Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

EΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΑ ΡΙΖΩΜΑΤΑ

Την Κυριακή 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της λιμνοδεξαμενής «Γεώργιος Κουτσαντάς, στο ρέμα Παλιοπρίονο της θέσης Παλιοχώρι του Δήμου Μακεδονίδος. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, ο Νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο Βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Δήμαρχος Μακεδονίδος Γιάννης Δάλλας, οι Αντινομάρχες Αντώνης Χατζόπουλος και Γεωργία Μπατσαρά, ο πρώην Νομάρχης Γιάννης Σπάρτσης, τα αδέλφια του αείμνηστου Γιώργου Κουτσαντά και πλήθος κόσμου.
Στο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης αναφέρθηκε στην ταχεία ολοκλήρωση ενός μεγάλου και χρήσιμου έργου, που είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας των φορέων της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας. Τόνισε ότι τα έργα που υλοποιούνται στο Δήμο Μακεδονίδος αυτόν τον καιρό φτάνουν τα 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ στην ερχόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα αποφασιστεί η χρηματοδότηση με 110.000 ευρώ της μελέτης για το δρόμο από τη Βέροια προς τα Ριζώματα. Ο Νομάρχης τόνισε ότι το έργο της λιμνοδεξαμενής αφιερώνεται στη μνήμη του Γιώργου Κουτσαντά, ενός ανθρώπου που οραματίστηκε, δούλεψε και έδωσε την ψυχή του για τα Πιέρια, ως απόδειξη ότι δεν τον ξεχνάμε και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.
Θερμές ευχαριστίες προς το Νομάρχη και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εξέφρασε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μακεδονίδος Γιάννης Δάλλας, σχολιάζοντας ότι κανείς δεν πίστευε ότι αυτό το έργο-όραμα ετών θα ολοκληρωνόταν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι χρειάζονται τώρα έργα ανάδειξης του έργου, όπως ο δρόμος πρόσβασης, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί και τουριστικά.
Από την πλευρά του ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας τόνισε ότι το έργο είναι απόδειξη της αποτελεσματικότητας της Διοίκησης όταν η συνεργασία είναι άριστη.
Το έργο εκτελέστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας (Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων) στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Κόστισε 1.800.000 ευρώ και κατασκευάστηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ (περίπου δύο έτη). Περιλαμβάνει λιμνοδεξαμενή ύψους 24 μέτρων, χωρητικότητας 500.000 κυβικών μέτρων. Είναι κατασκευασμένο για να συγκρατεί χειμερινά ύδατα και να τα αποδίδει στη γεωργία προς άρδευση μέσω αγωγού μεταφοράς στο δίκτυο 3.100 μέτρων για την εξυπηρέτηση 4.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Δήμου Μακεδονίδος.

11 σχόλια:

  1. " Θερμές ευχαριστίες προς το Νομάρχη και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εξέφρασε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μακεδονίδος Γιάννης Δάλλας, σχολιάζοντας ότι κανείς δεν πίστευε ότι αυτό το έργο-όραμα ετών θα ολοκληρωνόταν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι χρειάζονται τώρα έργα ανάδειξης του έργου, όπως ο δρόμος πρόσβασης, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί και τουριστικά."
    ΜΕ ΜΙΑ Μ.Ε.Α.- Χ.Υ.Τ.Υ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΟΤΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ,
    ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΔΕ ΜΕ ΤΟ ΦΟΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
    ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΠΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,
    ΑΞΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ, ΣΥΜΒΑΛΟΝΤΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ Σ΄ΑΛΛΑ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xa xa xa xa .

    Zhleia psora. O Skoympopoylos eprepe na nai dhmarxos Makedonidos , taytoxronos kai dhmarxos Veroias, alla kai nomarxis mazi......
    dioti mono aytos xerei ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέτοια μικροφράγματα, είναι αναγκαία. Για πολλούς λόγους. Η ζημιά του χώρου δίπλα στην λίμνη καθώς και απο τον δρόμο πρόσβασης, είναι πολύ μεγάλη και με βεβαιότητα, πέρα απο κάθε μελέτη.
    Ζητά λοιπόν, ανάπτυξη της λίμνης. Ποιάς λίμνης; Εδώ κάτω, υπάρχουν λίμνες να δεί το μάτι σου. Αφού συμμετείχε λοιπόν ο Δάλλας στην ανάπτυξη των λιμνών του Αλιάκμονα, ζητά ανάπτυξη μιάς λίμνης που είναι στα πανέμορφα Πιέρια και είναι πολύ μικρή.
    Ουσιαστικά, θέλει κι άλλα λεφτά.
    Με τρείς ελιές, θέλει να πάρει τρείς τενεκέδες λάδι.
    Οι τενεκέδες υπάρχουν σε αφθονία. Το λάδι που είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διο ερωτησεις θα κάνω.
    Απο αυτά που διαβάζω εδώ και ακούω, είναι αλήθηα ότι ο δάλας ο προηγούμενος πρόεδρος στο εσδα και ο σπάρτσης ο προηγούμενος νομάρχης έκαναν αυτό το σήστημα με τον ήλιο που βγάζη ρεύμα και το πουλάνε στη ΔΕΗ; Απο όλο το νομό μας μόνο αυτοί; Πως έτιχε αν είναι αλήθηα;
    Η άλλη ερώτηση. Ο προηγούμενος δήμαρχος έδωσε στρέματα στους οικολόγους; Δεν είναι παράνομο; Δηλαδή αύριο τα πουλάνε και παίρνουν τα λεφτά και άντε για;
    Θα μάθω απο κάπιον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πσάρια ρήξανε μέσα;
    Κανένα κρουαζιερόπλοιο για τον περίπλουν της λίμνης;
    Τέτοια έργα γίνονται μια στα χίλια χρόνια.
    Δεν είναι απαραίτητο τώρα ένα αρεοδρόμιο εκεί για την εξυπηρέτηση των τουριστών με τσάρτερ;
    Κι αν πιάσεο φουρτούνα στη λίμνη, οι τουρίστες πως θα σωθούν; Ναυαγοχώστηδες θα έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως είναι θαλασσινό το, νερό;
    Να ρίξουμε κάνα χταπόδι. Θα έχει πέραση στην αγορά άρα και θέσεις εργασίας.Ορεινό χταπόδι Ριζωμάτων, με ονομασία προέλευσης βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλμηρό μπορεί να μην είναι, όμως, έφεραν απο την Κασπία θάλασσα αυτό το τεράστιο πσάρι που βγάζει το χαβιάρι. Και αφού θα έχει χαβιάρι, προγραμματίζουν εργοστάσιο τυποποίησης, αντιστάθμισμα στην κατηφόρα που πήρε η κομπόστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλύτερη είναι η ιδέα με τα χταπόδια. Μπορούν να γίνουν σίγουρα σιγά σιγά και του γλυκού νερού. Μάλιστα να είνμαι και ψημένα. Όταν τα αγοράζουν, μόνο λίγο λαδολέμονο θα θέλουν. Ούτε κάρβουνα, φωτιές και καπνοί.
    Να το κοιτάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eσυ δεν πας να σε κοιταξει κανενας γιατρος πουχεις παθει Δαλλίαση. Πω πω στον υπνο σου τον βλεπεις καθε βραδυ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή