφη γιορτή ετοίμασαν για τη λήξη της σχολικής χρονιάς τα «Παιδιά της Άνοιξης» στην Αλεξάνδρεια. Παρουσία πλήθους κόσμου, γονέων και φίλων αλλά και εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, όπως του Αντινομάρχη Κώστα Σούρλα και της υπεύθυνης Πολιτιστικών Προγραμμάτων Λίτσας Αδάμου, πραγματοποιήθηκε μια συγκινητική εκδήλωση-γιορτή, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση που προέκυψε από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΝΕΛΕ, Διεύθυνσης Πολιτισμού Ν.Α. Ημαθίας, με αντικείμενο το θέατρο και θεατρικά παιχνίδια σε ΑμΕΑ. Η ευφάνταστη θεατρική παράσταση, γεμάτη καλοκαιρινή διάθεση και σε συνδυασμό με μουσική, τραγούδια και χορό, ψυχαγώγησε και συγκίνησε τους παρευρισκόμενους, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες, τα χαρίσματα και το μεράκι αυτών των ιδιαίτερων παιδιών, καθώς και την πολύπλευρη αισθητική και παιδαγωγική πολιτισμική αξία του θεάτρου.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε στις 7 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουνίου. Υπεύθυνη του ιδιαίτερα επιτυχημένου προγράμματος ήταν η Θεατρολόγος-Εκπαιδευτικός Κατερίνα Τόμτση.

ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΣΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΕΛΓΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: Να είσαι ευέλικτος»

Συνάντηση με το Διοικητή του ΕΛΓΑ Νίκο Γεωργάκη είχε χτες ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης και ενημερώθηκε για τα ζητήματα των πρόσφατων ζημιών στην αγροτική παραγωγή.
Ο Προϊστάμενος του τοπικού υποκαταστήματος ενημέρωσε το Νομάρχη για την έγκριση της επανασποράς των βαμβακοκαλλιεργειών από τις βροχές 5-7 Μαϊου 2008. Οι εκτιμήσεις άρχισαν και οι δηλώσεις πρέπει να γίνουν μέχρι τις 7 Ιουλίου.
Για τις ζημιές στα κεράσια (σκάσιμο) από τις βροχοπτώσεις ολοκληρώθηκαν οι εκτιμήσεις, τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες και οι πληρωμές θα γίνουν το ταχύτερο δυνατό.
Για τις ζημιές στα νεκταρίνια (σκίσιμο) από τις βροχοπτώσεις, οι εκτιμήσεις συνεχίζονται.
Τέλος, συνεχίζονται και οι εκτιμήσεις στις καλλιέργειες για τις ζημιές από το χαλάζι στην ευρύτερη περιοχή Κορυφής.
Ο Νομάρχης ζήτησε από τον κ. Γεωργάκη ευελιξία κινήσεων, ταχείς διαδικασίες και αντικειμενικές εκτιμήσεις αντάξιες των προσδοκιών των παραγωγών.

Αλεξάνδρεια: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟ

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας το αφιέρωμα στον τραγουδιστή του ποντιακού τραγουδιού Χρύσανθο, στα πλαίσια των ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2008. Την εκδήλωση άνοιξε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Νομάρχης κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης.Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι ποντιακοί σύλλογοι Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας, ενώ την παρουσίαση έκανε ο κ. Γιώργος Ορδουλίδης.Στην εκδήλωση έδωσε παρών αρκετός κόσμος, ενώ παραβρέθηκα ν ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκιόνογλου, η αντιδήμαρχος κ. Βουλγαροπούλου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γκαβαρδίνας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Αμανατίδης και κληρικοί.

ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Το Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας ύστερα από πολύχρονο αίτημα για την ανάγκη ύπαρξης βοηθητικών χώρων (κουζίνας - τουαλέτας -μπάνιο), μέσα στο χώρο του σχολείου ώστε να μην στερούνται οι μαθητές του σχολείου μας που αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα και να υπάρχει η αυτονόητη διευκόλυνση τους, απέκτησε επιτέλους τους χώρους αυτούς με την αποπεράτωση των εργασιών εδώ και λίγο καιρό. Η ύπαρξη βοηθητικών χώρων στην Ειδική Αγωγή είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην κοινωνική αγωγή των μαθητών. Η ανάγκη εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία σε τομείς αυτοεξυπηρέτησης είναι επιβεβλημένη και χρήσιμη με βασικό στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων για την επίτευξη της αυτονομίας τους. Έτσι λοιπόν η απόκτηση βοηθητικών χώρων έδωσε τη δυνατότητα στο εκπαιδευτικό προσωπικό και κυρίως στους μαθητές μας να έχουν τη δυνατότητα χρήσης και εκπαίδευσης σε Προγράμματα αυτοεξυπηρέτησης στην κουζίνα στην τουαλέτα και στο μπάνιο σε πιο οργανωμένη μορφή και λειτουργία ενώ τα οφέλη στους μαθητές μας ,παρά το σύντομο διάστημα είναι ιδιαίτερα θετικά και αποτελεσματικά στην βελτίωση της αυτοεξυπηρέτησης τους και της αυτοεκτίμησής τους ειδικότερα.Οι μαθητές οι γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου θέλουν να ευχαριστήσουν όλους εκείνους που βοήθησαν στην αποπεράτωση των χώρων.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Γκιόνογλου Χαράλαμπο και στον πρόεδρο της ΕΔΑΝΑΛ Μιχαλακάκη Βασίλη και το προσωπικό της ΕΔΑΝΑΛ.
Ιδιαίτερα σημαντική η προσφορά εργασίας του Κιουρτσίδη Παύλου Οικοδομικές Επιχειρήσεις στην κατασκευή των χώρων .Ευχαριστούμε επίσης: Τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Πλατέος για την οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 530 ευρώ.Το Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Αλεξάνδρειας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Μαστροδήμο Κώστα.για την οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 1060 Ευρώ. Το Δάσκαλο Αρβανιτίδη Θεόδωρο για τη δωρεά ενός ψυγείου και μιας ηλεκτρικής Κουζίνας στη μνήμη των γονιών του. Τον Αντωνιάδη Δημήτρη για την δωρεά τοποθέτηση των ειδών υγιεινής. Τις κ, Παναπακίδου Άρτεμη, Αντωνιάδου Παρασκευή και ομάδα γυναικών για την οικονομική προσφορά 800 Ευρώ. Την κ. Τσοπουρίδου Αναστασία για την οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 300 ευρώ.Οι ανάγκες του Ειδικού Σχολείου είναι πολλές και ποικίλες θέλουμε να πιστεύουμε ότι και στο μέλλον οι Τοπικές Αρχές και η Τοπική Κοινωνία θα σταθούν Αρωγοί και συμπαραστάτες στις δυσκολίες και στα προβλήματα για το καλό των μαθητών με Ειδικές Ανάγκες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟ LEADER" 2007-2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Καλούνται οι τοπικοί, παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς, οι επιχειρηματίες και γενικά κάθε ενδιαφερόμενος κάτοικος της περιοχής του Δήμου Πλατέος, να συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση - δημόσια διαβούλευση που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Ημαθίας Α.Ε. σε συνεργασία με το Δήμο Πλατέος τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου), με θέμα την εφαρμογή της προσέγγισης Leader στη νέα προγραμματική περίοδο 2007-2013. Θα γίνει ενημέρωση από στελέχη της ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. ενόψει του σχεδιασμού για την υλοποίηση του προγράμματος στις πεδινές περιοχές του Νομού Ημαθίας, συμπεριλαμβανομένης (για πρώτη φορά) της περιοχής του Δήμου Πλατέος. Θα ακολουθήσει συζήτηση και διαβούλευση για το πρόγραμμα. Το Leader δίνει την δυνατότητα σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς καθώς και σε φυσικά πρόσωπα που ασκούν ή ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα και να προβούν σε επενδύσεις (έργα, κατασκευές-υποδομές, δράσεις) στον αγροτικό χώρο, να υποβάλουν προτάσεις και να χρηματοδοτηθούν με υψηλά ποσοστά από το πρόγραμμα.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ομίλου της Αλεξάνδρειας αναλαμβάνει πρόεδρος μια γυναίκα. Πρόκειται για την φαρμακοποιό Φρ. Κοκκίνου που παρέλαβε από τον απελθόντα και άκρως επιτυχημένο Γιώργο Κοτσιαμπασόπουλο την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι ευχές των μελών του Ομίλου την συνοδεύουν.