Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟ Ε.Κ ΒΕΡΟΙΑΣ

Απολύσεις από τα Σ/Μ Αρβανιτίδη και την εταιρία ESTI Α.Ε. καταγγέλει ως καταχρηστικές με πρόσχημα την οικονομική κρίση το Εργατικό Κέντρο Βέροιας, με δυο ξεχωριστές ανακοινώσεις του.
Οι ανακοινώσεις που υπογράφουν ο Πρόεδρος Δημήτρης Ταχματζίδης και ο Γ. Γραμματέας Θανάσης Δέλλας, έχουν ως εξής:


-Για τα Σ/Μ Αρβανιτίδη
"Η Εργοδοτική αυθαιρεσία δεν έχει όρια και ξεπερνώντας κάθε φαντασία φτάνει στο σημείο να απολύει εργαζόμενους... παραμονές του νέου έτους.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας καταδικάζει την τακτική στα Σ/Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ που με πρόσχημα την "κρίση", ανακοινώνει απολύσεις εργαζομένων... παραμονές του νέου έους στην ΠΙΕΡΙΑ & ΗΜΑΘΙΑ.
Είναι προκλητικό και απαράδεκτο η επιχείρηση που γιγαντώθηκε από την παραγωγικότητα των εργαζομένων και προσπόρισε πλούτο να "ΠΕΤΑ" στον δρόμο εργαζόμενους χωρίς καμιά απολύτως διαβούλευση.
Καλούμε την Διοίκηση των Σ/Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ να μην καταπατά βασικά και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και το ΣΕΠΕ Ν. Ημαθίας να παρακολουθεί και να μην ανέχεται τέτοιες πρακτικές".
-Για την Εταιρεία ESTI
"Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας συμπαραστέκεται και υποστηρίζει τα αιτήματα και την απαίτηση των εργαζομένων στην Εταιρία ESTI A.E., που διεκδικούν την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων.
Καταδικάζουμε με τον ποιό έντονο τρόπο τη στάση και την συμπεριφορά των εργοδοτών οι οποίοι με πρόσχημα την κρίση, προχώρησαν στην απόλυση όλου του προσωπικού χωρίς καταβολή αποζημιώσεων, χωρίς εξόφληση δεδουλευμένων από την μία και από την άλλη την αδρανοποίηση της εταιρείας και όχι το κλείσιμό της.
Τέτοιου είδους πρακτικές αναδεικνύουν την πλήρη αποθράσυνση των εργοδοτών, οι οποίοι πλέον απολύουν εργαζόμενους, τσαλαπατώντας κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και καταρρακώνοντας την προσωπικότητά τους.
ΖΗΤΑΜΕ: Εδώ και τώρα την καταβολή όλων των υποχρεώσεων προς τους εργαζόμενους.
ΚΑΛΟΥΜΕ: Τον κύριο Νομάρχη να μην εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις και την Διεύθυνση της Εταιρείας να μην επιμένει σε αυτήν την αντεργατική και αντικοινωνική συμπεριφορά".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΗ.
ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΡΥΟ;

Ανώνυμος είπε...

Οι σοσλιαλιστές βουλευτές του νομού μας θα κάνους καμιά παράσταση; Θα κάνουν καμιά ερώτηση στη βουλή για το θέμα αυτό των απολύσεων;
Ο λαλίστατος Σιδηρόπουλος θα πει τίποτα, θα γράψει ανακοίνωση όπως αυτές που έβγαζε σωρηδών όταν ήταν αντιπολίτευση;
Με ανέργους έχουμε να κάνουμε και θα πρέπει οι σοσιαλιστές να ξεκουνηθούν και να το πάρουν το θέμα πάνω τους.