Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ! ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ..ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Και να θες ν΄ «αγιάσεις» δε σ΄ αφήνει ο αθεόφοβος. Ξαναχτύπησε ο Άνθιμος που ακάθεκτος και με τις πλάτες των πολιτικών των κομμάτων εξουσίας κι όχι μόνο συνεχίζει να κάνει πολιτική αντί να περιοριστεί στο έργο του που είναι καθαρά θρησκευτικό.
Ο Άνθιμος λοιπόν έκανε κήρυγμα σήμερα στην εκκλησία και τι είπε; Είπε ότι θα ήταν εγκληματικό να φύγει η χώρα μας από την ευρωζώνη και το ευρώ.
Ναι, ως μεγάλος οικονομολόγος και αναλυτής που είναι είπε την άποψή του. Εκτός κι αν ως αρχιερέας έχει απευθείας σύνδεση με το Θεό και έμαθε τι μας περιμένει μόλις βγούμε από το ευρώ και την ευρωζώνη.
Ο μητροπολίτης χαρακτήρισε ως...«συμφορά» αυτό το ενδεχόμενο και προέβλεψε ότι θα προκύψει «φτώχεια, ξερή και μονοκόμματη».
Με τρεις λέξεις έκανε την ανάλυση, έδωσε «γραμμή» στους πιστούς και καθάρισε για τον Βενιζέλο που αυτές τις μέρες τσιγαρίζεται. Έβαλε πλάτες ο Άνθιμος στον Βενιζέλο που ως υπουργός οικονομικών θα ψάχνει για σταυρό και δε θα βρίσκει στις κάλπες. Έβαλε πλάτες ο Άνθιμος και όπως γίνεται στις περιπτώσεις αυτές όλο και κάποιο αντάλλαγμα θα περιμένει για την εκκλησία που όλο προβλήματα έχει.
Αμ, τι νομίζατε; Νομίζατε ότι τελείωσε το κήρυγμα ο Άνθιμος εδώ; Όχι βέβαια. Έκανε και μια «ιδεολογική» προσέγγιση της επανάστασης που κατά την άποψή του δεν είναι ίδια με την κοινωνική ανατροπή.
Αυτή, την κοινωνική ανατροπή, τρέμει ο Άνθιμος και τα καθεστωτικά κόμματα και οι λοιπές εξουσίες. Αυτή τρέμουν και τρέχουν να την ξορκίσουν. Θέλουν να μας πείσουν, να μας παραμυθιάσουν ότι επανάσταση είναι αυτό που κάνει τώρα το ΠΑΣΟΚ με την καθοδήγηση του ΔΝΤ.
Αν νομίζει το ΠΑΣΟΚ ότι με δεκανίκια τύπου Άνθιμου θα σωθεί είναι γελασμένο. Παραμένει πάντα επίκαιρο το αίτημα για πλήρη διαχωρισμό του κράτους από την εκκλησία, την κρατικοποίηση όλης της εκκλησιαστικής περιουσίας. Απλά πράγματα που όμως πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη της Αριστεράς των αγώνων και των προτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: