Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΒΟΛΟΣ- Στους δρόμους οι μαθητές κατά του Μνημονίου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΛΟΥ καλωσόρισε ΞΑΝΑ την αντιπροσωπεία των μαθητών της πόλης του, στο Δημαρχείο, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εντός των πυλών του

Κάνοντας πράξη την υπόσχεση που είχαν δώσει την προηγούμενη εβδομάδα, σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους από τον Δήμο Βόλου, εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, πραγματοποίησαν νέα πορεία στους...
κεντρικούς δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Οι μαθητές, κινηθήκαν στους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα, τόσο κατά των προβλημάτων που μαστίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και εναντίον του Δημάρχου Βόλου, ο οποίος, όπως υποστηρίζαν, μία εβδομάδα μετά την συνάντησή τους δεν έκανε καμία κίνηση επίλυσης των προβλημάτων που του έθεσαν, ακόμα όμως και συνθήματα κατά του μνημονίου.

Οι μαθητές, αφού κινήθηκαν στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος και αφού στάθηκαν για αρκετή ώρα έξω από τα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, πήραν τον δρόμο για το Δημαρχείο του Βόλου, με σκοπό να συναντήσουν εκ νέου τον Δήμαρχο της πόλης Πάνο Σκοτινιώτη.

Και εκεί ήταν που βρέθηκαν για ακόμη μία φορά, όπως και την προηγούμενη, αντιμέτωποι με την απρέπεια του Δημάρχου Βόλου, να τους υποδεχθεί παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός του Δημαρχείου.

«Είμαστε μικρά παιδιά και άοπλα, τι φοβάται ο Δήμαρχος από εμάς;», ήταν το βασικό τους ερώτημα, ειδικότερα όταν μετά από ενημέρωση υπαλλήλου του Δήμου, ότι ο Δήμαρχος θα δεχθεί συνάντηση με 3μελή αντιπροσωπεία τους, πράγμα το οποίο δεν δέχθηκαν, αφού τελικώς τους εκπροσώπησαν 5 συμμαθητές τους, οπότε και έμαθαν για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός του κτιρίου.

Εξερχόμενοι από το Δημαρχείο, οι μαθητές εξέφρασαν για άλλη μία φορά την δυσαρέσκειά τους, αφού η συνάντηση δεν καρποφόρησε, με τους μαθητές να δηλώνουν ότι, «Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, μας έγραψε την προηγούμενη φορά, μας έγραψε και σήμερα. Κερδίζει χρόνο, αλλά δεν είναι φούσκα να ξεφουσκώσει, ο αγώνας μας συνεχίζεται».

ΔΕΙΤΕ τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του e-Volos.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου