Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΗΜΑΘΙΑ - Αξίζει τόσο ρεζιλίκι για μια διαφήμιση; Η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας- VIDEO

Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία ορισμένων μέσων ενημέρωσης της Βέροιας μετά την αποκάλυψη του παράνομου παρασκευαστηρίου στο Λάκωμα Χαλκιδικής και την σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΒΕΕ.

Αντιλαμβάνομαι ότι η διαφήμιση που...
παίρνουν τους αναγκάζει να κάνουν τα στραβά μάτια, να καταπίνουν την κάμηλο, να γίνονται ρεζίλι, να εκτίθενται για ένα κομμάτι ψωμί.
Αντιλαμβάνομαι ότι οι καιροί είναι δύσκολοι. Ότι όλοι έχουμε ανάγκη τα λίγα ευρώ. Ότι έχουμε πολλές ανάγκες.


Όμως, το ρεζίλι είναι τόσο μεγάλο και η απώλεια της αξιοπρέπειας όλων αυτών τεράστια. Δεν σκέφτηκαν ότι κάτι τέτοιες στιγμές είναι τόσο κομβικές που μας καθορίζουν ως ανθρώπους και ως επαγγελματίες της ενημέρωσης. Μας στιγματίζουν και μας ακολουθούν για μια ζωή. Στιγματίζουν και τα παιδιά μας που στο όνομά τους υποτίθεται κάνουμε παραχωρήσεις.

Τα λέω όλα αυτά γιατί, ακόμα και σήμερα, υπάρχουν μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, που είτε έθαψαν την είδηση της σύλληψης του Αρβανιτίδη χτες από την αστυνομία είτε επιχείρησαν να παραπληροφορήσουν το αναγνωστικό τους κοινό ότι δεν συνελήφθη ή ότι δεν έχει καμιά σχέση με το αδίκημα που του προσάπτεται από την αστυνομία.

Άξιος ο μισθός τους. Ελπίζω να είναι ...παχυλός.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς έτσι είναι. Έτσι ξεφτιλίζονται δημοσιογράφοι και εκδότες!! Δεν χρειάζεται να είναι πολλά τα λεφτά, και με 50 ευρώ πουλάνε τα πάντα!! Μήπως δεν είναι γνωστά? Βοά στο τόπο μας, με καταγεγραμμένα γεγονότα. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι και ανθρωπάκια. Υπάρχουν δημοσιογράφοι με αρ@@@@@ και αντίστροφα αρ@@@@@ δημοσιογράφοι. Ευτυχώς ανήκεις στην πρώτη κατηγορία.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν κάνουν έναν δειγματοληπτικό έλεγχο από τα ράφια των καστημάτων του συγκεκριμένου κυρίου να δουν πόσο μεγάλη είναι η νοθεία; Ειδικά στα αλκοολούχα. Βέβαια μπροστά στο κέρδος δύσκολα σταματάει κανείς. Νέο φορτηγό με νοθευμένα βρήκαν πάλι...

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=99337:brethhke-neo-forthgo-gemato-me-proionta-maimou-ths-gnostis-etaireias-souper-market-ths-b-ellados&catid=94:2011-10-25-14-43-11&Itemid=134