Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε σοβαρός και φουλ ... ευρωζωνικός - Πώς η ανατροπή γίνεται έρωτας για την Ευρωζώνη

Διαβάστε δυο κείμενα για την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα άκρως συστημικό και ...ευρωζωνικό κόμμα δια στόματος προέδρου Αλέξη Τσίπρα.
Ο "σοβαρός" ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών και η ηγετική ομάδα του κάνει τα πάντα ώστε να πειστεί και ο διεθνής παράγοντας ότι δεν...
κινδυνεύουν τα ιερά και όσια του καπιταλισμού στην Ελλάδα με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση που είναι πλέον θέμα χρόνου.

Το άλλοτε "μισητό" ΒΗΜΑ έχει αφιέρωμα στον Αλ. Τσίπρα κρατώντας ευμενή ουδετερότητα στα όσα λέει. Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ της εφημερίδας και διαβάστε το πιο κάτω.
Ακολουθεί το κείμενο που βρήκα στην ιστοσελίδα ΙΣΚΡΑ του Αριστερού Ρεύματος. Χωρίς ένα σχόλιο ή κριτική. Δείτε το κι αυτό και βγάλτε συμπεράσματα

------------------------------------------------------------
Αδύνατη είναι η αποπληρωμή τόκων ύψους 83 δισ. ευρώ από την Ελλάδα, είπε ο Αλ. Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση «Συμβουλές σε μία μελλοντική κυβέρνηση», σε συνέδριο του... Πανεπιστημίου του Οστιν στο Τέξας.

Παράλληλα, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντκαταστήσει το Μνημόνιο με το δικό του πρόγραμμα ανασυγκρότησης, με βασική προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στόχος για τον οποίο θα ιδρυθεί, όπως είπε, ειδικό δημόσιο ταμείο.

http://www.ustream.tv/channel/utaustin

Μίλησε για τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και ειδκότερα:  σταθεροποίηση της οικονομίας, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης.

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Τσίπρα:

«Καθώς μιλάμε σήμερα, η τύποι της τρόικας είναι πάλι στην Ελλάδα.
Η χώρα μαστίζεται από ανεργία της τάξης του 30%, ποσοστό που φτάνει το 60% μεταξύ των νέων.
Παρά ταύτα, η κυβέρνηση και η τρόικα εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και στην άρση των εμποδίων για απολύσεις στον ιδιωτικό.
Σκοπεύουν επίσης να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας και να περικόψουν κι άλλο τις συντάξεις.
Αυτά τα μέτρα θα βαθύνουν την ύφεση και θα καταστήσουν την Ελλάδα ανίκανη να αποπληρώσει τα χρέη της για μία ακόμη φορά.
Παρόλα αυτά, ο κ. Σαμαράς σε μία δημόσια εμφάνισή του έπειτα από πολύ καιρό, δεσμεύτηκε για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα θα τηρήσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα. Ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική δυνατότητα.

Κατά την δεκαετία του 1980, η Μάργκαρετ Θάτσερ επινόησε το σύνθημα «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» (There is no alternative). Προσπαθούσε να μας πείσει εκείνη την εποχή ότι δεν υπήρχε εναλλακτική στον νεοφιλελευθερισμό.
Εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στον τερματισμό της λιτότητας.
Επειτα από χρόνια σκληρής λιτότητας και καταστροφής, πιστεύουμε ότι η στρατηγική της εσωτερικής υποτίμησης, με την ελπίδα της ανάπτυξης μέσω αύξησης των εξαγωγών, απέτυχε δραματικά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο παρουσιάζουμε ένα σχέδιο που αποκαθιστά την εσωτερική ζήτηση και δημιουργεί απασχόληση.
Χθες έθεσα το ερώτημα: «Πιστεύει κάποιος ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει ένα συνολικό όγκο 83 δισ. τόκων;»

Πιστεύει κανείς ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5% σε ετήσια βάση ως το 2020;
Ακόμη και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αβέβαιος ως προς το αν η Ελλάδα θα κατορθώσει να βγει στις αγορές τον Μάιο του 2014. Και αυτό οφείλεται στο ότι αυτήν την ώρα τίθενται προς διαπραγμάτευση οι όροι ενός νέου δανείου και το νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το τρίτο μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών.
Πρόκειται για ένα θέατρο του παραλόγου.
Από το ξεκίνημα της κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε το προφανές: ότι η υπερχρέωση της Ελλάδας είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και επειδή ένα πρόβλημα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά στην ρίζα του, ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα απαιτεί μία ευρωπαϊκή λύση.

Κυρίες και κύριοι,

Πριν από μερικές ημέρες, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρας, υπερασπίστηκε το Μνημόνιο ως το μοναδικό αξιόπιστο πολιτικό σχέδιο που υπάρχει στη χώρα.
Είναι μάλλον μία πολιτική απολογία, παρά η αντανάκλαση μίας πολιτικής πραγματικότητας.
Καθημερινώς, ο ΣΥΡΙΖΑ βελτιώνει τις λεπτομέρειες του προγραμματικού και πολιτικού του σχεδίου για την παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας, τα οποία ήδη έχουμε παρουσιάσει και θα αντικαταστήσουν το Μνημόνιο.

Είναι ένα σχέδιο για την σταθεροποίηση της οικονομίας και της κοινωνίας. Στόχος, να σταματήσει η ελεύθερη πτώση μισθών και αποδοχών, σε συνδυασμό με την δημοσιονομική σταθεροποίηση. Είναι ένα σχέδιο για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα. Βασική μας προτεραιότητα θα είναι η χρηματοδότηση και συνολική ενίσχυση οικονομικών τομέων, στους οποίους υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα, σε συνδυασμό με νέες πηγές ανάπτυξης. Είναι ένα σχέδιο που εγγυάται την πρόσβαση στα δημόσια αγαθά.
Το συνολικό εθνικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική, κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας, στηρίζεται σε τρεις επικουρικούς πυλώνες:

-    ο πρώτος είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας.
Θα το επιτύχουμε με την αύξηση των δημοσίων εσόδων, μέσω της αναδιοργάνωσης του φορολογικούς συστήματος, με στόχο την φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων και του πλούτου και την πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και των φορολογικών παραδείσων. Θα θέσουμε ένα τέλος στην μείωση των δημοσίων δαπανών και θα τις αναδιοργανώσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.

-    ο δεύτερος πυλώνας είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, μέσω ενός δημόσιου ταμείου για την χρηματοδότηση αυτής της κατεπείγουσας ανάγκης, όπως μόλις ανέφερα
-    ο τρίτος πυλώνας είναι η αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας. Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός μοντέλου ανάπτυξης, που θα δημιουργήσει αξιοπρεπώς αμειβόμενη και σταθερή εργασία, που θα διαφέρει πολύ από τις πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες βύθισαν την Ελλάδα στην κρίση». 





ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!!


MIA ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη και δεν θα το κάνει», είπε οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση του πανεπιστημίου τουΌστιν στο Τέξας, όπου βρίσκεται από τηνΔευτέρα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνεται από το LBJ School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας με θέμα «Μπορεί να διασωθεί η Ευρωζώνη;».
«Η ευρωζώνη μπορεί να ήταν λάθος. Οι Συνθήκες και οι Χάρτες της είναι εσφαλμένες. Και πρέπει να αλλάξουν θεμελιωδώς» πρόσθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνοντας ότι «παρόλα αυτά η ευρωζώνη σήμερα υπάρχει».
«Έχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν» εξήγησε ο ίδιος εκτιμώντας πως «το αντίθετο θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα όπως διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμό, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων». «Για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την ευρωζώνη» είπε, σχολιάζοντας ότι ένας ακόμη λόγος μη εξόδου είναι η επιβίωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
«Μία έξοδος της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας σε κρίση θα ήταν μια καταστροφή για την Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι που, κατά βάθος, όλοι γνωρίζουν» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «προς το παρόν αν μία χώρα φύγει, οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα αρχίσουν να ρωτούν ποιος είναι ο επόμενος; Θα λένε ο ένας στον άλλο, όπως λέτε εδώ στο Τέξας, game on. Είναι μια διαδικασία που, έτσι και ξεκινήσει, δεν μπορεί να σταματήσει».
Επιπλέον ο Α. Τσίπρας στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αναζητήσει ευθύνες για τις λανθασμένες πολιτικές λιτότητας σε χώρες του ευρώ.

«Αναμένουμε τη συγκρότηση μιας Εξεταστικής Επιτροπής ή Υποεπιτροπής με ισχυρή και διευρυμένη πολιτική εντολή, καθώς και δυνατότητα κλήσης όλων των εμπλεκομένων μερών, περιλαμβανομένων τέως και νυν Πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών στις χώρες της κρίσης, κεντρικών τραπεζιτών, εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» είπε.

Σχολιάζοντας την θέση του Μάρτιν Σουλτς, του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου περί απόδοσης ευθυνών για τις πολιτικές λιτότητας, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «θα πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα εάν μετά την απόδοση ευθυνών θα συνεχιστεί η εφαρμογή του λάθους προγράμματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου