Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

παρέμβαση - Καλά έκανε ο Τσίπρας και πήγε Μέγαρο και σωστά τα όσα είπε

Διαβάστε και δείτε, διαπιστώστε τον τρόπο με τον οποίον ερμηνεύουν την παρουσία του Τσίπρα στο Μέγαρο χτες και το κυριότερο με ποιον τρόπο ερμηνεύουν τα όσα είπε για τον "Εθνάρχη".
Δημοσιεύω μια παρέμβαση που...
βρήκα στο δίκτυο και πιο συγκεκριμένα στο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας και την οποία υπογράφει ο Παν. Παγιός, συνδικαλιστής στον χώρο του ΕΟΤ.
Ο κ. Παγιός υποστηρίζει με θέρμη τόσο την παρουσία όσο και τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε την παρέμβασή του:


Η άποψή μου

Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ να παραστεί στην εκδήλωση για τον Κ Καραμανλή ήταν σίγουρο ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις εκείθεν κακείθεν.

Ήταν επίσης δεδομένο ότι θα του χρέωναν απώλεια μνήμης για την πολιτική διαδρομή του Καραμανλή η οποία έχει στιγματισθεί με τις εκλογές βίας και νοθείας , το παρακράτος , με την δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη η οποία συνέβη επι πρωθυπουργίας του , το κράτος της αντιπαροχής και πολλά άλλα τα οποία ο δημοκρατικός λαός και η ιστορία τα έχει χρεώσει στον πολιτικό.

Είναι γεγονός όμως ότι μέχρι πρότινος ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είχε ένα συγκεκριμένο μικρό σε ποσοστό ακροατήριο με συγκεκριμένες απόψεις Σήμερα το ακροατήριο αυτό έχει μεγαλώσει και είναι σίγουρο ότι όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τον πολιτικό λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλ Τσίπρας έχει επιλέξει να απευθύνεται στο σύνολο του Ελληνικού λαού από οποιοδήποτε βήμα του προσφέρεται.

 Έχει μεγάλη σημασία το βήμα, το ακροατήριο αλλά κυρίως η ομιλία του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ακροατήριο μέσα στην αίθουσα, κατά κύριο λόγο, ήταν οι εκφραστές και διαχειριστές της πολιτικής ζωής σήμερα και εκτός αιθούσης ο συντηρητικός πολίτης που στήριζε την πολιτική Καραμανλή αλλά βιώνει τις συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων, και αυτός ο πολίτης δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αδιάφορος για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από αυτούς που σήμερα εφαρμόζουν την πολιτική που τους υπαγορεύει η τρόικα, από αυτούς που υπογράφουν επιστολές υποτέλειας, από αυτούς που έμπρακτα δέχονται ότι ο μόνος δρόμος για την Ευρώπη είναι η εξαθλίωση του νότου, από αυτούς που αναγορεύουν το ξεπούλημα του δημοσίου σε σωτηρία, από αυτούς που προσφέρουν γη και ύδωρ στις αγορές.

Από αυτό το βήμα σε αυτό το ακροατήριο ο Αλ Τσίπρας έκανε σαφή διαχωρισμό της προ και μετά 74 εποχής χωρίς να αγιοποιεί ούτε την πολιτική ούτε τον πολιτικό λέγοντας ότι "Το 1974 στην Ελλάδα επέστρεψε ένας άλλος Καραμανλής!

Αυτή την παραδοχή θα μπορούσε να την εκφράσει ο οποιοσδήποτε από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο και έκανε την σύγκριση εκείνης της περιόδου με την σημερινή.

Σήμερα που καθημερινά η βουλή παρακάμπτεται με την φάμπρικα των ΠΔ και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ο ρόλος του κοινοβουλίου υποβαθμίζεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ανέφερε ότι την μετά 74 περίοδο -Το Κράτος και οι πολιτικές-θεσμικές του λειτουργίες, μαζί με τον κοινοβουλευτισμό αποτελούσαν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι στις μέρες μας, το κέντρο παραγωγής των πολιτικών αποφάσεων.

Με αυτή του την αναφορά για μία ακόμα φορά κατήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ότι σήμερα οι πολιτικές αποφάσεις που αφορούν τον Ελληνικό λαό δεν λαμβάνονται από το θεσμικό όργανο που είναι το κοινοβούλιο αλλά σε άλλα κέντρα αποφάσεων.

Σήμερα που το δημόσιο κατασυκοφαντείται, η ιδιότητα του δημόσιου υπάλληλου ισοδυναμεί με ύβρη, οι δημόσιες επενδύσεις σαν λειτουργία του κράτους όχι μόνο δεν υλοποιούνται αλλά έχουν αφορισθεί, σήμερα που ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης δηλώνει ότι οι ιδιώτες θα πάρουν όσες αρμοδιότητες του κράτους ζητήσουν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπενθύμισε στους πολιτικούς απογόνους του Κ Καραμανλή ότι εκείνος "Είχε συλλάβει πως κάθε μεγάλη προσπάθεια αλλαγής και μεταρρύθμισης μπορεί να ξεκινήσει μόνον από το Δημόσιο και ειδικά από τη δημόσια διοίκηση.

Με αυτή του την αναφορά θύμισε σε όλους ότι ο Κ Καραμανλής είχε κατηγορηθεί για σοσιαλμανια και κατήγγειλε στην ουσία την τρικομματική κυβέρνηση που ξεπουλάει τα πάντα στους ιδιώτες.

-Δεν παρέλειψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ να τονίσει, αυτό που όλοι οι Έλληνες το έχουμε ψιθυρίσει, το έχουμε συζητήσει και οι περισσότεροι έχουμε συμφωνήσει, ότι αν στην θέση των σημερινών κυβερνώντων ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Χαρίλαος Φλωράκης θα είχαμε διαφορετική στάση απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους μας και μάλιστα ανέφερε ότι ο Κ. Καραμανλής θα μιλούσε σε αυτούς με τα γνωστά σε όλους μας "Γαλλικά" του και όχι με δηλώσεις και συμπεριφορές που φανερώνουν πολιτική υποταγής.

Τέλος, γνωρίζοντας την κριτική που θα του ασκηθεί για την παρουσία του στην συγκεκριμένη εκδήλωση, υπενθύμισε στην "καθαρή αριστερά" ότι κάποτε ο Χαρίλαος Φλωράκης, είχε χαρακτηρίσει τον εν ζωή Κωνσταντίνο Καραμανλή, ως ένα σημαντικό ηγέτη της τάξης του.

Συμπέρασμα, έστω και αυθαίρετο, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και ο πρόεδρός του έχουν σαν στόχο την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων και για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται μια κυβέρνηση της αριστεράς με ευρεία λαϊκή αποδοχή.

Κάνουν πράξη την έκφραση του ότι "θα πάει και με το διάβολο" προκειμένου να πετύχουν την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, για να σταματήσουν την πορεία καταστροφής που έχουν χαράξει .

Παγιός Παναγιώτης
Μέλος της Αυτόνομης Παρέμβασης εργαζομένων ΕΟΤ
πρώην πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων ΕΟΤ

1 σχόλιο:

  1. Ευρεία λαικη αποδοχή.... τι παίρνετε ΜΕΡΙΚΟΙ μεσα στο Συριζα και δεν μας δίνετε κι εμάς να μην συγχυζόμαστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή