Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

Απόντος του νομάρχη που ήταν στην Αθήνα συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας την Τετάρτη. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που απασχόλησαν το σώμα ήταν "θέματα ρουτίνας" και αυτά που είναι άξια αναφοράς είναι οι παρατηρήσεις των νομαρχιακών συμβούλων.
· Ο Δημήτρης Μούρνος άσκησε κριτική στον Νομάρχη για την συνέντευξη τύπου όπου παρουσιάστηκε η δρομολόγηση ορισμένων μεγάλων θεμάτων του νομού. «Ας περιμένουν ξεκινήσει να λειτουργεί κάτι ή να ενταχθεί κάποιο έργο και μετά να δώσουν συνέντευξη τύπου» σημείωσε. Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση» κατηγόρησε το νομάρχη για ουδέτερη στάση στο θέμα του ροδάκινου και για παράβαση καθήκοντος στο θέμα της απόφασης μεταφοράς φαρμακείου από τη Νάουσα στη Βέροια.

Ο αντινομάρχης Πρόδρομος Ισαακίδης ως αναπληρωτής νομάρχη απάντησε ότι από τις καθόδους του Νομάρχη στην Αθήνα έχουν διεκπαιρεωθεί σημαντικά θέματα όπως η κατασκευή του διοικητηρίου και η επέκταση του Νοσοκομείου. Για το θέμα του Φαρμακείου ο κ. Ισαακίδης υπογράμμισε ότι βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
· Ο Σάββας Γαβριηλίδης έθεσε δυο ζητήματα. Το πρώτο αφορά το Τμήμα Πολιτικής Γης της Νομαρχίας, το οποία έχει να συνεδριάσει πολύ καιρό και οι υποθέσεις πολιτών έχουν συσωρευτεί. Το άλλο ζήτημα που έθεσε αφορούσε την Περιφερειακή Αγορά της Κουλούρας. «Ελπίζουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμιά φωτογραφική διάταξη που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα που διαφεντεύουν τον τόπο μας διότι θα το καταγγείλουμε» σημείωσε. Για το τμήμα Πολιτικής Γης ο κ. Ισαακίδης τόνισε ότι το πρόβλημα ήταν η έλλειψη προσωπικού ενώ για την αγορά της Κουλούρας σημείωσε ότι αναμένονται εξελίξεις.
· Ο Χρήστος Κούτρας έθεσε το θέμα της μόλυνσης που προκαλείται από τοξικά απορρίμματα οδοντιατρείων (υλικά σφραγισμάτων) απουσία ορθού τρόπου διαχείρισής τους, την δημιουργία βάσης δεδομένων για τα υδάτινα αποθέματα και την ποιότητά τους και τέλος την αλλαγή τρόπου κατασκευής του διοικητηρίου διότι με την μέθοδο ΣΔΙΤ θα καθυστερήσει πολύ. Για το ζήτημα του διοικητηρίου η απάντηση του κ. Ισαακίδη ήταν ότι το θέμα έκλεισε. Για τα οδοντιατρικά απορρίμματα σημείωσε ότι είναι ένα μεγάλο θέμα που συμπεριλαμβάνει και τα νοσοκομειακά απόβλητα. Για τα υδάτινα αποθέματα ο κ. Ισαακίδης δήλωσε ότι και αυτό είναι πολύ μεγάλο θέμα που απασχολεί και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: