Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Φ.Ιωαννίδης (δ/ντης ΕΒΖ Πλατέος): Το τεύτλο αφήνει ένα καλό εισόδημα. Οι ενισχύσεις που δίνουμε φέτος

Για να πιάσει ένας αγρότης που καλλιεργεί ζαχαρότευτλα 50 ευρώ τον τόνο θα πρέπει να έχει ζαχαρικό τίτλο γύρω στο 16 και να παράξει γύρω στους 7 τόνους το στρέμα, είπε στον δημοσιογράφο Ρ. Καραλιόπουλο ο διευθυντής του εργοστασίου Πλατέος της ΕΒΖ Φίλιππος Ιωαννίδης.
Ο διευθυντής του εργοστασίου τόνισε...
 ότι η φετινή χρονιά φαίνεται ότι πάει καλά αφού τα στοιχεία ως σήμερα δείχνουν ότι ήδη έχουν γίνει αιτήσεις μόνο για τη ζώνη του δικού του εργοστασίου για να καλλιεργηθούν 70 χιλιάδες στρέματα όταν θα πρέπει να μπουν 200 χιλιάδες στρέματα για να πιαστεί ο στόχος που είναι 158 χιλιάδες τόνοι ζάχαρης που είναι το πλαφόν.
Σε ερώτηση σχετικά με την τιμή και το εισόδημα που μπορεί να αποφέρει ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι "η καλλιέργεια είναι η πιο σίγουρη από άλλες που μπορεί εξ αιτίας καιρικών συνθηκών να μην αποδώσει τίποτα ενώ το ζαχαρότευτλο και να πέσει κάτω από 12 ο ζαχαρικός τίτλος τότε υπάρχει η δέσμευση της ΕΒΖ να πληρώσει τον παραγωγό σα να έπιασε το όριο του 12".

Για τις προσλήψεις ο διευθυντής του εργοστασίου Πλατέος είπε ότι στα δυο χρόνια που είναι στη θέση του οι προσλήψεις έγιναν με όσα ορίζει το ΑΣΕΠ και τόνισε ότι υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και όσοι νομίζουν ότι έχουν αδικηθεί τότε υπάρχει η δυνατότητα ένστασης και μπορεί να δικαιωθεί αν όντως έχει συμβεί λάθος.

Τέλος, για την επικείμενη πώληση της ΕΒΖ ο Φ. Ιωαννίδης είπε ότι είναι δέσμευση της ΑΤΕ να πουλήσει τη βιομηχανία και "κανείς δεν ξέρει αν το εργοστάσιο λειτουργήσει καλύτερα ή όχι. Εμείς συνεχίζουμε την καμπάνια κανονικά", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Φ. Ιωαννίδης τόνισε ότι για φέτος η ΕΒΖ πήρε μια ουσιαστική απόφαση να πληρώσει ως προκαταβολή, που δίνονταν στο τέλος της περιόδου, το 40% του κόστους των λιπασμάτων που θα χρειαστεί ένας καλλιεργητής δίνοντας ένα γενναίο κίνητρο στους παραγωγούς. Επίσης, είπε ότι θεωρεί βέβαιο ότι θα ισχύσει φέτος το καθεστώς της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που θα αποφέρει ένα επιπλέον εισόδημα στους παραγωγούς.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΦΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ 16 ΖΑΧΑΡΑ ΕΙΔΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΓΡΟΤΗΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΕ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή