Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ (μεταξύ άλλων)

Πρόστιμα συνολικού ύψους 509.500 ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσον και μετά από καταγγελίες καταναλωτών. Μεταξύ των 91 επιχειρήσεων που πιάστηκαν να παρανομούν είναι μια της Ημαθίας και αρκετές της Πέλλας..
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.
Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους € 509.500.
* Πρόστιμο € 1.500 στο πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΟΕΕ - L' AΜΙ, που βρίσκεται στην ΠΙΕΡΙΩΝ 46 ΒΕΡΟΙΑ, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου βάσει των αρχών του HACCP και μη τήρηση των όρων της άδειας λειτουργίας.
* Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση διανομής προϊόντων διατροφής με την επωνυμία ΖΩΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, που βρίσκεται στο 1ο ΧΛΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΑΞΟΥ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν κατοχή και διάθεση μη κανονικών τροφίμων

Δεν υπάρχουν σχόλια: