Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η απάντηση τρώγεται ...κρύα - Το ΙΚΑ μένει, το "ματ" έγινε και το ΔΣ του Εμπορικού εκτέθηκε γιατί δεν ήξερε ...σκάκι

Διάβασαν το δημοσίευμα για την κίνηση "ματ"  για την παραμονή το καταστήματος του ΙΚΑ στην Αλεξάνδρεια και έχασαν την μιλιά  τους. Τους πήρε λίγες μέρες να ηρεμήσουν και να καταστρώσουν την αντίδρασή τους. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν προς πολλές πλευρές βρήκαν πρόθυμους που εναγωνίως ορισμένοι περίμεναν τέτοια ευκαιρία. Άλλοι για να δείξουν πόσο καλά παιδιά είναι και κάνουν όποια δουλειά τους ζητηθεί και άλλοι γιατί...
ήθελαν να χτυπήσουν τα ΧΡΟΝΙΚΑ που τους χάλαγε τη σούπα που ετοίμαζαν.

Κι όμως, ένα δημοσίευμα ήταν μόνο. Ένα δημοσίευμα που αποτύπωνε μια βασική παράμετρο του ρεπορτάζ που αφορούσε στο Κατάστημα του ΙΚΑ της Αλεξάνδρειας και τις παρασκηνιακές επαφές που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο από μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου όσο και από βουλευτές και τον δήμαρχο με τους διοικούντες του Ιδρύματος και στελέχη του Υπουργείου Εργασίας.

Η ενόχλησή τους ήταν μεγάλη και τους έπεσε βαρύ που τους χάλασε το πάρτι που είχαν ετοιμάσει μια που δεν το περίμεναν ότι μπορεί να τα καταφέρει. Μια που κινήθηκε αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά κατά πως φαίνεται. Μια που δεν μπήκαν οι της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου να έλθουν σε επαφή μαζί της και μάλιστα δεν το κρύβουν, το λένε κι όλας φόρα παρτίδα στην ανακοίνωση που έβγαλαν πριν από λίγες μέρες.

Εκεί όμως που δίνει ρέστα ο συντάκτης της ανακοίνωσης του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας είναι όταν λέει με στόμφο ότι είναι καλοί σκακιστές και ξέρουν ότι δεν έγινε καμιά κίνηση "ματ" και συμπληρώνουν με ..ύφος ότι "Κι επειδή είμαστε καλοί γνώστες σκακιού και είμαστε στη σκακιέρα απ’ την πρώτη στιγμή, να σας πληροφορήσουμε ότι καμιά κίνηση Ματ δεν έχει γίνει ακόμα και η παρτίδα συνεχίζεται….."
Βέβαια, αποδείχτηκε πόσο καλοί γνώστες είναι. Μόλις τρεις μέρες μετά από την έκδοση αυτής της περίφημης ανακοίνωσης της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου ήρθε το νέο που δημοσιεύσαμε και είναι οριστικό: Το κατάστημα ΙΚΑ της Αλεξάνδρειας παραμένει ως έχει.

Δε γνωρίζω αν θα μπουν στον κόπο οι συντάκτες της ανακοίνωσης του Εμπορικού Συλλόγου να μετριάσουν την γκάφα τους που έγινε για τον προφανή λόγο ότι ζορίστηκαν από την ασφυκτική πίεση που δέχτηκαν και τελικά εκτέθηκαν. Δεν γνωρίζω αν θα μπουν στον κόπο να εξηγήσουν στα μέλη του Συλλόγου ότι η παρτίδα είχε τελειώσει πριν τρεις μέρες αλλά δεν το παραδέχτηκαν διότι η ...δόξα θα είχε άλλον αποδέκτη.
Δεν γνωρίζω αν θα βγουν δημόσια να αναγνωρίσουν ότι είναι άσχετοι με το σκάκι και ότι η κίνηση "ματ" είχε γίνει και μάλιστα έχει και ονοματεπώνυμο. Κι αν τους είναι δύσκολο μπορούμε να τους τα εξηγήσουμε όλα, αρκεί βέβαια να αναγνωρίσουν το λάθος τους.

Τέλος, προς εκείνον τον διοικητικό σύμβουλο που την Τετάρτη, όπως με πληροφόρησαν, έλεγε σε συνομιλητές του ότι το δημοσίευμα που έκανα στα ΧΡΟΝΙΚΑ δεν ήταν αληθινό και είχε ως στόχο τους βουλευτές της ΝΔ θα του επισημάνω δυο πράγματα: Πρώτον, να σταματήσει να μιλάει γιατί εκτίθεται λέγοντας αηδίες και δεύτερον του συνιστώ ότι βιάζεται πολύ να γίνει παράγοντας.

Αυτά τα ολίγα και χαιρετίσματα σε όλους.
Και λίγο ξύδι στους πικραμένους.

2 σχόλια:

  1. Εγώ είχα διαβάσει κάπου δεν θυμάμαι πού ότι κάποιο μέλος του εμπορικού συλλόγου είχε θείο τον πρώην Πρωθυπουργό Παπαδήμο, μήπως το άτομο αυτό μεσολάβησε στο θείο του και έλυσε το πρόβλημα παραμονής του ΙΚΑ στην Πόλη μας? Δηλαδή κάτι σαν κρύο ανέκδοτο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίοι οι κύριοι καθηγητές στο σκάκι. Αν ξέρουν τόσο καλά και τάβλι είναι σίγουρο ότι θα χάνουν συνέχεια στο καφενείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή