Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΒΕΡΟΙΑ. ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉΣ


Το νέο κτίριο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας στη Λεωφόρο Στρατού, στην περιοχή των Εργατικών κατοικιών στη Βέροια θεμελιώθηκε χθες το μεσημέρι, παρουσία του Νομάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Στην τελετή του αγιασμού παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Δημήτριος Φαφούτης ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Π.Σ. κ. Κωνσταντίνος Κεσαπίδης, ο Διοικητής Π.Υ. Ημαθίας κ. Διονύσιος Ντόβας,

ο διοικητής της Π.Υ. Νάουσας κ. Εμ. Αυτζής, ο Αντινομάρχης κ. Ευστάθιος Γεωργιάδης, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, Συν/χης κ. Κλεομένης Κουρτίδης ως εκπρόσωπος του Διοικητής Β΄ΣΣ, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης, ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Απόστολος Αλαμπουρινός και οι υπεύθυνοι του εργοταξίου.
Για το έργο, το πρώτο που άρχισε να κατασκευάζεται με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα και που αναμένεται να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο, έγινε λόγος στη δεξίωση που δόθηκε αμέσως μετά τη θεμελίωση, στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον».
Ο Διοικητής Π.Υ. Ημαθίας κ. Δ. Ντόβας ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και ευχήθηκε ειρηνικό έργο για την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Είπε ότι το κτήριο είναι το τρίτο νέο στη διάρκεια της θητείας του μετά από αυτά της Σύρου και της Αλεξανδρούπολης και εξέφρασε την ικανοποίησή του που επιτέλους το έργο ξεκίνησε, αφού ήταν «όνειρο ετών» και για διοικητές πριν από αυτόν. Υπενθύμισε δε ότι ο ίδιος είχε εκφράσει αρκετές φορές και στο Νομάρχη την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις που κινδύνευαν να οδηγήσουν στην απώλεια ακόμη και της κυριότητας του οικοπέδου.
Ο Νομάρχης δήλωσε για μια ακόμη φορά πως οι Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα είναι ένας τρόπος ανάπτυξης στον οποίο ανέκαθεν ο ίδιος πίστευε και υποστήριζε και ότι μ΄αυτό τον τρόπο οι δημόσιες υπηρεσίες θα αποκτήσουν ιδιόκτητη στέγη και θα εξοικονομηθούν υπέρογκα ποσά τα οποία τώρα σπαταλώνται για ενοίκια. Μετά την Πυροσβεστική, ακολουθεί η Οικονομική Υπηρεσία του Νομού και στη συνέχεια το Διοικητήριο, για το οποίο όπως είπε ο Νομάρχης, θα επιδιώξει συνάντηση με το νέο πρόεδρο των ΣΔΙΤ, μόλις αυτός οριστεί. Διαβεβαίωσε το Διοικητή Π.Υ. ότι η Ν.Α. θα βρίσκεται στο πλευρό της υπηρεσίας για ό,τι χρειαστεί και μπορεί να αναλάβει διαμορφώσεις που αφορούν τον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων. Σύγχρονο και εργονομικό χαρακτήρισε το νέο κτήριο ο κ. Κεσαπίδης, ενώ ο υπεύθυνος του εργοταξίου έδωσε στοιχεία για το έργο το οποίο περιλαμβάνει γραφεία, κοιτώνες, αποθηκευτικούς χώρους, χώρο εκγύμνασης, δεξαμενές νερού, ρεμίζες για τα οχήματα και βενζινάδικο σε έκταση 800 τ.μ. περίπου.
Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης, όπως αναφέρεται στην ειδική σελίδα του φορέα, είναι η Ένωση εταιρειών «Γαντζούλας Ανώνυμη Τεχνική και Εμπορική Εταιρία – Κ. Κουρτίδης Εμπορική Βιομηχανική Τεχνική Τουριστική Α.Ε.» και η συμμετοχή της, όπως προέκυψε από την οικονομική της προσφορά της ανέρχεται σε 27,5 εκ. ευρώ. Η σύμπραξη ισχύει για 25 χρόνια και θα καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες έξι Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Αλεξανδρούπολης, Βέροιας, Λευκάδας, Γιαννιτσών, Καλαβρύτων και Γαργαλιάνων) τα οποία στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια. Σκοπός της είναι και η καλύτερη διαχείριση και συντήρηση των υποδομών, που θα κατασκευασθούν, μέσω προκαθορισμένου μηχανισμού πληρωμών και προδιαγραφών αποτελέσματος και εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του και τη μείωση του χρονικού ορίζοντα υλοποίησης του στεγαστικού του προγράμματος.

ΠΗΓΗ: ΛΑΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: