Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στην πορεία αλληλεγγύης για τη Βίλλα Αμαλία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην πορεία αλληλεγγύης στη Βίλλα Αμαλίας και τους 93 συλληφθέντες,

το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 12μ στην Καμάρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάτω τα χέρια από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους
και τα δημοκρατικά δικαιώματα!

Ρεσιτάλ ολοκληρωτικού τύπου βίας...
έδωσαν για μια ακόμα φορά οι δυνάμεις καταστολής σε μια ακόμη επιχείρηση "ανακατάληψης" της βίλλας Αμαλίας. Με ενέργειες που μοναδικό στόχο έχουν να δείξουν ότι η βάρβαρη πολιτική τους θα επιβληθεί και η "τάξη θα πρυτανεύσει πάση θυσία" έπνιξαν την περιοχή στα χημικά, έσπασαν τις πόρτες του ιστορικού κτιρίου και έκαναν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Ο υπουργός «προστασίας της Χρυσής Αυγής» κ. Δένδιας και όλη η κυβέρνηση, μαζί με τον ανεκδιήγητο και επικίνδυνο «δήμαρχο των ΜΑΤ» κύριο Καμίνη, που όλες τις προηγούμενες ημέρες έδινε ρεσιτάλ «τσαμπουκά» στα κανάλια έχουν την πλήρη ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής.

Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο προφανές: δεν ποινικοποιούν μόνο τις κινηματικές πρακτικές, αλλά ακόμη και τις ιδέες που δεν είναι αρεστές! Οι κατειλημμένοι χώροι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις είναι και μπορούν ακόμα περισσότερο να γίνουν κέντρα πολιτισμού, αλληλεγγύης και δράσεων ενάντια τον κοινωνικό αποκλεισμό, το φασισμό και το ρατσιστικό δηλητήριο. Καταλήψεις ανοιχτές και χρήσιμες στην τοπική κοινωνία. Καταλήψεις που αμφισβητούν το "ζωτικό χώρο" των κυρίαρχων προτύπων και να διαμορφώνουν στέρεα και πραγματικά κοινωνικά υποδείγματα ικανά να συσπειρώσουν και να ενεργοποιούν τους νέους, τους άνεργους, τους μαθητές. Να προβάλλουν τη δυνατότητα έκφρασης και δημιουργίας έξω και ενάντια στην εμπορικότητα και τους μηχανισμούς της αγοράς. Αυτές τις τάσεις αντίστασης, αγώνα, αλληλεγγύης θέλει να χτυπήσει η ολοκληρωτική τρικομματική κυβέρνηση, με την πλήρη συμμετοχή και ευθύνη των «αριστερών» στελεχών της ΔΗΜΑΡ.

Ο αγώνας για την δημοκρατία αποκτά όλο και πιο καθοριστική σημασία. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες για τους συλληφθέντες και να φύγει η αστυνομία από την περιοχή. Αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας ενάντια στον ολοκληρωτισμό της τροϊκανής διακυβέρνησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου