Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Ο δήμαρχος και η απροθυμία του να διεκδικήσει απαξιώνει την Αλεξάνδρεια

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα να ακούσω τίποτα το διαφορετικό από τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας όταν του ετέθη το θέμα της απομάκρυνσης της ΔΟΥ Αλεξάνδρειας από τον σύμβουλο Γ. Σπυρίδη.


Ο δημοτικός σύμβουλος ρώτησε τον δήμαρχο τι θα κάνει, πως θα αντιδράσει στο κλείσιμο της υπηρεσίας αυτής και της περαιτέρω αποψίλωσης της πόλης από τις δημόσιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να...
 ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι.

Ο Δήμαρχος Φ. Δημητριάδης απάντησε με τρόπο τέτοιο που δηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο την παντελή έλλειψη διεκδίκησης από την διοίκηση του δήμου, την παραμικρή διάθεση αντίδρασης στην κυβέρνηση, την απουσία διεκδικητικού πλαισίου για το τι πόλη θέλουμε.

Ο Φ. Δημητριάδης περιορίστηκε να περιγράψει την πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης, να πει ότι το κλείσιμο των ΔΟΥ Αλεξάνδρειας και Νάουσας είναι ειλημμένες αποφάσεις και ότι καμιά κινητοποίηση δεν ανέτρεπε την πολιτική αυτή. Προδίκασε δηλαδή το αποτέλεσμα, έκρινε αναποτελεσματική την όποια αγωνιστική κινητοποίηση αγνοώντας δηλαδή τον κανόνα που λέει “χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε δίνεται”.

Ο Δήμαρχος δεν έμεινε όμως εκεί. Απαξίωσε και την κινητοποίηση που γίνεται χτες και σήμερα στη Νάουσα με επικεφαλή τον δήμαρχο Καραμπατσό λέγοντας ότι γίνεται για επικονωνιακούς λόγους.

Το έχω ξαναγράψει και το επαναλαμβάνω. Η διοίκηση του δήμου στερείται πολιτικής κουλτούρας διεκδίκησης με την συμμετοχή του κόσμου. Οι όποιες εξουσίες το μόνο που φοβούνται είναι τους πολίτες που κατεβαίνουν στο δρόμο. Τα παραδείγματα είναι άπειρα και σε τοπικό επίπεδο πάρα πολλά.

Ωστόσο, ο δήμαρχος λειτουργώντας με το “παπικό αλάθητο” κρίνει και αξιολογεί ότι ο αγώνας ενάντια στο κλείσιμο της ΔΟΥ Αλεξάνδρειας είναι χαμένος από χέρι και συνεπώς δεν αξίζει να δοθεί.

Βέβαια, με τέτοιες λογικές είναι φανερό ότι ο δήμος χάνει, ο κόσμος συνεχίζει να απέχει από τα κοινά, οι χρήστες των δημόσιων υπηρεσιών ταλαιπωρούνται, η αγορά υποβαθμίζεται.

Είναι φανερό ότι θα πρέπει να προταχθεί μια άλλη πολιτική πρόταση που να έχει τους πολίτες πρωταγωνιστές και όχι τους εκάστοτε δημάρχους που θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα και λειτουργούν ως ...παντογνώστες. Η αυτοδιοίκηση είναι συλογικός θεσμός και ως τέτοιος πρέπει να υπηρετηθεί και είναι βέβαιο ότι θα μεγαλουργήσει με την συμμετοχή των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου