Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τι θα πουν οι βουλευτές Ημαθίας (αν παραστούν) στην αυριανή συνεδρίαση; Θα υποκριθούν τους αντιμνημονιακούς;

Αύριο βράδυ συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας γιατί πλέον είναι πιεστικό το θέμα της απομάκρυνσης μιας σειράς δημόσιων υπηρεσιών από την πόλη που εξυπηρετούν χιλιάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Το κατάστημα του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ και της ΔΟΥ κλείνουν και ...
οι υπηρεσίες στο εξής θα παρέχονται στην έδρα του νομού, τη Βέροια. Αυτή η αρνητική εξέλιξη είναι απότοκος του Μνημονίου που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και βέβαια οι βουλευτές του νομού Ημαθίας οι οποίοι προσκλήθηκαν στην αυριανή συνεδρίαση και έχω μια μεγάλη απορία αν κατ΄ αρχάς θα δώσουν το "παρών" και στη συνέχεια ποια θα είναι η στάση τους.

Τι άραγε θα πει ο Τόλκας που ήταν και είναι ένθερμος υποστηρικτής του Μνημονίου; Τι θα πει για την "αναδιάρθρωση" που θέλει να επιβάλλει το Υπουργείο Οικονομικών στις υπηρεσίες που στην πράξη καταλήγει σε κλείσιμο των υπηρεσιών και την ταλεπορεία των κατοίκων; Τι θα πει για δυο μήνες υφυπουργός του Παπανδρέου που μόλις την προηγούμενη βδομάδα επιχειρηματολογούσε για την αναγκαιότητα των μέτρων;

Τι θα πει ο Γικόνογλου που ψήφισε με τα δυο χέρια τα Μνημόνια και που όσες φορές βγήκε δημόσια να πει την άποψή του είπε ότι δεν γινόταν αλλιώς, ήταν δύσκολη η απόφαση αλλά επιβεβλημένη για να σωθεί η χώρα. Η χώρα "σώζεται" αλλά οι κάτοικοι αυτής της χώρας εξαθλιώνονται.

Τι θα πει ο Σιδηρόπουλος που τα ψήφισε τα δυο Μνημόνια αλλά σοφά σκεπτόμενος απέφυγε όλο αυτό το διάστημα όπως ο διάολος το λιβάνι να προβεί σε δημόσια υπεράσπιση του Μνημονίου για να μην ταυτιστεί μ΄ αυτό. Κρύφτηκε ο Τ. Σιδηρόπουλος και ελπίζει ότι θα αποφύγει την κριτική και τη φθορά συνακόλουθα. Δε ξέρω το κατά πόσο θα το πετύχει.

Τι θα πει ο Μ. Χαλκίδης που από λάβρος αντιμνημονιακός κατέληξε σε ένθερμο Μνημονιακό και μάλιστα "αναβαθμισμένο" σε αναπληρωτή τομεάρχη; Ότι έκανε λάθος θα πει ή ότι τώρα, ξαφνικά, προέκυψε ο κίνδυνος να καταστραφεί η χώρα; Αυτός δεν ήταν που δήλωνε στα ΧΡΟΝΙΚΑ προ εικοσαημέρου ότι "θα δεις τι θα κάνω, εγώ φοράω παντελόνια" όταν τον ρώτησα τι θα κάνει, ποια στάση θα κρατήσει αν ο Σαμαράς διατάξει την ψήφιση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που έχουν ως συνέπεια την μείωση των μισθών και συντάξεων και διάλυση των εργασιακών σχέσεων;
Τι θα πει για το ότι το Μνημόνιο επιβάλλει το κλείσιμο των υπηρεσιών αυτών και που τώρα κι αυτός το ψήφισε;

Είναι προφανές ότι καμιά λύση δε μπορούν να δώσουν οι τέσσερις βουλευτές της Ημαθίας γιατί πολύ απλά είναι μέρος του προβλήματος, αυτοί είναι που με την στάση τους δημιούργησαν τα σημερινά αποτελέσματα που βιώνουν οι κάτοικοι.

Ο δήμος Αλεξάνδρειας είναι προφανές ότι έστειλε τις προσκλήσεις στους βουλευτές λόγω προτοκόλλου και ίσως λόγω ευγένειας αλλά οι πολίτες που θα βρεθούν στη συνεδρίαση δεν έχουν κανένα λόγο να είναι ευγενικοί και είναι αυτονόητο ότι θα αντιδράσουν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω αν ο κ Δημητριάδης έστειλε πρόσκληση για τον κ Χαλκίδη για να παραστεί στην ειδική συνεδρίαση του Δήμου, δεδομένου ότι ο κ Δημητριάδης σε τηλεοπτική συνέντευξη στην τηλεόραση Πέλλα είχε δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει τον κ Χαλκίδη για Βουλευτή. Και προκύπτει το ερώτημα πως τώρα τον έστειλε πρόσκληση? Και γιατί να πάει ο κ Χαλκίδης μετά την δήλωση αυτή? Προσωπικά αν ήμουν Βουλευτής μετά την δήλωση αυτή θα επέστρεφα την πρόσκληση στον αποστολέα. Να σημειώσω πως δήλωση για την μεταφορά των υπηρεσιών από την Πόλη μας στη Βέροια του κ Χαλκίδη, και τις συνέπιες αυτής τις μεταφοράς διάβασα στον τοπικό τύπο προ μηνός. Οι ενέργειες του κ Δημητριάδη για το συγκεκριμένο θέμα ξεκίνησαν γιατί σύρθηκε από τον Εμπορικό σύλλογο τις πόλης μας.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον ανώνυμο 2: 10 και να προσθέσω πως οι μεταβολές αυτές είναι από το πρώτο μνημόνιο, διότι τόσο ο ΟΤΕ όσο και η ΔΕΗ μήνες τώρα κλείσανε τα γραφεία τους στην πόλη μας, η δε απόφαση για την μεταφορά τις εφορίας , αλλά και του ΙΚΑ είναι αποφάσεις του 2011. Επομένως τώρα ότι γίνεται γίνεται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης . Επομένως με το δεύτερο μνημόνιο, για το οποίο δεν συμφωνώ σε πολλά πράγματα δεν έχει καμία σχέση με τις επικείμενες μεταβολές των παραπάνω υπηρεσιών.