Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ για το ανθυγιεινό επίδομα: " Το κάνουν εσκεμμένα ή δεν ξέρουν τι κάνουν;

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έδωσε στη δημοσιότητα την πρόταση της προς το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την έκταση και τον τρόπο καταβολής του «επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» της παρ.1 του άρθρου 15 του ν.4024/2011, για να καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανάλογα με τον κλάδο, την ειδικότητα και...τη φύση της εργασίας και να κυμαίνεται από 100€ στους διοικητικούς, 125€ στο τεχνικό προσωπικό και 150€ στην καθαριότητα και τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ.
Ανθυγιεινό και επικίνδυνο επίδομα θα παίρνουν δηλ και οι διοικητικοί ή άλλοι εργαζόμενοι που δεν έχουν σχέση με τα βαρέα;
Αυτή η πρόταση είναι βούτυρο στο ψωμί σ’ αυτούς που θέλουν να συκοφαντούν τους εργαζόμενους και το σ.κ. Η ίδια η κυβέρνηση, ακόμη και αν το υιοθετούσε, αύριο θα το χρησιμοποιήσει σε βάρος μας. Είδατε τι έγινε όλο το προηγούμενο με τα επιδόματα στο δημόσιο και την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων.
Φαίνεται ότι η Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. έχασε τη σοβαρότητά της και έχοντας την πρεμούρα να εμφανιστεί στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ με κάποια «κατάκτηση» κάνει προτάσεις που μας προσβάλουν.
Οι μισθολογικές απώλειες δεν αντιμετωπίζονται με τεχνάσματα ούτε με την επιστροφή στην επιδοματική πολιτική. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε ψιλικατζήδες ούτε λιγούρηδες.
Τα συνδικάτα πρέπει να οργανώσουν την αντίσταση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης, να αγωνιστούν για αυξήσεις πραγματικές και όχι για τη διαχείριση της φτώχιας.
Δεν έβγαλαν κανένα συμπέρασμα για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ; Το κάνουν εσκεμμένα ή δεν ξέρουν τι κάνουν;

01 Φλεβάρη 2012 Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου