Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Οι φασίστες της διπλανής πόρτας- Ο αντιδήμαρχος, η φιλαρμονική και η Συμμορία στη Ρόδο

Σ. Διακοσταματίου
Κυκλοφορούν ανάμεσά μας και δεν τους ξέρουμε. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι "καθώς πρέπει" και άμα είναι "σε ηλικία" οι καλύτεροι γαμπροί για τις κόρες των μικροαστών.

Είναι άνθρωποι που όμως όταν κατέχουν μια θεσμική θέση είναι επικίνδυνοι διότι είτε είναι απλά καιροσκόποι είτε γιατί είναι αγράμματοι. Με τις...
αποφάσεις τους δημιουργούν τετελεσμένα, εμπεδώνουν απόψεις στην κοινωνία και εν τέλει λειτουργούν ως πολιορκητικός κριός στην ασθενική, είναι η αλήθεια, αντίσταση της κοινωνίας στους φασίστες.
Ο αντιδήμαρχος Ρόδου, κάποιος Διακοσταματίου πήρε την απόφαση να παραχωρήσει την Δημοτική Φιλαρμονική στους συμμορίτες της Χ.Α. Ήθελαν την φιλαρμονική να παιανίζει όταν αυτοί κατέθεταν στεφάνι στο Μνημείο στη Ρόδο με αφορμή τα γεγονότα στα Ίμια.
Ο Αντιδήμαρχος, όντας καιροσκόπος και ψηφοθήρας αλλά και φασιστάκος με γραβάτα πήρε μια απόφαση που ουσιαστικά είναι η επισημοποίηση, η αποδοχή από τον Δήμο, από την τοπική κοινωνία εν τέλει, της ύπαρξης και της λειτουργίας πολύ περισσότερο, της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στο νησί.
Δεν είναι τόσο το γεγονός της παραχώρησης της Φιλαρμονικής σε μια εκδήλωση ξένη προς τον δήμο αλλά η συγκεκριμένη επιλογή. Η νομιμοποίηση δηλαδή της συμμορίας, αυτού του εγκληματικού μορφώματος.
Γι αυτό το λόγο ο Διακοσταματίου είναι επικίνδυνος όπως και κάθε Διακοσταματίου ανά την Ελλάδα που στο όνομα της "δημοκρατίας" και του "πρωτοκόλλου" ανέχονται τους συμμορίτες σε εκδηλώσεις.

Για το θέμα αντέδρασε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Ρόδου που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Καιροσκοπική και γι’ αυτό επικίνδυνη ήταν ενέργεια του επί του Πολιτισμού Αντιδημάρχου της Ρόδου Διακοσταματίου Σάββα, ο οποίος αποφάσισε την συμμετοχή της δημοτικής φιλαρμονικής στην βέβηλη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στον Βωμό της Πατρίδας”.

“Όλοι οι Έλληνες πολίτες, ακόμα και ο κ. Διακοσταματίου, σύμφωνα με το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, οφείλουν να διαφυλάξουν τις δημοκρατικές αρχές που απορρέουν από αυτό. Είτε λοιπόν δεν έχει αντιληφθεί το τι αντιπροσωπεύει η ΧΑ, είτε αυτο-εντάσσεται σε αυτή”, προσθέτει.

“Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να απομακρύνει από τα καθήκοντά του τον Αντιδήμαρχο επί θεμάτων Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας και Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Διακοσταματίου Σάββα, στο όνομα της υπεράσπισης της μνήμης των αξιωματικών που χάθηκαν το 1996 στα Ίμια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: