Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΗΛΕΚΤΩΡ ΣΤΟ ΤΕΕ ΗΜΑΘΙΑΣ


Θεαματικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της θέσης "12" και τον αγώνα που δίνουν θεσμικοί φορείς, πολίτες, κινήσεις, πολιτικά κόμματα, στελέχη κομμάτων και πολίτες της Ημαθίας.
Χτες, ο πρόεδρος του παραρτήματος του ΤΕΕ Ημαθίας κ. Γιώργος Ουρσουζίδης έλαβε εξώδικο από την εταιρία "ΗΛΕΚΤΩΡ"

Ο πρόεδρος του θεσμικού φορέα των μηχανικών της Ημαθίας, εκφράζοντας το σύνολο των μελών εδώ και χρόνια αγωνίζεται ώστε να μην υλοποιηθεί η λεόντειος σύμβαση μεταξύ της συγκεκριμένης εταιρίας και του ΕΣΔΑ.
Ένας αγώνας που όταν άρχισε, το 2005, δεν είχε καν σχηματοποιηθεί η σύμβαση και ούτε βέβαια είχε προκύψει ο ανάδοχος του έργου που θα εκμεταλλευτεί την διαχείριση των απορριμμάτων για τα επόμενα 25 χρόνια.
Στο διάστημα αυτό που έχει μεσολαβήσει έχουν γίνει προσφυγές στο ΣτΕ, δόθηκαν συνεντεύξεις, έγιναν παραστάσεις σε συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, συμμετοχές σε εκδηλώσεις κομμάτων κλπ.
Όλα αυτά φαίνεται ότι έχουν ενοχλήσει τον ανάδοχο ο οποίος επέλεξε να στείλει έξώδικο παρέμβαση στον πρόεδρο του ΤΕΕ Ημαθίας στον οποίο  επισημαίνει ότι αν δε γίνει το έργο αυτό μετά την προσφυγή στο ΣτΕ, που εκδικάζεται στις 20 Ιανουαρίου, θα υποστεί σοβαρή ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη!!!

Κατά την ανάπτυξη των λόγων της Παρέμβασης και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο με τίτλο Β
. ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και στη δεύτερη παράγραφο αναφέρεται: «.. Η τυχόν ακύρωση της ανωτέρω προσβαλλόμενης πράξης θα ματαιώσει τον ως άνω διαγωνισμό, αφού η τυχόν ευδοκίμηση της υπό κρίση αίτησης θα οδηγήσει στην ακύρωση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και κατά συνέπεια στην ακύρωση της Διακήρυξης και στη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού, στην μη υπογραφή της εν λόγω σύμβασης και εν γένει στη μη υλοποίηση του εν λόγω έργου και θα επιφέρει ως εκ τούτου ανεπανόρθωτη βλάβη στην εταιρεία μας αφού αυτή ανακηρυχτεί προσωρινός ανάδοχος και της έχει κατακυρωθεί οριστικά η σύμβαση, την οποία πρόκειται να υπογράψει με βεβαιότητα.. κ.λ.π.»

7 σχόλια:

  1. EKEI ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ,
    ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ!
    ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ; ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΤΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ; ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ; ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Προκειμένου για προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον έργου ΑΠΕ, ανεξαρτήτων του σταδίου αδειοδότησης, υλοποίησης ή λειτουργίας στο οποίο αυτό βρίσκεται, θα πρέπει να καταβάλλεται από τον προσφεύγοντα/προσφεύγοντες παράβολο ύψους 5% επί του προϋπολογισμού του έργου, όπως αυτός αναγράφεται στην οικεία μελέτη του έργου, ή όπως αυτός διαμορφώθηκε, αν το έργο κατασκευάζεται ή έχει κατασκευαστεί, το οποίο θα καταπίπτει υπέρ του κατόχου του φακέλου του έργου, ή του έργου αν αυτό έχει κατασκευαστεί ή του κατόχου των αδειών παραγωγής ή εγκατάστασης ή λειτουργίας του έργου, σε επρίπτωση που οι προσφεύγοντες χάσουν τη δίκη στο ΣτΕ. Σε περίπτωση που κερδίσουν τη δίκη, το παράβολο τους επιστρέφεται ατόκως.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥ ΜΕΛΩΝ,ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΤΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΣτΕ.
    ΚΑΙ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. META ΠΑΓΚΑΛΟ ΕΠΟΧΗ, ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΤΕΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "....και θα επιφέρει ως εκ τούτου ανεπανόρθωτη βλάβη στην εταιρεία μας αφού αυτή ανακηρυχτεί προσωρινός ανάδοχος..."
    TI ΜΑΣ ΛΕΤΕ, ΜΠΡΑΒΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑ !!!!
    ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΛΕΓΕΤΕ ΘΡΑΣΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή