Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ..Ν.Δ!

Να δικαιολογήσει τα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προσπαθεί με ανακοίνωσή της η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ημαθίας. Δεν ξέρω ποιον θα πείσει αλλά είναι προφανές πως το έργο της είναι πολύ δύσκολο και το βιώνουν και οι ίδιοι αφού στο σύνολό τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι...
« Απαντήσεις σε τρία καυτά ζητήματα.
Ποια είναι η κατάσταση που κληρονομήσαμε; Μία οικονομία στα όρια της χρεοκοπίας, αξιοπιστία ανύπαρκτη
Το δημόσιο χρέος της χώρας έφτασε το 2009 στα 300 δισ. ευρώ. Είναι πολύ πιο πάνω από το ετήσιο εθνικό εισόδημα που φτάνει στα 240 δισ. ευρώ.
Το δημόσιο φέτος πρέπει να βρει πάνω από 100 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις τακτικές δαπάνες, να πληρώσει τις συντάξεις, μισθούς. Από αυτά πρέπει να δανειστεί περίπου τα μισά.
Από το 2004 στο 2009, τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις κατά 10 δισ. ευρώ ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες αυξήθηκαν κατά 23 δισ. ευρώ.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτοξεύτηκε στα 30 δισ. ευρώ, στο 12,7% του ΑΕΠ, αντί για 6% που διαβεβαίωνε η κυβέρνηση της ΝΔ.
Το 52% των εσόδων πάει σε μισθούς και σε συντάξεις. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2004 ήταν 45%.
Το 2004 για επιχορηγήσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία χρειάστηκε να καταβληθούν 6 δις, το 2009 έφτασε στο ποσό των 12 δις ευρώ.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης Καραμανλή; Η Ελλάδα «αδύναμος κρίκος» της Ευρωζώνης, το «πειραματόζωο» διεθνούς κερδοσκοπικού οργίου με στόχο το ευρώ.
Η Ελλάδα, με το που αποκαλύφθηκε, μετά τις εκλογές, η τραγική δημοσιονομική της κατάσταση, βρέθηκε στο επίκεντρο διεθνών κερδοσκοπικών πιέσεων που αφορούν και στη συναλλαγματική διαμάχη ευρώ – δολαρίου.
Η εικόνα της Ελλάδας άρχισε να διασύρεται διεθνώς από επιτήδειους που για τους δικούς τους λόγους βρήκαν την ευκαιρία, μέσω του ελληνικού «αδύναμου κρίκου», να χτυπήσουν την ευρωζώνη. Οι απαράδεκτες προσβολές άγγιξαν ακόμη και τα όρια του ρατσισμού, άγγιξαν ακόμη και ιστορικά μας σύμβολα.
Η αναξιοπιστία στην οποία βύθισε η κυβέρνηση Καραμανλή την Ελλάδα έγινε και αφορμή να είναι αναξιόπιστη ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που απολογείται σήμερα για το τι δεν έκανε για να σταματήσει τον κατήφορο της ελληνικής οικονομίας.
Αποτέλεσμα: Σήμερα δανειζόμαστε σε διεθνείς αγορές που απλώς δεν μας πιστεύουν. Τόσο απλά. Και τώρα πια χρειαζόμαστε τη στήριξη των εταίρων μας που για να την παράσχουν θέλουν να πείσουν τους δικούς τους πολίτες -από τους οποίους ζητούν κι αυτοί θυσίες -ότι και οι Έλληνες κάνουν αυτά που πρέπει.
Ποιος είναι ο κίνδυνος που είναι ιστορικό χρέος μας σήμερα να αποφύγουμε: Η χρεοκοπία και η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Είναι εθνικό μας χρέος να σώσουμε την πατρίδα
Κάθε χρόνο δανειζόμαστε περίπου τα μισά από όσα δαπανούμε. Και κάθε χρόνο δαπανούμε όλο και περισσότερα, ενώ κάθε χρόνο εισπράττουμε όλο και λιγότερα ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το αποτέλεσμα είναι οι δανειστές να μας ζητούν όλο και μεγαλύτερα επιτόκια, σε σημείο που ο δανεισμός να κινδυνεύει να γίνει απαγορευτικός.
Σήμερα, όταν δανειζόμαστε 5 δισ. ευρώ, πληρώνουμε 750 εκ. ευρώ παραπάνω τόκους απ’ ό,τι η Γερμανία.
Αν η χώρα μας δεν καταφέρει να δανειστεί με παρόμοιους όρους, με αυτούς που δανείζεται συνήθως μια χώρα της Ε.Ε., τότε οι συνέπειες θα είναι κάτι παραπάνω από καταστροφικές. Αυτό που μας απειλεί πρωταρχικά δεν είναι η ύφεση, αλλά κάτι ακόμα χειρότερο. Να βρεθούμε σε αδυναμία δανεισμού. Ασφυξία πληρωμών. Το κράτος δεν θα μπορέσει στο προσεχές μέλλον να καταβάλει μισθούς και συντάξεις. Το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας θα στραγγίσει. Ο δανεισμός του κράτους θα γίνει απαγορευτικός. Κι αυτό θα συμπαρασύρει τα επιτόκια όλων των δανείων, τα στεγαστικά δάνεια, τα δάνεια των επιχειρήσεων, κάθε είδους ιδιωτικό δανεισμό.
Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μιλάμε για αδυναμία καταβολής του 14ου , αλλά του 5ου και του 6ου μισθού…Σε αυτή την περίπτωση η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, που συνεπάγεται η εξάρτηση μας με επαχθείς όρους από τους δανειστές μας, θα γίνει μόνιμη. Και αυτό, εμείς, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε.
Λιποτάκτησαν, φυγομάχησαν και τώρα προκαλούν
Η ηγεσία της Ν.Δ. αντί να απολογείται για τις εγκληματικές πολιτικές οι οποίες οδήγησαν στη χώρα στο χείλος της καταστροφής, αντί να ζητήσει έστω μία συγνώμη που εγκατέλειψαν τη χώρα μόνο όταν βεβαιώθηκαν ότι η καταστροφή ήταν αναπόφευκτη, προκαλεί. Παραμένουν αμετανόητοι. Δεν μπορούν να δεχτούν αυτό που λέει όλη η Ελλάδα, όλη η διεθνής κοινότητα: Ότι πληρώνουμε σήμερα τα εγκλήματα της διακυβέρνησής τους. Ότι πληρώνουμε την αναξιοπιστία στην οποία μας βύθισαν ως χώρα. Όσο αρνούνται να παραδεχτούν αυτή την πραγματικότητα, τόσο το διαζύγιο από την ελληνική κοινή γνώμη θα γίνεται ολοένα πιο οριστικό.
Λέει η ΝΔ ότι τον Οκτώβριο μετά τις εκλογές το κόστος δανεισμού της Ελλάδας ήταν χαμηλό. Προφανώς και ήταν χαμηλό αφού επί χρόνια ολόκληρα, ακόμη και εγγράφως δύο μέρες πριν τις εκλογές έλεγαν εγκληματικά ψέματα για την κατάσταση της οικονομίας. Και τώρα υποκρίνονται πως δεν καταλαβαίνουν. Αλλά από αυτούς που λιποτάκτησαν μπροστά στα προβλήματα, που να περιμένεις να δώσουν έστω και τώρα, δείγματα θάρρους…»

5 σχόλια:

  1. ΣΓΟΥΡΟΜΆΛΛΗ........
    ΑΣΕ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.ΑΣΧΟΛΕΙΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΩΝ ΑΧΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Γαμαλληλούια….!»….!

    …..Μούμια με πυγμή κερένια….,
    τάχα, που μας έχεις έννοια….,
    πάρ’ τον πούλο –σου και στρίβε
    και τα αχαμνά –σου νίβε….!

    Ναι, βρε Γιούρεκ, Ματσαράγκα….,
    μη μας παριστάς το μάγκα….,
    σου το λέμε σκέτα -- νέτα…:
    είσαι μιά –τους μαριονέτα….!

    Έχεις για λαό χαχόλο…..
    και προκάτ τους παίζεις ρόλο….,
    τους γαμάς…., σου λεν…., στη δίνη….,
    «κάν’ ‘το μας με βαζελίνη….!»….!

    …..Όμως…., ‘’το’’ ανέχονται
    οι που ενέχονται….,
    και, που σας ψήφισαν….,
    ρε….. Καββαλ ρέ ου….!

    Είδαν ‘’βιτρίνα’’….,
    ‘’βάθος’’ δεν πρόσεξαν….,
    μήτε την….. ‘’ούγια’’….,
    εξού κι ουρλιάζουνε….,
    ‘’σκυφτοί’’ κι αδιόρθωτοι….,
    μα και….. πονάρεσκοι….,
    πάλι….. και πάλι….,
    «Γαμαλληλούια….!»....,
    ως με ‘’τους άλλους’’….,
    τους πριν -σου ‘’κάλους’’….:
    Θύτες απ’ το Σατανείο
    κι απ’ το ίδιο Εκτροφείο….!.....

    …..‘’Γειά’’ –σας…., ωρέ λαουτζίκια….,
    σεις…., μαζόχια στα ‘’καζίκια’’….!

    ( …..πονάς…., ρε λαέ –τουςςςςς…!; Εμμμμμ….! )

    ……………………………………………………….

    ‘’Τι ξεφτίλα’’…., που…., μια ‘’χώστρα’’…., τους χαλά την πλάνα ‘’μόστρα’’….!

    …..Αχ και να ‘σασταν μια Τζούλια….,
    η με τα καβ,β,άλ καπούλια….,
    ω φτυμένα –τους λαούλια….,
    θα σας φύλαγαν ‘’αράδα’’
    τα ‘’μπατσούδια’’ –τους στη Γ.Α.Δ.Α….,
    μα και σε όλη την τρ Ελλάδα….!

    Νααααα…., σας έχουνε ‘’γραμμένους’’
    ( …..ελλιπώς, βρε, φυλαγμένους….,
    ως κάθε ψυχο’’σκυμμένους’’….! )
    στο αιδοίο μίας ‘’τέτοιας’’….,
    / …..κι ας τους γελοιοποιεί….,
    όλους, τους μουνοσυρμένους….,
    τεριρέμ ραμτιριρί….! /
    πού ‘στε…., για την Εξουσία….,
    ή ως…., ‘κει…., αιδοιοφθείρες…..
    ή ως αιδοιοξέσματα….,
    ε, ως λένε, μουνοψείρες…..
    ή, ψψψψψιτ, μουνογδάρματα….!

    …..‘’Τ’ άπλυτά –τους στην απλώστρα’’….,
    ‘’τι ξεφτίλα’’…., που…., μια ‘’χώστρα’’….,
    τους χαλά την πλάνα ‘’μόστρα’’….,…..
    μα…., για τους της….. ‘’διπλωπίας’’….,
    ---- …..άθελά –της….. ---- είν’….. ’’αντίας’’….:
    ‘’σύμβολο’’ αντιεξουσίας….!.....


    ‘’Γειά’’ –σας…., ωρέ….. «’’περήφανα’’….. ‘’όργανα’’»….:

    Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι δείχνει στην φωτό ?? Το έργο του ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε Μόχλα γιατί δε δημοσίευσες το προηγούμενο ανώνυμο σχόλιο; Αυτοί μας υβρίζουν καθημερινά. Η φρασεολογία θα τους ενοχλήσειιιιι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ TO EΡΓΟ .
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ.
    ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΠΕΛΩΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΝ ΑΘΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ.
    ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΑΛΛΟΥ....
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ.
    ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ .
    ΠΟΣΟ ΑΡΑΓΕ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ?
    ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΡΑΓΕ ?
    ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΦΩΤΙΕΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή