Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΒΕΡΟΙΑ- Κρύβει την ανεπάρκεια και την πολιτική υποταγή με επίθεση στους Βουλευτές η Ουσουλτζόγλου

Από τη συνάντηση με τον Μυλόπουλο
Το ότι αναγκάστηκε η δήμαρχος Βέροιας να "συγκρουστεί" με τους τέσσερις βουλευτές της Ημαθίας από κάποιους υποτακτικούς της θεωρήθηκε ως "επαναστατική πράξη". Την ουσία της στημένης σύγκρουσης όμως ουδείς εξετάζει και...
ουδείς ασκεί κριτική στην δήμαρχο που σημειωτέον είναι σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, για τις πράξεις και τις παραλείψεις της όλα τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του τμήματος του ΑΠΘ από τις Βαρβάρες.
Προσωπικά πολλές φορές έχω γράψει ότι η ίδρυση και λειτουργία διάσπαρτων τμημάτων ανά την επικράτεια που επιτυγχάνονταν από τους "μάγκες" πολιτικούς και στη συνέχεια το διαφήμιζαν με τις γνωστές ανακοινώσεις του τύπου "κατόπιν ενεργειών μου" ήταν λάθος και κάποτε έπρεπε να διορθωθεί.
Διορθώνονται βέβαια τα λάθη του παρελθόντος με τα Μνημόνια; Ασφαλώς όχι. Όμως, τμήματα πανεπιστημιακού επιπέδου που ορισμένα εξ αυτών οι απόφοιτοι δεν είχαν ούτε έχουν ακόμα επαγγελματικά δικαιώματα έπρεπε να κλείσουν και καλώς έκλεισαν.
Πανεπιστήμιο δεν είναι ένα κτήριο που κρεμάει μια πινακίδα απ΄ έξω έστω κι αν αυτό βρίσκεται σε "ειδυλλιακή" τοποθεσία. Πανεπιστήμιο είναι μια σειρά πραγμάτων και προϋποθέσεων που όλα αυτά τα τμήματα στερούνταν.

Όσον αφορά στην αντίδραση της Χ. Ουσουλτζόγλου για την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει δεκάδες τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ μεταξύ των οποίων αυτό της Βέροιας (και της Νάουσας) την βρίσκω άκρως υποκριτική. Όλα τα προηγούμενα χρόνια η Ουσουλτζόγλου και οι συνεργάτες της αναλώθηκαν σε επαφές και κινήσεις επικοινωνιακού τύπου που ως στόχο είχαν περισσότερο την τοπική κοινωνία παρά να επιτευχθεί ο στόχος, η παραμονή του τμήματος στη Βέροια.
Η Δήμαρχος, πιστή στο κόμμα της που έφερε το Μνημόνιο στη χώρα, δεν βρήκε να πει μια άσχημη λέξη στον Βενιζέλο αλλά και στους άλλους μεγαλόσχημους Πασόκους που γνωρίζει και συναντά κατά τις επισκέψεις της στην Αθήνα όταν συνεδριάζει η ΚΕΔΕ της οποίας είναι μέλος της διοίκησης.

Η Δήμαρχος υποκριτικά λειτουργώντας ρίχνει το μπαλάκι στους τέσσερις βουλευτές της Ημαθίας οι οποίοι όντας ανύπαρκτοι και πολιτικά αδύναμοι είναι οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης. Αλήθεια, τί έκανε η ίδια και οι συνεργάτες της ώστε να αντιπαλέψουν αυτή την προοπτική που γνώριζαν; Κάλεσαν τον κόσμο να συσπειρωθεί και να αντιδράσει; Κάλεσαν το λαό να συμπαραταχθεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις; Ποτέ. Δεν έχουν την κουλτούρα της αγωνιστικής, διεκδικητικής κινητοποίησης και το έδειχναν με κάθε τρόπο.
Ορκομωσία αποφοίτων το 2009

Κλείνοντας να πούμε ότι θα είναι τραγελαφικό αν μαζί με το τμήμα που έφυγε (και καλώς έφυγε κατά την άποψή μου), φύγει και το οικόπεδο και πάει στο ΑΠΘ. Τότε, όλοι τους που σήμερα απαρτίζουν την διοίκηση του δήμου Βέροιας θα είναι υπόλογοι απέναντι στους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου