Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η τοποθέτηση των μαθητών του Γυμνασίου Πλατέος για το σχολείο τους

Στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας έδωσαν βροντερό παρών οι γονείς και οι μαθητές του Γυμνασίου Πλατέος που δικαίως ανησυχούν για το αν θα ισχύσει και την ερχόμενη χρονιά η αναστολή της κατάργησης του σχολείου τους ή όχι.
Εκ μέρους της διοίκησης του δήμου ο...
 δήμαρχος πρότεινε και ψηφίστηκε από το σώμα ότι η πρόταση του δήμου είναι να παραμείνουν στην ενότητα Πλατέος και τα τρια Γυμνάσια και το Λύκειο ως έχουν και να ανακληθεί η αναστολή για το Γυμνάσιο Πλατέος.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των μαθητών ετοίμασαν την την δική τους τοποθέτηση που δεν ακούστηκε στη συνεδρίαση και η οποία είναι:

Ξεκινώντας την ομιλία μας θα θέλαμε να καλησπερίσουμε το δημοτικό συμβούλιο και όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ.
Αρχικά σας τονίζουμε πως σας έχει σταλεί ένα έγγραφο το οποίο ορίζει υπεύθυνο πλέον το δήμο για το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο δήμο μας.
Με αφορμή αυτό το έγγραφο κάναμε μια αναδρομή στα γεγονότα του παρελθόντος, εκεί όπου σύλλογος, κάτοικοι και παιδιά, ενωμένοι, ξεκίνησαν ένα μεγάλο αγώνα ενάντια της αδικίας που επικρατεί, με στόχο την παραμονή του σχολείου μας σε λειτουργ΄λια.
Αυτός ο αγώνας οδήγησε στην απόφαση του συλλόγου για μια κατάληψη μέχρι δικαίωσης στο Γυμνάσιο Πλατέος, την οποία ο κ. Δήμαρχος με δική του πρωτοβουλία και χωρίς να ενημερώσει κανέναν έληξε, υποσχόμενος ότι όλα είχαν τακτοποιηθεί και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Μετά από λίγο καιρό, σίγουροι ότι όλα είχαν τελείωσε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, έφτασε στα χέρια μας το ΦΕΚ με το οποίο το σχολείο μας παραμένει ανοιχτό ένα χρόνο και ακριβώς τον επόμενο καταργείται τελείως. Ούτε καν συγχωνεύεται!
Και κατά δεύτερον αναφερόμενος σε όλη τη δημοτική αρχή που δεν είχε το σθένος την αγωνιστεί τίμια, βάση νόμων και να πάρει μια ξεκάθαρη θέση στο δίκιο.
Ζητάμε να εισακουστεί η επιθυμία του δεκαπενταμελούς συμβουλίου, το οποίο έχει έρθει εδώ απόψε εκπροσωπώντας τις απόψεις και τις επιθυμίες όλων των μαθητών του σχολείου μας, οι οποίοι διεκδικούν με πολιτισμένο τρόπο και όχι με ανάρμοστες και υβριστικές συμπεριφορές το δίκιο τους.

Το μέλλον του τόπου δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει πως είναι τα παιδιά. Και τα παιδιά αυτού του τόπου και της σημερινής κοινωνίας που φοιτούν στο Γυμνάσιο Πλατέος δεν θα πρέπει να θυμούνται πως έχασαν το σχολείο τους εξ αιτίας πολιτικών παρεμβάσεων και σκοπιμοτήτων. Ποια είναι λοιπόν η δικαιοσύνη για την οποία μας μιλάτε; Ποια είναι τα πρότυπα τα οποία μας προβάλλετε; Και τέλος, ποιος είναι ο τρόπος ο οποίος μας διδάσκετε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματα και τα ιδανικά που είναι κατάλληλα για το μέλλον του τόπου μας;
Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι πολίτες αυτού του τόπου μας χάραξαν το δρόμο για το πως πρέπει να αγωνιζόμαστε. Και δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε ποτέ!
Ζητάμε λοιπόν να μας κοιτάξτε στα μάτια αυτή τη φορά και να μας πείτε υπεύθυνα και με το χέρι στην καρδιά πως δεν θα αγγίξτε ένα σχολείο υγιές και πως η ιστορία του δε θα γράψει πως επί θητείας Δημητριάδη χάθηκε το σχολείο της γενέτειρά ς του...
Κλείνοντας θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πλατέος για όσα προαναφέραμε. Γιατί όπως γνωρίζουμε και πιστεύουμε αν ήταν γνώστες των απόψεών μας πολύ πιθανόν να μην μας επέτρεπαν να δημοσιοποιήσουμε αυτό το κείμενο.

1 σχόλιο:

  1. Os palios mathitis tou gimnasiou Plateos ke simera ergazomenos ston ewropaiko ke diethni xoro me wasis pou stithikan ke smileftikan mesa sto gimnasiako afto xoro, niotho na pnigome ke mia apogoitefsi me katawali otan diawazo ta dromena giro apo ti methodefsi katargisis tou gimnasiou Plateos.
    Sti dekaetia tou`80 esthanomoun perifanos pou ixa sto xorio mou gimnasio ke likio ke edo erxontan na fitisoun simmathites ke filoi apo ta Trikalla, tin Korifi, to Lianowergi k.o.k.
    Pos ine dinaton na klinoume amaxiti ke Dimarxe Dimitriadi ena gimnasio pou exi istoria - sinoliki istoria - pano apo 50 xronia;
    Ine ntropi ta kamomata tis politikis anoisias opos ke afta oson prospathoun na epiwiosoun politika agnoontas tis dikees fones mathiton ke gonion tou gimnasiou Plateos.
    Elpizo na pritanefsi i logiki ke to esthima ntropis ke polles genies akoma pedion na kathisoun sta thrania tou gimnasiou aftou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή