Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«Κούρεμα» και στη χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ ύψους 26 εκατ. ευρώ προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος του Μνημονίου 2 σύμφωνα με Ροντούλη

Αποκαλύψεις για το «κούρεμα» ύψους 26 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε από το βήμα της Βουλής, ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αστέριος Ροντούλης.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο...
 βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο εφαρμοστικός νόμος του νέου Μνημονίου, ο οποίος ψηφίστηκε προχθές βράδυ, εκτός από την περικοπή χρημάτων της εξισωτικής αποζημίωσης κόβει και 26 εκατ. ευρώ από την χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ. Ειδικότερα, ο κ. Ροντούλης αναφερόμενος στις περικοπές που προβλέπει το νέο μνημόνιο για τον αγροτικό τομέα, δήλωσε ότι η μείωση κατά 26 εκατ. ευρώ των επιχορηγήσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αφορά τα κονδύλια προς τον ΕΛΓΑ. «Προφανώς, κάποιοι θεώρησαν ότι είναι πλούσιος πλέον ο ΕΛΓΑ, ότι δεν χρειάζεται τα χρήματα αυτά, διότι μπορεί να δίνει δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις στους παραγωγούς, πράγμα που γνωρίζουμε ότι μόνο αληθές δεν είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγη: ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου